Löydä oma tyylisi – Mirva Saukkola neuvoo

Mietitkö, mitä pukeutumisesi kertoo sinusta? Toimittaja ja kirjailija Mirva Saukkolan mukaan vaatteemme voivat kertoa meistä erilaisia asioita, kuten esimerkiksi harkitsevaisuudesta kuluttajana.

Maailmassa ei ole koskaan liikaa iloa ja hyvää mieltä. Näin sanoo tietokirjan Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta (Wsoy) tekijä, toimittaja ja kirjailija Mirva Saukkola. Iloa ja hyvää mieltä hän haluaa kirjallaan tuodakin.

vintagekoru

”Olen aina rakastanut muotia ja sen historiaa! Kerään muotihistoriaa käsitteleviä kirjoja enkä milloinkaan voi lukea liian monta tarinaa muodista ja sen luojista. Minulle pukeutuminen edustaa osaa visuaalisesta kulttuuristamme. Seuraan, miten aikamme näkyy pukeutumisessa.”

Mitä me viestitämme pukeutumisella? Mirva Saukkolan mukaan esimerkiksi ompelijalla istuvaksi korjattu asu kertoo tyylitaiturista, joka jaksaa nähdä vaivaa tyylinsä eteen eikä suhtaudu vaatteisiin kertakäyttöhyödykkeinä. Eettisesti tuotettu tai vintage-vaate viestittävät puolestaan harkitsevasta kuluttajasta.

 

”Merkillä ei ole väliä, mutta laadulla on. Hetken käyttöä varten valmistetut vaatteet ovat minusta tuhoisa trendi, joka kuormittaa planeettaamme. Vaatteita tulisi ostaa harkitusti ja kerrostaa vanhaa uudemman kanssa.”

Omaa tyyliä etsivää Mirva Saukkola kehottaa ensisijaisesti miettimään, minkälaisissa vaatteissa olo tuntuu kauniilta. Sama tyyli ei sovi kaikille. Jotkut ovat jakkupukuleidejä ja toiset farkkutyttöjä. Tyylin tulisi heijastaa persoonallisuutta, sopia elämäntapaan ja työhön.

Suomalaisten naisten kannattaa Mirva Saukkolan mielestä ostaa laatua ja kestäviä tuotteita. Pukeutuminen ja tyyli ovat mainioita tapoja ilmaista itseään.

”Älä ole itsellesi turhan ankara. Ikä ja koko ovat pelkkiä numeroita.”

Vintegemuotia liikkeessä

Lue myös muotijutut:

Katso muotikuvat – 5 rentoa asua viikonloppulomalle

Istuvat farkut vartalotyypin mukaan

Ostajan opas – näin valitset muotoilevat alusvaatteet

Laulaja Maarit Hurmerinnan tyyli kautta aikojen – katso upeat kuvat

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Löydä oma tyylisi – Mirva Saukkola neuvoo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X