Meikatut pisamat syntyvät esimerkiksi meikillä tai itseruskettavalla.

Meikatut pisamat villitsevät – näin teet feikkipisamat

Meikatut pisamat ovat luonnostaan pisamattoman vaihtoehto. Feikkipisamat voi meikata tai tehdä itseruskettavalla.

Enää pisamia ei meikata piiloon, pisamat halutaan näkyviin – vaikka niitä ei luonnostaan olisi.

”Pitkään kauneustrendinä oli niin sanottu täydellinen kauneus ja ihon piti olla tasainen. Kaikki laitettiin piiloon, luomet ja pisamat peitettiin. 2000-luvun jälkeen alettiin hyväksyä muunkinlaista kauneutta. Pisamat ovat lainausmerkeissä yksi kauneusvirhe, jota ruvettiin nostamaan esiin, eikä pisamia tarvitse enää peittää. Nyt ne saavat näkyä”, meikkitaiteilija Ia Luhtanen sanoo.

Lue myös: Testasimme magneettiripset – katso ennen ja jälkeen -kuvat!

”Hyvä, että kauneuskäsitys on laajentunut. Hyväksytään ja sallitaan luonnollisuudet, joita ihossa on. Meikattavaksi tulevat eivät enää pyydä pisamien peittämistä tai harmittele niiden olemassaoloa. Pidän entistä tärkeämpänä sitä, että meikattavan iho jää läpikuultavaksi ja pisamat saavat näkyä.”

Luonnollisuus on siis nousussa. Yhtenä nykyisen feikkipisamat-buumin käynnistäjinä voidaan pitää Meghan Marklea. Meghan valitsi häihinsä kevyen meikkivoiteen, joka jätti hänen luonnolliset pisamansa näkyviin.

Muun muassa brittiläinen Elle-lehti on uutisoinut, että Meghan Markle on innostanut ihmisiä jopa tatuoimaan pisamat kasvoilleen.

Jos et toivo yhtä pysyvää lopputulosta, lue Ia Luhtasen neuvot, miten pisamia tehdään itse meikkaamalla tai itseruskettavalla.

Lue myös: Näin teet hyvän meikkipohjan – katso kuvat!

Tee meikatut pisamat näin

Meikatut feikkipisamat voi tehdä esimerkiksi kynällä, silmänrajaukseen tarkoitetulla tuotteella tai siveltimellä ja nestemäisellä tai voidemaisella värillä.

”Suosittelen ehdottomasti kynää tai voidemaista tai nestemäistä väriä, koska puuterimainen pyyhkiytyy helposti paikaltaan”, Luhtanen sanoo.

Luhtanen pitää kulmakynää hyvänä, koska kulmakynä on koostumukseltaan kovempi, eikä leviä niin helposti kuin silmänrajauskynä.

Tee itse feikkipisamat.

Pisamista tulee luonnollisia, kun käytät niiden tekemiseen muutamaa eri sävyä.

”Valitse väri ihon ja hiusten sävyn mukaan. Valitse mieluummin ei-harmahtava, lämpimän sävyinen kuin kylmänsävyinen tuote.”

”Vaalealla voisi olla kellertävä, ruskealla vähän rusehtavan oranssi, punaisella oranssin suuntaan tai punertavan värinen.”

  1. Tee pisamat suoraan meikkivoiteen tai kosteusvoiteen päälle. Kynä tarttuu paremmin, kun ihoa ei ole puuteroitu.
  2. Tee pisamista erikokoisia ja laita niitä epäsäännöllisesti pitkin kasvoja, esimerkiksi ryppäisiin. Keskitä enimmät pisamat kasvojen keskikohtaan, lähinnä nenän ja poskien alueelle. Levitä pisamia myös hieman ohimolle. Satunnaisia pisamia voi olla otsalla tai leuassa.
  3. Jos käytät nestemäistä väriä, anna värin hetken aikaa kuivahtaa. Taputa sen jälkeen pisamaa sormella, jotta väri häivyttyy ja sulautuu ihoon paremmin. Näin saat luonnollisemman pisamat.
  4. Taputtele lopuksi kasvoille kevyt puuterikerros.

On monta tapaa saada feikkipisamat.

”Instagramissa olen nähnyt, kun leveä puuterisivellin kastettiin nestemäiseen väriin ja siveltimen harjaspäätä heilautettiin sormella kohti kasvoja ja väri levisi pisaroina kasvoille. Tapa voi olla vähän riskaabeli ja vaatia harjoittelua, ettei naama tule täyteen pisamia”, Luhtanen kertoo.

Lue myös: Eroon maksaläiskistä? Ihotautien erikoislääkäri kertoo, kuinka onnistut ja vältyt pigmenttiläiskiltä

Pisamat itseruskettavalla

Feikkipisamat voi tehdä myös itseruskettavalla.

”Itseruskettavalla lopputuloksesta tulee luonnollisen näköinen ja se on hyvä vaihtoehto, jos haluaa kestävämmät pisamat”, Luhtanen neuvoo.

  1. Laita itseruskettavaa pieneen astiaan.
  2. Kasta sivellin itseruskettavaan, töpöttele naamalle ja anna vaikuttaa hetken aikaa.
  3. Huuhtele lopuksi itseruskettava pois.

Jotta saat luonnollisen näköiset pisamat, tee samoin kuin meikattujen pisamien kanssa: tee pisamista erikokoisia ja tee kasvoille epäsäännöllisiä pisamaryppäitä keskittyen kasvojen keskikohtaan, nenän ja poskien alueelle.

Itseruskettavalla tehtyjä pisamia kannattaa kokeilla ensin pienelle alueelle.

Lue myös: Uudet itseruskettajat – nyt tulevat rusketusvedet!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Meikatut pisamat villitsevät – näin teet feikkipisamat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X