Testasimme 8 aikuisen naisen meikkivoidetta – toimituksen suosikki  on kevyt ja hoitava 

Kokeilimme erityisesti aikuisen naisen iholle tarkoitettuja meikkivoiteita, joiden luvataan hoitavan ja kosteuttavan ihoa. Testiin valittiin sekä lähes huomaamattoman luonnollisia että peittävämpiä voiteita.

Meikkivoiteen valinnassa auttaa, jos tiedät, mitä haluat. Haluatko kuulautta vai mattaa? Helposti levittyvää vai pidempään työstettävää? Kaikki meikkivoiteet eivät sovi kaikille, mutta valinnanvaraa on erittäin paljon ja jokainen takuulla löytää itselleen mieluisan tuotteen.

Yhä useammissa meikkivoiteissa näkyy merkintä SK. Aurinkosuojakerroin on meille aikuisille naisille erittäin tervetullut ominaisuus. Ihon vanhenemisen merkit kuten rypistyminen ja pigmenttiläiskät johtuvat lähes yksinomaan auringonsäteiden vaikutuksesta iholla.

Lue myös: Näin voit hidastaa ihon vanhenemista – erikoislääkäri jakaa täsmävinkkinsä

Nykyisissä meikkivoiteissa on suojan lisäksi hoitavia ominaisuuksia ja ainesosia. Ne tasoittavat ihon pinnan epätasaisuuksia ja peittävät ihon kirjavuutta.

Jos meikkivoide valuu, se saattaa olla sinulle väärä tai sitten tarvitset primerin, pohjustustuotteen, joka auttaa pitämään meikkivoiteen paikallaan pidempään.

Jos ihossa on ryppyjä, älä yritä peittää niitä paksulla meikkivoiteella. Valitse sen sijaan meikkivoide, joka on riittävän kosteuttava ja ohut, jolloin rypyt eivät korostu vaan iho näyttää heleältä ja hoidetulta.

Muista, että hoidetulle iholle siveltynä saat meikkivoiteesta esiin sen parhaat puolet.

Lue myös Anna.fi: Klassinen juhlameikki sai yllättävillä kikoilla modernin ilmeen – katso Ida Jokikunnaksen meikkitutoriaali

Meikkivoide x 8 – katso testin tulokset!

1. Avène Hydrance BB-light: Mieto, raikas tuoksu

Avène Hydrance BB-light meikkivoide.

Avène Hydrance BB-light.

Lupaus: Kosteuttaa tehokkaasti pintakuivaa normaalia ja seka‑ ihoa. Tekee ihosta hehkuvan ja tasoittaa sävyä. Helmiäis- ja mineraalipigmenttien yhdistelmä tasoittaa ihon värivirheitä.

Kokemus: Pitää lupauksensa eli kosteuttaa ja antaa iholle hehkua. Kätevästä pakkauksesta voidetta on helppo annostella. Levittyy tasaisesti. Tuoksu on mieto ja raikas. Olisi kiva, jos meikkivoide kuivuisi hiukan nopeammin. U.H.

Avène Hydrance BB-light SK 30, 40 ml 31,90 e

Pisteet: 8,5/10

2. Clarins Everlasting Youth Fluid: Suojaa ja hehkua

Clarins Everlasting Youth Fluid.

Clarins Everlasting Youth Fluid.

Lupaus: Tasoittaa ihon sävyä ja tuo sille nuorekkaan hehkun. Häivyttää ikääntymisen merkkejä ja napakoittaa ihoa. Kosteuttaa koko päivän ja suojaa saasteilta ja auringolta.

Kokemus: Voidemainen koostumus leviää hyvin ja tuntuu ­heti hoitavalta. Puolipeittävä väri heijastaa valoa ja saa ihon hehkumaan. Kosteuttava vaikutus kestää pitkään, joten iho pysyy raikkaan näköisenä koko päivän. Nautinnollinen tuote! M.K.

Clarins Everlasting Youth Fluid SK 15, 30 ml 48 e

Pisteet: 9,5/10

3. Sisley Phyto-Hydra Teint: Riittoisa ja tehokas kosteuttaja

Sisley Phyto-Hydra Teint sävyttävä päivävoide.

Sisley Phyto-Hydra Teint sävyttävä päivävoide.

Lupaus: Lähes huomaamaton meikkivoide kosteuttaa, tasoittaa ja suojaa ihoa. Korjaa ja kirkastaa ihoa niin, että lopputulos on raikas ja luonnollinen. Helposti levittyvä ja erittäin kevyt koostumus sulautuu ihoon.

Kokemus: Voide kosteuttaa kuivaa ihoani niin hyvin, etten tarvitse alle kuin ohuen seerumikerroksen. Pidän voiteen antamasta luonnollisesta väristä ja hehkusta. M.N.

Sisley Phyto-Hydra Teint sävyttävä päivävoide SK 15, 40 ml 104,90 e

Pisteet: 10/10

4. Laura Mercier Flawless Lumiere Radiance Perfecting Foundation: Verkkokaupan helmi

Laura Mercier Flawless Lumiere Radiance Perfecting meikkivoide

Laura Mercier Flawless Lumiere Radiance Perfecting meikkivoide

Lupaus: Nestemäinen meikkivoide kosteuttaa ihoa 15 tunnin ajan. Sisältää C-vitamiinia, joka kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle iholle.

Kokemus: Päivävoiteen päälle levittämäni meikkivoiteen voin unohtaa päiväksi, niin hyvin se pysyy. Riittoisa voide levittyy sormin taputellen, ­sienellä tai tasapäisellä siveltimellä ­työstäen. M.N.

Laura Mercier Flawless Lumiere Radiance Perfecting Foundation, 30 ml 52 e

Pisteet: 10/10

5. By Raili Pro Glow Perfecting Foundation: Unelmanohut tasoittaja

By Raili Pro Glow Perfecting meikkivoide.

By Raili Pro Glow Perfecting meikkivoide.

Lupaus: Erityisesti aikuiselle iholle kehitetty kevyt meikkivoide tasoittaa ihon kirjavuutta ja tuo kasvoille tervettä hehkua. Puolukka ja E-vitamiini suojaavat ihosoluja. Suojaa saasteilta.

Kokemus: Levittyy iholle helposti ja ohuesti. Peittää kevyesti ja näyttää luonnolliselta. Tuoksu on miellyttävä. En huomaa luvattua hehkua, mutta tasoittaa kyllä ihon väriä kauniisti ja pysyy hyvin. Lupaa aurinkosuojan, mutta ei kerro suojakerrointa. M.K.

By Raili Pro Glow Perfecting Foundation, 30 ml 42 e

Pisteet: 8/10

6. Lumene Natural Glow heleyttävä meikkivoide: Kosteuttaa kuin päivävoide

Lupaus: Tuote lupaa luonnollisen, viimeistellyn lopputuloksen. Heleyttä ja kosteutusta antavat lähdevesi, koivunmahla ja lakka.

Kokemus: Kosteutus ja hoitavuus kiinnostavat, sillä ihoni on pintakuiva. Voide levittyy tasaisesti. Pumppupullo on kätevä ja tuote riittoisaa. Lopputulos on luonnollinen, mutta tietyssä valossa kasvot kiiltelevät liikaa. K.U.

Lumene Natural Glow heleyttävä meikkivoide, SK 20, 30 ml 19,90 e

Pisteet: 8/10

7. Shiseido Perfect Hydrating BB cream: Toimituksen suosikki!

Shiseido Perfect Hydrating BB cream

Shiseido Perfect Hydrating BB cream

Lupaus: Monivaikutteinen BB-voide, joka tasoittaa ihon sävyä ja antaa iholle kaunista hehkua ja heleyttä. Voide häivyttää ihon pikku virheitä ja epätasaisuuksia.

Kokemus: Voide levittyy iholle jouhevasti ja jättää tasaisen pinnan. Koostumus on kevyt mutta sävyttävä, ja väripigmentit luovat iholle luonnollista hehkua. Voide ei paakkuunnu, ja iho pysyy joustavana. Tuote kosteuttaa ihoa selvästi. E.T.

Shiseido Perfect Hydrating BB cream, SK 30, 30 ml 38,90 e

Pisteet: 10/10

8. L’Oréal Paris Age Perfect Radiant Foundation: Levittyy tasaisesti

L’Oréal Paris Age Perfect Radiant meikkivoide.

L’Oréal Paris Age Perfect Radiant meikkivoide.

Lupaus: Antaa hehkua ja kosteutta, ei keräänny ihon kuiviin kohtiin tai juonteisiin. Kevyt koostumus, joka on helppo häivyttää iholle.

Kokemus: Meikkivoide levittyy sienellä tasaisesti, mutta kerääntyy minulla nenän ihohuokosiin. Iho näyttää kuitenkin terveen hehkuvalta ja luonnolliselta. Voiteen peitto ei ikävä kyllä kestä reippaassa menossa koko päivää. S.P.

L’Oréal Paris Age Perfect Radiant Foundation SK 17, 30 ml 15,90 e

Pisteet: 8/10

Juttu julkaistu Kotiliedessä 20/20.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Testasimme 8 aikuisen naisen meikkivoidetta – toimituksen suosikki  on kevyt ja hoitava 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X