Aurinkovoidepuikko x 6

Mikä aurinkovoidepuikko on paras? Testasimme 6 tuotetta – katso tulokset! 

Aurinkovoidepuikko sopii ihoalueille, jotka altistuvat runsaasti auringolle tai tarvitsevat erityistä suojaa. Näin tuotteet menestyivät testissä.

Aurinkovoidepuikkoja on moneen lähtöön. Useimmat niistä on tarkoitettu suojaamaan erityisen herkkiä ihoalueita, kuten kasvoja ja dekolteeta. Testasimme kuusi erilaista aurinkovoidepuikkoa. Katso tulokset ja löydä itsellesi sopivin tuote!

Lue myös: Kuinka korkea suojakerroin aurinkorasvassa pitäisi olla? Näin tunnistat ihotyyppisi ja vältät ikävät seuraukset

1. Vichy Ideal Soleil -aurinkovoidepuikko SPF 50+, 9 g, 17,50 e

Vichy Ideal Soleil -aurinkovoidepuikko

Vichy Ideal Soleil -aurinkovoidepuikko

Millainen pakkaus?

Pakkaus on tuttu huulirasvoista, mutta se on niihin verrattuna tuplakokoinen. Voide kierretään esiin. Puikko pysyy käytössä siistinä, kansi pysyy hyvin kiinni. Puikon uskaltaa tiputtaa käsilaukkuun ilman pelkoa laukun tahraantumisesta.

Miten käytetään?

Aurinkovoide on suunniteltu suojaamaan erityisesti herkkiä ihoalueita, kuten nenän, korvien ja huulten ihoa. Vältä tuotteen joutumista silmiin. Veden ja hien kestävä koostumus. Tuotetta lisätään usein ja runsaasti suojatehon säilyttämiseksi erityisesti hikoilun, uimisen tai kuivaamisen jälkeen. Hypoallergeeninen. Tuote on testattu ihotautilääkäreiden valvonnassa.

Miten toimii?

Todella siisti käyttää! Ei valu eikä tahraa. Levittyy hyvin, sopii sekä meikin alle että tarvittaessa meikin päälle. Imeytyy hyvin, ei jätä kalvoa. Mieto tuoksu, joka ei häiritse. Puikko on kätevä ottaa mukaan, sillä se mahtuu pienempäänkin pussukkaan.

Kiitämme

Monikäyttöistä tuotetta on näppärä lisätä muun muassa nenänpäähän, poskiin ja korvalehtiin.

Moitimme

Suojamuovi on niin tiiviisti kiinni puikon päällä, ettei sitä melkein saa irti.

Arvosana

9 ½

2. La Roche Posay Anthelios XL SPF 50+, 9 g, 15,50 e

La Roche Posay Anthelios XL -aurinkovoidepuikko

La Roche Posay Anthelios XL -aurinkovoidepuikko

Millainen pakkaus?

Pakkaus muistuttaa paksua huulirasvapuikkoa.

Miten käytetään?

Poista korkki ja levitä voidetta hellästi painaen kasvoille juuri ennen aurinkokylpyä. Lisää päivän aikana tarvittaessa. Sopii aurinkoherkille, helposti palaville tai valoihottumalle alttiille alueille muun muassa nenän, poskipäiden, korvanlehtien ja huulten alueelle. Sopii myös silmänympärysiholle.

Ihotautilääkärien suosittelema. Kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. Hajusteeton ja vedenkestävä koostumus.

Miten toimii?

Puikko kulkee kätevästi mukana. Pidän erityisesti siitä, että kasvot eivät mene voiteesta aivan valkoisiksi eivätkä edes kovin rasvaisiksi. Hienoinen kiilto jää kasvoille, mutta se ei minua haittaa.

Voidetta ei kannata painaa kovaa ihoa vasten tai levittää esimerkiksi rinnuksille tai käsivarteen, koska se kuluu silloin hämmästyttävän nopeasti. Puikko toimii mainiosti hätäratkaisuna herkästi nenänpäänsä polttavalle. Jos vaarana on polttaa myös niska tai rinnukset, perinteiselle aurinkovoidepullolle on edelleen tilausta.

Kiitämme

Pieni koko, miellyttävä iholla, läpinäkyvä sävy ja hajuton.

Moitimme

Puikossa kerrotaan, että soveltuu herkille ihoalueille. Esimerkiksi rinnalle levitettäessä puikko kuitenkin kuluu loppuun nopeasti.

Arvosana

9

3. Avène Very High Protection Stick, SPF 50+, 8 g, 17,25 e

Avène Very High Protection -aurinkovoidepuikko

Avène Very High Protection -aurinkovoidepuikko

Millainen pakkaus?

Soikionmuotoinen puikko. Korkki vedetään pois, ja itse puikko pyöritetään esiin.

Miten käytetään?

Levitä aurinkopuikkoa ennen aurinkoon menoa iholle. Lisää säännöllisesti ja tarvittaessa.  Aurinkopuikko on kehitetty ihoalueille, jotka altistuvat runsaasti auringolle tai tarvitsevat erityistä suojaa, kuten nenänpää, poskipäät, arvet ja korvalehdet. Erittäin vedenkestävä.

Miten toimii?

Korkki vaikuttaa pysyvän jämäkästi kiinni, joten pelkoa sen avautumisesta laukussa ei ole. Voidetta on kätevä pyörittää esiin niin paljon kuin tarvitsee ja takaisin puikkoon. Tuotteessa on mieto tuoksu, joka ei häiritse omaa nenääni.

Voide levittyy iholle läpinäkyväksi kerrokseksi hyvin suoraan puikosta. Ei tarvitse levittää käsillä, mistä plussaa. Jättää ihon pinnalle hieman tahmean tunteen, mistä miinusta. Kätevä käyttää pienille alueille, voisin hätätapauksessa käyttää isommillakin ihoalueilla.

Kiitämme

Käteväkäyttöinen puikko ja hyvä levittyvyys.

Moitimme

Jättää hieman tahmaisen pinnan iholle.

Arvosana

8 ½

4. Alga Maris sävytetty aurinkovoidepuikko SPF 50+, 9 g, 15,90 e

Alga Maris sävytetty aurinkovoidepuikko

Alga Maris sävytetty aurinkovoidepuikko

Millainen pakkaus?

Ekosertifioitu aurinkovoidepuikko on pakattu valkoiseen kierrepakkaukseen. Purkissa tuote näyttää väriltään melko tummalta.

Miten käytetään?

Sävytetty puikko suojaa erityisesti herkkiä ihoalueita. Samalla se häivyttää ihon epätasaisuuksia. Tuotetta suositellaan erityisesti ihoalueille, jotka tarvitsevat täydellisen suojan UV-säteiltä. Puikko sopii esimerkiksi arpien ja pigmenttimuutosten päälle sekä akneiholle. Tuotetta suositellaan lisäämään päivän mittaan aina tarvittaessa. Hylkii vettä.

Miten toimii?

Miedosti ja miellyttävästi tuoksuva, sävyttävä voide imeytyy nopeasti. Ei jätä iholle kalvoa tai tunnu tahmealta. Vaikka tuotteen väri on purkissa tumma, se sulautuu vaaleallekin iholle kauniisti.

Tankean koostumuksen takia levittäminen ei ole ihan helppoa. Tuote pitää tasoittaa levittämisen jälkeen sormin kasvoille, muuten iholle jää häiritseviä raitoja. Ei sovi meikin päälle levitettäväksi, mutta sävytetty voide passaa hyvin yksinään tuomaan väriä ja peittävyyttä kasvoille ja dekolteelle.

Kiitämme

Kasvoille sävyä tuova tuote, jonka tuoksu ei ärsytä nenää. Sopii hyvin esimerkiksi rantapäivän kasvosuojaksi.

Moitimme

Tankean koostumuksen takia levittäminen on vaikeaa. Purkin kiertomekanismi ei toimi erityisen hyvin.

Arvosana

8 ½

5. Diego dalla Palma O’Sole Mio aurinkopuikko SPF 50+, 8 g, 32 e

Diego dalla Palma O’Sole Mio -aurinkovoidepuikko

Diego dalla Palma O’Sole Mio -aurinkovoidepuikko

Millainen pakkaus?

Puikko on kätevä käsilaukussa. Sen saa helposti auki vetäisemällä korkin irti. Puikkoa saa esille pyörittämällä sitä. Puikko on kaunista mattamuovia ja tyylikkään oloinen.

Miten käytetään?

Tarkoitettu herkästi palaville alueille, kuten nenä, huulet, silmänympärysalue, rintakehä, luomet ja arvet. Suositellaan käytettäväksi erityisesti ihon pigmenttimuutoksiin sekä tatuointien suojaamiseen. Puikko on punainen, mutta levittäessä tuote on läpinäkyvää. Ohut ja miedosti tuoksuva.

Miten toimii?

Puikkoa on helppo levittää nenään ja poskiin. Sitä ei voi laittaa meikin päälle, vaan se pitää laittaa suoraan iholle ennen meikkiä. En käyttäisi aurinkovoiteita koskaan meikin päällä. Iho ei jää yhtään rasvaiseksi eikä tahmaiseksi. Imeytyy nopeasti. Jättää ihon vähän kiiltäväksi, mutta ei pahasti.

Kiitämme

Ihana tuote, koska se on läpinäkyvää iholla eikä jää tahmaiseksi. Kätevä, voisin pitää tätä jokaisessa laukussa. Ja autoon yksi myös. Ei mennä löysäksi kuumassa autossakaan. Eli loistava tuote siis!

Moitimme

En pidä tuoksusta, vaikka tuoksu onkin mieto.

Arvosana

8

6. Aco aurinkovoidepuikko, SPF 50+, 8 g, 12,50 e

Aco aurinkovoidepuikko

Aco aurinkovoidepuikko

Millainen pakkaus?

Keltainen, paksun huulirasvapurkin näköinen puteli. Tuote kierretään ulos.

Miten käytetään?

Tuote on kehitetty erityisesti runsaasti auringolle altistuville ihoalueille, kuten huulille, nenälle ja poskipäille. Ohjeen mukaan voidetta lisätään usein. Vedenkestävä, ei sisällä alkoholia eikä väriaineita. Sopii herkälle iholle. Hajusteeton.

Miten toimii?

Puikko on todella näppärä. Tuotetta voi lisätä helposti suoraan iholle ilman käsien lähmäämistä. Puikon koostumus on hyvin huulirasvamainen. Sen levittäminen muille kasvojen alueille tuntuu hieman erikoiselta. Siitä huolimatta tuote levittyy iholle todella hyvin. Hieman aurinkorasvamainen haju.

Tuote saa ihoni näyttämään ja tuntumaan heti todella rasvaiselta. Iho kiiltää niin paljon, että saan kuulla kummastelevia kommentteja myös muilta. Sopii ehkä paremmin kuivaihoisille? Plussaa siitä, että tuote sopii herkälle iholle. Herkkä ihoni ei reagoi tuotteeseen mitenkään.

Kiitämme

Helppokäyttöinen tuote, joka sopii herkälle iholle. Jää käyttöön huulirasvana.

Moitimme

Rasvaisen näköinen ja tuntuinen lopputulos kasvoilla.

Arvosana

7

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mikä aurinkovoidepuikko on paras? Testasimme 6 tuotetta – katso tulokset! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X