Onko sinulla O-vartalotyyppi eli omenavartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi

Tunnistatko vartalotyyppisi? Hartiasi ja alavartalosi ovat kapeammat, kuin keskivartalosi. Olet siis omena!

Kiinnitä huomiota kokonaisuuteen. Tuo vartalon parhaita puolia esiin hyvin leikatuissa mekoissa ja paljastamalla sääresi. Tuo pituutta vartaloon korollisilla kengillä. Korosta kauniisti dekolteen aluetta ja häikäise näyttävillä koruilla.

O-vartaloinen, valitse näin kuosit ja värit

Kuosit: Valitse pystysuuntaisia kuosimalleja ja pehmeäkontrastisia kuosiyhdistelmiä. Pienet vinoruudut ja epäsymmetriset pienet kuosit sopivat myös. Vältä liian isoja kuvioita, vaakaraitaa ja isoa ruutua. Ne antavat vartalosta leveämmän vaikutelman.

Kankaat: Valitse pehmeitä mutta tarpeeksi vahvoja laskeutuvia materiaaleja. Mattapintaiset kankaat ja pieni kiilto näyttävät hyvältä, mutta vältä hyvin kiiltäviä kankaita. Villakankaat, krepit, neulokset, paksut puuvillalycrat sopivat hyvin. Pieni jousto kankaassa auttaa istuvuuden kannalta.

Värit: Yksivärisyys asussa tuo pituutta ja tyyliä, myös hillityissä kuoseissa. Yksivärinen asu ylhäältä alas tasapainottaa, mutta esimerkiksi mekon kaveriksi voi valita erivärisen jakun.

Korosta: Sääriä, dekolteeta, nilkkoja, ranteita, kauniita hartioita.

Vältä: Trikookankaita ja muita ohuita kankaita, ylisuuria kauluksia ja taskuja, liian tiukkoja vaatteita, kireitä housuja yhdistettynä lyhyeen leveään yläosaan.

Omenavartalolle parhaat paitamallit

Hihat: ¾ -mittaiset hihat, raglanhihat ja muut pehmeästi hartioilta laskeutuvat hihamallit, kimonohihat.

Kaulus: O tai V -kaulusmallit javenepääntie.

Helma: Suoran malliset väljät paidat, ei yksityiskohtia, laskoksia tai koristeluja vyötärön alueelle.

Koristelu: Paidat, joissa on kauniita yksityiskohtia lähellä pääntietä ja helmassa sekä hihansuissa.

Paita Joseph Ribkoff.

Tunikat: Suosi A-mallista tunikaa, joka istuu rinnan korkeimpaan kohtaan asti ja levenee siitä, tai valitse väljä laatikkomainen malli. Valitse yksinkertainen malli tai jossa yksityiskohdat ovat muualla kuin keskivartalon seudulla. Pue tunikan seuraksi pitkät ja kapeat tai nilkat paljastavat suorat housut.

Tunika Masai.

Parhaat mekot ja hameet omenavartalolle

Omenavartalolle sopii parhaiten epäsymmetrinen tai suoralinjainen hame. Korosta jalkoja suoralinjaisella hameella ja muotoja epäsymmetrisillä leikkauksilla.

Suosi polvipituisia- ja kaunissäärisenä myös polven yläpuolelle ulottuvia hameita ja mekkoja. Pue pitkän yläosan kanssa lähes samanmittainen tai lyhyt hame.

Omenavartalolle sopivat hyvin yksinkertaiset ja pelkistetyt mekot, joissa on hyvä leikkaus ja kauniisti istuva, tukeva kangas. Lantion kohdalla tai rintojen alapuolella voi olla muotoilulaskoksia jotka auttavat mallia laskeutumaan vartalolle kauniisti.

Valitse ryhdikkäitä kankaita. Vältä laskoksia ja yksityiskohtia vyötärön alueella.

Hame Joseph Ribkoff.

Parhaat housut ja farkut omenavartalolle

Pue housut aina yläosan alle.

Valitse pehmeästi laskeutuvia ja joustavia housuja, joissa on litteä etumus ja vähän yksityiskohtia vyötäröllä ja lantiolla.

Suosi lantiolta väljenevää tai kapeaa mallia pitkillä lahkeilla tai kapeaa ja nilkan kapeimpaan kohtaan ulottuvaa lahjemallia.

Vyötärökaitaletta et välttämättä tarvitse. Myös joustovyötärö, sivuvetoketjut ja etuvetoketjut käyvät myös.

Vältä laskoksellisia housuja. Pidä väritys yksivärisenä tai pienikuosisena.

Housut Masai.

Farkut:

Valitse farkut, joissa on normaali tai hieman matalampi vyötärö, hyvin joustava vyötärökappale tai kuminauhavyötärökaitale takana. Suosi farkkuja, jotka ovat joustavaa materiaalia.

Suosi vyötäröltä istuvia, reidestä kapeita ja joko suoria tai kapeita malleja. Pitkän jakun tai tunikan kanssa myös erittäin leveälahkeiset farkut näyttävät hyvältä.

Lahkeen pituus ulottuu joko kengän korkoon tai paljastaa hieman siroja nilkkojasi.

Vältä yksityiskohtia vyötäröllä.

Parhaat neuletakit omenavartalolle

Pehmeät kauniisti laskeutuvat ohuesta langasta kudotut neuletakit sopivat hienosti omenavartaloiselle. Pitkässä neuletakissa voi olla kuoseja ja värejäkin. Suora malli ja kevyt kietaisumalli näyttävät hyvältä.

Neuleviitat ja ponchot sopivat hyvin omenavartaloiselle, valitse aina reisipituinen.

Poncho Le Temps des Cerices.

Parhaat jakut ja päällystakit omenavartalolle

Suosi kevyttä A-linjaa tai rennon väljiä ja pehmeästi laskeutuvia malleja. Hieman epäsymmetrinen helmalinja tai kietaisutyyppinen miehusta takissa sopivat myös. Parhaiten sopii takki joka on polvipituinen tai reisimittainen.

Jos vyötärösi on kapeampi kuin rinnanmitta, suosi vyötärölle kevyesti kietaistua vyötä.

Hieman laskeutunut hartialinja, raglan- ja kimonohihat imartelevat.

Vältä liian kapeita ja jäykkiä takkeja, joissa on poimuja ja yksityiskohtia vyötäröllä.

Takki Gant.

O-vartaloinen, muista asusteissa tämä

Omenavartaloisen kannattaa iloita näyttävistä asusteista, sillä ne sopivat hienosti ja tekevät kokonaisuudesta tyylikkään ja näyttävän.

Kengät

Valitse korolliset kengät, jos voit. Valitse kengät, joissa on paksu korko ja pohja tai kiilakorko. Leikittele erikoisilla kuoseilla ja väreillä. Suosi avokas- tai nilkkurimallia.

Vältä ohutkorkoisia ja ohutpohjaisia kenkiä sekä liian avonaisia remmikenkiä, jotka saavat jalat näyttämään pikkuruisilta muuhun vartaloon nähden.

Myös tyylikkäät lenkkitossumallit ja herrainkengät näyttävät omenavartaloisella hyvältä. Kevyitä kenkiä valitessasi suosi paksupohjaisia sandaaleja ja ballerinoja.

Korut

Upeat suuret korut eli pukukorut näyttävät hyvältä. Liian ohuet ja pikkuruiset korut hukkuvat kokonaisuuteen. Rouheat rannerenkaat ja isot kaulakorut sekä näyttävän kauniit hius- rinta ja päähinekorut sopivat hienosti.

Hatut

Vältä liian pieniä ja kireitä päähineitä. Näyttävät lierilliset päähineet sopivat sinulle. Pipoissa valitse isotupsullinen, myös paksusta langasta neulotut huppumallit sopivat hyvin.

Lue myös:
Istuvat farkut vartalotyypin mukaan
Näin löydät vartalotyypillesi sopivan tunikan
Onko sinulla A-vartalotyyppi eli päärynävartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko sinulla O-vartalotyyppi eli omenavartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X