Onko sinulla H-vartalo eli olet tasavartaloinen? Näin korostat vaatteilla vartalosi parhaita puolia

Ovatko hartiasi, vyötärösi ja lantiosi saman levyiset? Olet siis vartalotyyppi H eli tasavartaloinen. Tässä sinulle parhaat pukeutumisvinkit!

H-vartalotyyppi, kiinnitä huomiota yhtenäiseen kokonaisuuteen.

Tuo vartalon parhaita puolia esiin selkeälinjaisilla eleganteilla yhdistelmillä. Tuo muotoa vartaloon yksityiskohdilla vyötärön ylä-, ja alapuolella, ei itse vyötäröllä.

Korosta linjakasta olemustasi koroilla ja suoralinjaisesti leikatuilla vaatteilla.

H-vartalotyyppi, valitse näin

Kuosit: Valitse geometrisia kuosimalleja, kuten ruutuja, raitoja tai kukonaskelkuviota. Myös selkeät pyöreät kuosit kuten pallot, pilkut ja säännölliset geometriset kiemurat sekä pienet vinoruudut sopivat sinulle. Vältä yliromanttisia-, sekavia ja pienikuviollisia kuoseja sekä romanttisia kukkakuoseja.

Kankaat: Ryhdikkäät kankaat sopivat sinulle hyvin. Puuvilla, pellava, kreppi, farkku ja villakankaat näyttävät hyvältä. Myös kovat neulokset, nahka ja jersey sopivat.

Värit: Väritys on vapaa, mutta kaksivärisyys asussa (ylä- ja alaosa siis eri väriä) antaa muodokkaamman vaikutelman vartalosta.

Korosta: Sääriä, lantiota, linjakkuutta, ryhdikkyyttä.

Vältä: Pehmeitä, pörröisiä kankaita ja kankaita, jotka valuvat linjojasi myöten, kuten ohut silkki ja trikoo. Vältä myös kireitä yläosia, vyötäröä korostavia vaatteita.

H-vartalolle parhaat paitamallit

nappaa pukeutumisohjeet, H-vartalotyyppi

Masai

Hihat: Kaikki hihapituudet, varsinkin ¾ -hihat ja lyhyet hihat, kimonohihat. EI puhvi- tai prinsessahihoja.

Kaulus: V-pääntie, venepääntie, herrainkaulus ja iso pyöreä pääntie.

Helma: Ei yksityiskohtia, laskoksia tai koristeluja vyötärön alueella.

Koristelu: Mieluiten selkeälinjaisia paitoja, mutta jos haluaa koristelua, suosi klassisia paitoja, joissa on yksityiskohtia lähellä pääntietä ja helmassa sekä hihansuissa, kuten herrain paidoissa. Epäsymmetriset laskokset ja koristelut, jotka tuovat muotoa lantiolta lähtien sopivat myös.

Jakut: Hieman vyötäröstä muotoiltu klassinen jakku herrainkauluksella, lyhyenä ja pitkänä sopii hyvin. Laatikkomalliset ’Chanel-jakut’ istuvat hienosti suoravartaloiselle. Kaulukseton jakku sopii suoravartaloiselle, mutta vältä shaalikauluksia ja vyöllisiä jakkuja sekä jakkuja, jotka ovat pehmeästä valuvasta kankaasta tehtyjä.

H-vartalolle parhaat mekot ja hameet

pukeutumisvinkit, H-vartalo

Hame Klingel, mekko s’Oliver

H-vartalolle sopii parhaiten suoranmallinen kapea hame, vastalaskoksellinen tai lantiolaskoksellinen hame tai kietaisuhame. Sinulle sopivat upeasti kotelomekot ja muut yksinkertaisista linjoista muotoillut mekot.

Vältä rimpsuhameita ja -mekkoja sekä hameita, jossa on vinoon leikattuja kaitaleita.

Polvipitunen ja juuri polven alle ulottuva hamelinja on aina varma valinta. Lyhyt ja sääripituinen hame sopii, jos sinulla on pitkät jalat.

H-vartalolle parhaat housut ja farkut

pukeutumisvinkit, H-vartalo

Masai

Suoravartaloiselle sopivat monenlaiset housut: suorat, levenevät, laskokselliset, nauhakujalliset, prässätyt ja kapeat. Voit siis hyvinkin leikitellä housumuodin kanssa.

Tasavartaloisen kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että housut laskeutuvat kauniisti lantiolta. Joskus housuja saattaa joutua leventämään vyötärökaitaleesta, jotta se istuisi täydellisesti sekä lantiolta, että vyötäröltä.

Valitse farkuista keskikorkea vyötärömalli, toisin sanoen vältä sekä korkeaa että matalaa mallia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H-vartalolle parhaat neuletakit

Twinset -tyyppiset lyhyet, hieman laatikkomaiset perusneuletakit istuvat sinulle hyvin. Valitse mieluiten kovasta neuloksesta tehtyjä, kuten puuvillalankapohjaisia tai ohuesta ja sileästä villasta neulottuja neuletakkeja kuin valuvia tai pörröisiä ja paksuja neuloksia.

Myös pitkät polviin ulottuvat suoranmalliset neuletakit sopivat sinulle.

pukeutumisvinkit, H-vartalo

s’Oliver

 

H-vartaloisen parhaat päällystakit

pukeutumisvinkit, H-vartalo

Ellos

Ryhdikkäät tweed-, villakangas- pellava- ja popliinitakit sopivat sinulle hienosti.

Myös klassiset mallit, kuten kaksiriviset herrainkaulukselliset poplarit ja trenssit tai kauluksettomat minimalistiset A-linjaiset takit, istuvat sinulle hienosti.

Suosi suoralinjaista mutta hyvin kevyttä A-linjaa ja polvipituutta.

Myös vyötärömittaiset takit, kuten farkku- ja nahkatakit sopivat sinulle samoin kuin erikoisempi suora kimonotakki.

Vyöttömät takit ovat sinulle parhaita valintoja.

Istutetut hartialinjat, ja kaulukseton tai herrainkauluksellinen malli ovat parhaat.

Vältä liian kapeita ja jäykkiä takkeja, joissa on poimuja ja yksityiskohtia vyötäröllä.

 

 

 

H-vartalotyyppi, muista asusteissa tämä

Korut: Tyylistäsi riippuen monenlaiset korva-, ranne- ja kaulakorut sekä rintakorut pukevat sinua. Myös näyttävät hiuskorut ovat upeita esimerkiksi kotelomekon kanssa.

Kengät: Unohda vyöt mutta satsaa upeisiin kenkiin. Kaikki kengät sopivat sinulle, mutta korolliset tuovat sääreen muotoa, linjakkuutta ja naisellista fiilistä koko olemukseen. Myös korkeavartiset saappaat sopivat sinulle hyvin.

Hatut: Näyttävät lierilliset päähineet pukevat sinua. Myös pipo- ja myssymalliset päähineet ja hatut sopivat eleganttiin linjakkaaseen olemukseesi, riippuen tietenkin tyylistä. Talvipäähineissä voit käyttää myös pörröisiä pehmeitä villalankoja.

Lue lisää:
Näin löydät vartalotyypillesi sopivan tunikan

Istuvat farkut vartalotyypin mukaan
Onko sinulla A-vartalotyyppi eli päärynävartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi
Onko sinulla O-vartalotyyppi eli omenavartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko sinulla H-vartalo eli olet tasavartaloinen? Näin korostat vaatteilla vartalosi parhaita puolia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X