Otsatukka vai ei? Kampaaja kertoo, miten voit päätellä, sopiiko sinulle otsis 

Himottaisiko otsatukka? Kysyimme kampaajalta, mistä voi tietää, kannattaako seuraavalla kampaajakäynnillä napsaista hiuksiin otsatukka vai ei.

Menneitä ovat ajat, jolloin otsatukka tarkoitti vain tikkusuoraa, otsaa halkovaa hiuspalkkia. Otsatukat ovat jälleen nousseet supersuosioon, ja erilaisia malleja löytyy jokaiseen tyyliin. Mutta mistä tietää, sopiiko itselle otsis vai ei?

Vastausta on mahdotonta antaa – ellei kokeile!

Näin uskoo FOLK Helsinki -kampaamoiden omistaja, kampaaja Meeri Mäntylä.

”Kampaaja on tässä kyllä paras apu. Otsatukkaa en lähtisi leikkaamaan itse ensimmäistä kertaa. Kun se on kerran leikattu kampaajalla, sitä voi sen jälkeen siistiä kotonakin”, Mäntylä sanoo.

Lue myös: Testasimme kuivashampoot – katso, mitkä kuivashampoot saivat parhaat pisteet!

Otsatukka vai ei? Mieti näitä valintaa tehdessäsi

Otsis on helppo tapa piristää tyyliä ja saada vaihtelua kuontaloon. Ennen otsiksen pätkäisyä kannattaa kuitenkin käydä läpi seuraavat kohdat.

1. Kasvojen muoto

Mäntylän mukaan suurimmalle osalle sopii paremmin hieman rikottu sivuotsis kuin tikkusuora otsatukka. Vaikka lyhyt otsatukka voi olla upea tyylivalinta, pidempi otsatukka saattaa olla imartelevampi. Varsinkin ensikertalaisille pidempi otsatukka on turvallisempi vaihtoehto.

Myös kasvojen muoto voi vaikuttaa siihen, millaiset kutrit sopivat kantajalleen parhaiten.

”Jos kasvot ovat pyöreämmät tai neliöt, en välttämättä leikkaisi suoraa otsatukkaa, vaan ennemminkin sivuotsatukan. Suora otsatukka lyhentää ja katkaisee kasvot, mutta pidempi sivuotsatukka kaventaa ja luo pituuslinjaa kasvoille”, Mäntylä sanoo.

”Ovaalin- ja sydämenmuotoisille kasvoille sopii oikeastaan mikä vain.”

Lue myös Anna.fi: Hiustrendit 2020: Lob-polkka, pixien pidempi versio ja ysäriltä tuttu shaggy

2. Hiusten laatu

Hiuslaadulla on suuri vaikutus siihen, miltä otsatukka näyttää.

”Jos on valtavan ohuet hiukset, totta kai otsatukka vie hiusmassaa. Kaikille paksu otsis ei vain ole mahdollinen. Kannattaa muistaa realiteetit ja mennä kuvan kanssa kampaajalle. Kampaaja osaa kyllä kertoa, saako hiuksiin kuvan mukaista otsatukkaa”, Mäntylä vinkkaa.

Myös kihara hius voi olla haastava pari otsatukan kanssa – varsinkin jos otsatukan haluaa pysyvän suorana. Tällöin otsatukkaa pitää jatkuvasti suoristaa. Usein kutrit kaartuvat suoristamisesta huolimatta laineille kostealla ilmalla.

”Toisaalta kihara otsatukka voi olla valtavan makea. Sekin on ihan tyylikysymys.”

Lue myös: Hiusten rasvoittuminen kuriin: 7 vinkkiä, joiden avulla hiukset pysyvät pidempään raikkaina

3. Ihotyyppi

Entä millainen vaikutus ihotyypillä on? Jos iho on rasvoittuva, tarkoittaako se myös rasvoittuvaa otsatukkaa?

Tarkoittaa, Mäntylä sanoo.

”Jos on tukkeutumiseen taipuvainen iho, otsatukka ei helpota tilannetta, kun päivän mittaan iho hautuu ja rasvoittuu tukan alla.”

Otsatukan kanssa ihonhoidon merkitys korostuu. Helposti tukkeutuvaa ihoa tulee helliä oikein erityisellä innokkuudella, jotta iho pysyy puhtaana ja hengittää.

Lue myös: Miksi päänahka kutisee ja pukkaa finnejä? Syy saattaa löytyä tavasta, jolla peset hiuksesi

4. Elämäntyyli

Ennen otsatukan napsaisua kannattaa vielä katsoa itseään rehellisesti peiliin ja pohtia, onko todella valmis näkemään vaivaa uuden hiustyylin eteen.

”Otsatukan kanssa pitää tiedostaa, että se vaatii joka päivä laittamista”, Mäntylä sanoo.

Koska otsatukka roikkuu koko päivän kasvojen kehyksenä, se rasvoittuu usein muita hiuksia nopeammin. Pesun jälkeen se kaipaa föönausta ja mahdollisesti myös suoristamista näyttääkseen hyvältä.

”Hyvä puoli tässä on se, että kun otsatukka on kerta kaikkiaan pakko laittaa aamuisin, niin harvoin on huonoa tukkapäivää!”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Otsatukka vai ei? Kampaaja kertoo, miten voit päätellä, sopiiko sinulle otsis 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X