Muoti ja kauneus

Kolumni: Haloo vaatekauppiaat! Ette ymmärrä poikien pukeutumisesta mitään

”Poikani halusi juhliin värikkäät housut. Tiesin heti, että sellaisia ei noin vain löytyisi”, kirjoittaa toimittaja Riikka Lehtovaara.

Olin 13-vuotiaan poikani kanssa ostamassa housuja. Oli pakko, koska käsillä oli juhlat eikä kaapista löytynyt enää mitään sopivaa.

Poika halusi värikkäät housut. Ei siis vaatinut mahdottomia. Osasin kuitenkin jo etukäteen pelätä pahinta, koska kokemusta tästä on.

Lue myös: Sovituskoppi ahdistaa! Miksi normaalin ihmisen vartalosta tulee viallinen vaatekaupassa?

Kuvitteletteko, että pojat haluavat näyttää masentuneilta?

Suomalaisen kaupan käsitys pojista on surullinen, sillä sisäänostajien mielestä pojille sopivia värejä ovat musta, likaisen ruskea, ankean sininen ja masentava harmaa.

Pikkupojat ovat tarjolla olevan valikoiman perusteella kiinnostuneitä ralliautoista, supermiehistä, hämähäkkimiehistä ja muista miehistä. Jo esikouluikäiset valmistautuvat tulevaan armeijauraansa pukeutumalla puolustusvoimien kuosiin. Jos nämä eivät natsaa, voi iloitella pääkalloilla.

Hiukan vanhemmilta pojilta on riisuttu jo pääkallotkin. Värikartan perusteella 13-vuotias kärsii jo niin syvästä masennuksesta, että tila on toivoton.

Lue myös Anna.fi: Sami Sykön kolumni: Poikien oikeuksia pukeutua on puolustettava

Ratkaisu löytyi urheilukaupan naistenosastolta

Emme antaneet periksi. Ravattuamme kainalot hiessä kaikki keskisuuren kaupungin vaatekaupat löysimme kuin löysimmekin lopulta punaiset housut.

Juhliin mentiin punaisissa retkeiluhousuissa, jotka löysimme urheilukaupan naistenosastolta.

Miehiä on turha syyttää huonosta pukeutumisesta. Jos olisin mies, minäkin kiertäisin kaupat kaukaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolumni: Haloo vaatekauppiaat! Ette ymmärrä poikien pukeutumisesta mitään

Musta se on hyvä väri

Ostit pojalle naisten housut? Jos poikaa tullaan kiusaamaan sen johdosta olet yhtä syyllinen kuin kiusaajatkin. Toivottavasti ei tulla.

menevä mummi

Mieheni käyttää kirkkaanpunaisia,violetteja,keltaisia ym.housuja ja kauluspidoistakin löytyy monivärisiä kukkasia ja kuvioita.Ikää hänellä 60+

iivanajulma

Nykyään asusteita joita tuodaan halpatuontimaista ovat järkyttäviä,,esim, kenkien koot eivät vastaa länsimaista standardia vaan ovat liian pieniä,,esim,koko 45 onkin 43 ja takit olkapäistä liian kapeat osti sen vaikka liikkestä suomesta,,myös housut ovat järkyttävän pieniä..tämä nykymuoti on aivan syvältä,,useinkaan ei löydy väljiä college housujakaan vaan niissä on ne typerät resorit lahkeissa ja muutenkin ovat pillejä juuri sieltä lahkeiden suista,,eivät sovellu suomeen,,
vaikka olen kokoa L niin xxl pitää ostaa mutta kun niissä on ne kapeat puntit niin en osta enää,,parit ostin jotka XL niin pienetpä olivat,,eikö tänne EU:N saada tähän asiaan mitään tolkkua,,luulisi olevat asiantuntijoita ja virastoja eurooppa täynnä mutta eivät saa mitään aikaan muuta kuin nostella järkyttäviä kuukausiansioita ne virkamiehet,,kun eu:n liityttiin niin tämä vaateasia meni täysin piloille kun kinuskimaista alettiin tuoda täyttä sontaa,,,Odottelen että tulisi ne väljät vaatteet taas muotiin niin ostaisin vaatekaapin niitä täyteen seuraavaa pillihousumuotia varten..

mankka

Jaa että tummat värit ovat masentuneille. Missäs näin on päätetty? Terve 11-vuotias tyttäreni harmittelee kun tälle on tarjolla vain räikeitä värejä eikä mustaa ja muuta tummaa joka häntä miellyttää.

Taitaa olla että kirjoittaja ei itse ymmärrä masentuneista mitään ja haluaa lisäksi tehdä numeron siitä kuinka hänen poikansa on piristävä poikkeus vaatemaultaan ja eroaa täten rahvaasta.

Ja iivanajulma on täysin oikeassa collegehousuasiassa. Pillihousut sopivat ehkä vain n. 10 % ihmisistä. Missä ovat ihan perusvaatteet meille ei mallimitoissa oleville? Pitääkö vain olla kehopositiivinen ja ”rokata niitä pillejä”?

sally

Kyllä vaan, vaatteitten löytäminen SOPIVINA, tälläiselle 162senttiselle ja 54 kiloiselle täti-ihmisille on tuskaa. Persejalkaisena suomalaisena housujen lahkeet aina liian pitkät, puserot laatikkomalliset ja näyttävät joukkueteltoilta. Jalkapöytä levenee vanhetessa, nyt myös kenkien löytäminen usein hankalaa, kapenevat ikävästi ja painavat varpaita. Paidat ja puserot usein myös lyhyitä napapaitoja, jotka eivät sovi edes nuorille. Puserot pitäisi saada kevyesti muotoiltuna naisten vartalolle, eikä leveinä ja lyhyinä. No juu, on sen verran vanhaa rättivarastoa, ettei tarvitse alasti kulkea, mutta välillä olisi kiva saada jotain uuttakin.

Etsilleen.

Eräs tuttava mies oli ostanut punaiset housut ja oli niin niihin ihastunut että piti niitä aina juhlissa kuin juhlissa.Kyllä hänelle salaa naureskeltiin.Näin hänet viime kesänä monen vuoden jälkeen tansseissa JA. Hänellä oli ne samat punaiset housut,mutta monien pesujen haalistamana ne olivat nyt hienon vaaleenpunaiset,eli PINKIT.Vähän kyllä säälitti miesparkaa!!

MS

Oon käynyt varmaan ihan eri kaupoissa, kun en ole kokenut vaikeutta löytää pojalle värikkäitä vaatteita.

Liisa134

Poikien vaatettaminen ei ole konsti eikä mikään niin kauan kuin potkuhousut kelpaavat. Sen jälkeen alkavat ongelmat.
Omalle koltiaiselleni löysin parhaat ja kestävimmät vaatteet urheilukaupasta. Onneksi osasin ommella juhlia varten yksinkertaisia perushousuja.
Housut ja paidat olivat hankalia, mutta kenkien löytäminen oli tuskaa. Lapsen jalka kasvoi kokoon 45, joten kenkiä jäi jatkuvasti pieniksi. Kun oli päästy koon 37 yli, poikien kengät loppuivat. Miesten kenkiin oli muutaman numeron verran matkaa. Urheilukaupasta löytyi arkeen sopivaa, mutta urheilutossut eivät ihan ole hautajaiskengät. Onneksi poika on jo aikuinen ja ostaa itse jalkineensa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.