Kasvot puhtaiksi ilman vettä! Testasimme biohajoavat kasvojen puhdistusliinat – yksi tuote jäi testin jälkeen käyttöön

Mökillä, retkellä ja rannalla ei kasvojen puhdistukseen ole aina käytössä tavanomaisia keinoja. Silloin valmiiksi kosteat puhdistusliinat ovat käteviä. Niillä lähtee niin meikki, hiki kuin aurinkorasvakin.

Kasvojen ihon voi puhdistaa kesän kenttäolosuhteissa mainiosti pelkällä puhdistusliinalla. Niiden jäljiltä ihoa ei tarvitse huuhdella vedellä.

”Suosittelen puhdistuspyyhkeiden käyttöä kuitenkin väliaikaiseksi menetelmäksi”, kosmetologi-meikkaaja Mira Heino sanoo.

Suomalaisille tyypillinen herkkä iho ei nimittäin pitkän päälle kestä liinan tehokkaan käytön edellyttämää reipasta hankausta.

Lue myös: Miksi kasvojen iho punoittaa? Katso 4 yleisintä syytä

Aloita puhdistus kasvojen reunoilta

Puhdistuspyyhe poistaa iholle päivän mittaan kertyneen lian, talin, meikin, aurinkosuojan ja hien. Yhdellä ja samalla liinalla voi putsata ihon lisäksi myös silmämeikin ja huulet. Kasvojen puhdistus kannattaa aloittaa kasvojen kuivemmista osista eli reunoilta. Rasvaisin T-alue eli nenän ja otsan seutu kannattaa pyyhkiä viimeiseksi.

”Liinoja on nykyisin joka lähtöön. Jokaiselle ihotyypille löytyy varmasti sopiva.”

Hajusteeton ja pehmeä vauvojen puhdistusliina esimerkiksi on oiva herkälle iholle. Ympäristötietoinen puolestaan valitsee tässä testissä esiteltyjä biohajoavia liinoja.

Lue myös Anna.fi: Näin valitset sopivat ihonhoitotuotteet – 6 vinkkiä

Toimitus testasi: 3 x biohajoavat kasvojen puhdistusliinat

1. Nivean pyyhkeistä jää iholle raikas tunne, Nivea Biodegradable Cleansing Wipes, 25 kpl 3,95 e.

Nivea Biodegradable Cleansing Wipes

Nivea Biodegradable Cleansing Wipes

Kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle tarkoitetut Nivean pyyhkeet on valmistettu uusiutuvista kasvikuiduista. Ne sisältävät arganöljyä ja aloe veraa, jotka lupaavat kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

Pehmeissä liinoissa on vahvahko, mutta miellyttävä tuoksu. Puhdistaa ­vaivatta meikin, mutta ripsiväriä täytyy hieman hangata. Iho jää raikkaaksi, hieman liikaakin, sillä kuivimmilla ­ihoalueilla tämä tuntuu vähän ­vahvalta.

Plussaa siitä, että ­pakkaus pysyy tiukasti kiinni käyttökertojen välissä.

2. Lumenen pyyhkeillä on allergiamerkki, Lumene Herkkä 3 in 1 hellävaraiset puhdistusliinat, 25 kpl 4,95 e.

Lumene Herkkä 3 in 1 hellävaraiset puhdistusliinat

Lumene Herkkä 3 in 1 hellävaraiset puhdistusliinat

Lumenen herkän ihon miedoissa puhdistuspyyhkeissä ei ole hajusteita, mutta niissä on ihoa hoitavaa pellavansiemenuutetta. Tuotteessa on allergiatunnus, mistä plussaa.

Pyyhkeet lupaavat ”sulattaa” iholta meikin, myös silmä- ja huulimeikin. Meikki lähtee iholta kevyesti hankaamalla ja huulilta pelkällä pyyhkäisyllä, mutta ripsivärin kanssa on tehtävä pidempään töitä. ­

Pehmeät liinat eivät kirvele, mutta jättävät hieman kuivattavan tunteen iholle. Pakkauksen sulkijatarra saisi olla napakammin kiinni pysyvä.

3. Simplen liinat ovat sekiä helliä että tehokkaita, Simple biodegradable cleansing wipes, 20 kpl 3,49 e.

Simple biodegradable cleansing wipes

Simple biodegradable cleansing wipes

Simplen liinat on valmistettu kestävästi hankitusta puumassasta ja uusiutuvista kasvikuiduista. Valmistajan mukaan tuote hajoaa kompostissa 42 päivässä.

Sisältää ihoa hoitavaa B5- ja E-vitamiinia ja glyseriiniä. Näissä ei ole tuoksuja, eikä kuivattavaa alkoholia, mistä iso plussa. Herkkäihoinen tuntee sen siitä, että puhdistus ei kirvele edes silmäkulmissa. Lupaa silti poistaa jopa vedenkestävän ripsivärin, ja ainakin tavallinen ripsiväri lähteekin helposti.

Liinat ovat mukavan kosteita. Iho jää puhdistuksen jälkeen miellyttävän tuntuiseksi. Tämä jää käyttöön.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvot puhtaiksi ilman vettä! Testasimme biohajoavat kasvojen puhdistusliinat – yksi tuote jäi testin jälkeen käyttöön

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X