Sähköiset hiukset ovat ikävä riesa – ammattilainen neuvoo, miten sähköisyyden saa kuriin

Lentelevätkö hiuksesi vaakasuorassa tarttuen kasvoihin kiinni? Erityisesti kuiva talvi-ilma on hiusten kosteuden vihollinen, jota vastaan tulee taistella sopivilla tuotteilla ja hoitorutiineilla.

Sähköiset hiukset on ikävä riesa, joka vaivaa erityisesti kylmään vuodenaikaan ohuen hiuslaadun omaavia pohjoismaalaisia. Kosteuttava hoito on sähköisyyden taltuttamisessa avainasemassa.

Liialla puunaamisella saa taatusti sähköiset hiukset. Saatatkin huomata, että hiusten sähköistyminen helpottaa sitä enemmän, mitä kauemmin edellisestä pesusta on kulunut aikaa.

Lue kampaaja, koulutuspäällikkö Markku Ruotsalaisen vinkit, joiden avulla saat sähköiset hiukset kuriin.

Lue myös: Älä tee näitä karhunpalveluksia hiuksillesi! Asiantuntija listaa yleisimmät mokat hiustenhoidossa – ja jakaa parhaat vinkkinsä

1. Sähköiset hiukset tarvitsevat lisää kosteutta

Jos tuskailet sähköisten hiusten kanssa, viimeistään nyt on aika vaihtaa shampoo ja hoitoaine mahdollisimman kosteuttaviksi. Kun hiukset ovat ”liian puhtaat”, ne sähköistyvät helpommin.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on sähköisen tukan paras ystävä, jota kannattaa käyttää tarvittaessa myös kuiviin hiuksiin. Kokeile myös hoitavia hiusöljyjä – mutta vain latvoihin, jos et halua näyttää lehmän lipaisemalta.

Sähköisyyden poistamiseen on kehitetty myös erikoistuotteita, joiden tehtävä ei ole tehdä mitään muuta kuin poistaa hiuksista staattista sähköä; ne eivät siis hoida, kiillota tai muotoile, mutta saattavat sisältää alkoholia, joka entisestään kuivattaa hiuksia. Näin kierre sähköistymiselle on luotu. Tarkista siis aina käyttämiesi tuotteiden sisällysluettelo alkoholin varalta.

2. Älä hankaa ja harjaa hiuksia turhaan

Hiusten harjaaminen ja käsitteleminen lisäävät staattista sähköä, joka saa hiukset leijumaan. Vältä siis ylenpalttista harjaamista ja hiusten koskettelua. Kun olet harjannut hiukset aamulla, jätä ne loppupäiväksi omaan rauhaansa.

Luonnonharjakset aiheuttavat yleensä vähemmän sähköistymistä kuin muoviharjat.

Jos hiukset lähtevät lentoon kesken päivän, älä kostuta niitä vedellä, vaan suihkuta hieman hoitoainetta tai hiuslakkaa.

3. Suosi luonnonmateriaaleja asusteissa

Keinokuidut ovat omiaan lisäämään hiusten sähköisyyttä, joten pipoissa ja muissa hiuksia koskettavissa materiaaleissa kannattaa suosia luonnonkuituja.

Edes villapipo ei kuitenkaan ole sähköttömyyden tae, sillä vaatteiden pukemisesta aiheutuu hankausenergiaa, joka voi pahimmillaan sähköistää hiukset uudestaan.

4. Lämpötyökalut kuivattavat tukkaa

Suoristaminen, kihartaminen ja föönaaminen kuivattavat hiuksia. Jos siis käytät lämpötyökaluja, muista suojata hiukset ensin muotoilutuotteella, joka sisältää lämpösuojan.

Ionisoiva hiustenkuivaaja taistelee sähköistymistä vastaan, joten se on paras valinta, jos hiukset täytyy kuivata nopeasti.

Luonnollinen ilmakuivatus on paras vaihtoehto taistelussa sähköisyyttä vastaan, mutta Markku Ruotsalainen antaa synninpäästön kaikille lämpötyökaluihin turvautuville. Hiukset kannattaa hänen mukaansa laittaa niin, että voi itse olla tyytyväinen – kuului käsittelyyn sitten lämpötyökalujen käyttö tai ei.

Lue myös Anna.fi: Kuivia ja katkeilevia hiuksia ei ole pakko leikata – näin pelastat huonokuntoiset hiukset

5. Hiuslakka antaa viimeisen silauksen

Jos mikään muu ei auta, luota hiuslakkaan. Sillä on antistaattinen vaikutus, jonka johdosta hiusten lentely loppuu kuin seinään.

Suihkuta lakkaa hiuksiin 20–30 senttimetrin etäisyydeltä ja levitä se tarvittaessa varovasti hiuksiin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sähköiset hiukset ovat ikävä riesa – ammattilainen neuvoo, miten sähköisyyden saa kuriin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X