Muoti ja kauneus

Sävyttävä aurinkovoide kasvoille x 4 – miten luonnonkosmetiikka menestyi testissä? Lue kokemukset!

Testasimme luonnonkosmetiikkaa olevat sävyttävät aurinkovoiteet. Voiko aurinkosuojan ja meikkivoiteen todella saada samassa? Lue testin tulokset!

Sävyttävä aurinkovoide on kesän luottotuote. Testasimme neljän eri valmistajan sävyttävät aurinkovoiteet, jotka ovat luonnonkosmetiikkaa tai mahdollisimman paljon luonnollisista ainesosista valmistettuja.

Testaajana toimi 30-vuotias nainen, jolla on vaalea iho, joka palaa auringossa helposti ilman aurinkovoidetta. Iho on rasvoittuva ja paikoitellen hieman punoittava sekä siinä pieniä epäpuhtauksia. Sävyttävät aurinkovoiteet levitettiin kasvoille sormin kosteusvoiteen levittämisen jälkeen.

Lue myös: Kasvojen puhdistusaine x 5 – mikä luonnonkosmetiikkatuotteista oli paras?

Algamaris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SK30, 50 ml, 21,90 e

Algamaris Sävyttävä aurinkovoide kasvoille SK30

Millainen pakkaus?

Algamariksen sävyttävästä aurinkovoiteesta on saatavana kaksi sävyä: vaalea ja keskitumma. Kätevään korkilliseen pumppupulloon pakattu aurinkovoide säilyy kahdeksan kuukautta. Sertifioidun luonnonkosmetiikkavoiteen raaka-aineista 99,6 prosenttia on luonnollista alkuperää. 23 prosenttia raaka-aineista on luomulaatuisia.

Miten käytetään?

Levitä voidetta huolellisesti kaikille auringolle altistuville ihoalueille. Algamaris-aurinkosuojatuotteet ovat vettä hylkiviä, mutta vedessä vietetyn ajan jälkeen voiteen lisääminen on suositeltavaa. Vältä kosketusta silmien kanssa.

Miten toimii?

Aurinkovoidetta on kätevä annostella pumppupullosta sopiva määrä. Algamariksen vaaleaa sävy levittyy ja sulautuu ihooni todella hyvin. Voide tasoittaa ihon värin ja peittää punoitukset ja epäpuhtaudet kuin hyvä meikkivoide! Kasvot näyttävät hyvinvoivilta ja raikkailta. Voide tuntuu pysyvän kasvoilla kauan, se ei häviä kasvoilta päivän mittaan eikä iho ala kiiltää. Tämä jää käyttöön! Voiteessa on mieto tuoksu, joka haihtuu pian levittämisen jälkeen.

Saatavuus:

Ruohonjuuri sekä verkkokaupat

Kiitämme:

Peittävyyttä ja pysyvyyttä

Moitimme:

Ei mitään moitittavaa

Arvosana: 10/10

Lue myös: Aurinkovoide kasvoille x 15 – testasimme parhaat tuotteet lapsille, herkkäihoisille ja helposti palaville

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF 30 kasvojen aurinkosuojavoide, 40 ml, 33,55 e

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen SPF 30 kasvojen aurinkosuojavoide

Millainen pakkaus?

Puristettava tuubi. Avattu tuote säilyy kuusi kuukautta. Suojaa UVA- ja UVB -säteiltä lisäksi ilman saasteilta ja vapailta radikaaleilta sekä suodattaa elektronisten laitteiden näytön säteilyä. 99 prosenttia raaka-aineista luonnollista alkuperää, 8 prosenttia luomua. Yksi sävy: invisible.

Miten käytetään?

Levitä päivittäisen kosteusvoiteesi jälkeen.

Miten toimii?

Ihanan ohut, melkein geelimäinen voide levittyy ja sulautuu iholle täydellisesti. Voide jättää iholle mukavan raikkaan mattaisen kuullon ja tasoittaa ihon sävyä. Lopputulos näyttää todella luonnolliselta. Pienet virheet peittyvät, mutta isompiin ongelmiin tarvitsisi enemmän peittävyyttä. Voidetta kannattaa puristaa tuubista kerralla tarpeeksi, muuten tuubi on helposti kokonaan aurinkovoiteessa.

Saatavuus:

Madaracosmetics.fi, Stockmann, Sokos, Carlson-tavaratalot, ekokaupat, hyvin varustetut luontais- ja terveyskaupat sekä erikoismyymälät ja verkkokaupat.

Kiitämme:

Luonnollinen, kuulas lopputulos

Moitimme:

Kaipaisi hieman enemmän peittävyyttä

Arvosana: 9 ½/10

Lue myös: Haaveiletko täyteläisemmästä, raikkaammasta tai kosteutetummasta ihosta? Testasimme parhaat luomukasvonaamiot

Atopik SPF30 sävyttävä aurinkosuoja herkälle iholle, 30ml, 29,90 e

Atopik SPF30 sävyttävä aurinkosuoja

 

Millainen pakkaus?

Suomalaisen luonnonkosmetiikkasarjan sävyttävä aurinkovoide on pakattu korkilliseen pumppupulloon. Sarjan tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Avattu tuote säilyy kuusi kuukautta. Atopikin sävyttävästä aurinkosuojasta löytyy kaksi sävyä: light ja medium. Aurinkosuoja sisältää ainoastaan fysikaalisia mineraaliaurinkosuoja-aineita ilman nanopartikkeleita.

Miten käytetään?

Levitä kasvojen iholle tasaisesti ennen auringonottoa. Lisää tuotetta säännöllisesti, etenkin hikoilun ja uimisen jälkeen.

Miten toimii?

Samoin kuin Algamariksen, myös Atopikin sävyttävä aurinkovoide peittää kuin meikkivoide, vain kiilto pitää taltuttaa puuterilla. Yhtä pysyvä kuin Algamaris Atopikin tuote ei omilla kasvoillani ole, päivän aikana nenän punoitus alkaa kuultaa läpi. Liian paksu kerros voidetta tekee kasvoille helposti pakkelimaisen vaikutelman. Kahdesta sävystä medium sopii kasvoilleni paremmin. Light-sävy voisi toimia hyvin kalpealle. Tuotteessa on mieto tuoksu, joka ei miellytä omaa nenääni.

Saatavuus:

Apteekit kautta maan

Kiitämme:

Suomessa valmistettu tuote

Moitimme:

Kestävyyttä

Arvosana: 8 ½/10

Lue myös: Paras luonnonkosmetiikkaa oleva kasvovoide? Testasimme 6 kosteusvoidetta kasvoille

Korres Red Grape SPF50 sävyttävä matta aurinkosuoja kasvoille, 50 ml, 39 e

Korres Red Grape SPF50 sävyttävä matta aurinkosuoja kasvoille

Millainen pakkaus?

Näppärään korkilliseen pumppupulloon pakattu tuote sisältää 68,8 prosenttia luonnollisia ainesosia. Pakkaus on valmistettu kierrätettävästä materiaalista.

Miten käytetään?

Levitä kasvoille ja vartalolle vähintään 30 minuuttia ennen auringolle altistumista. Lisää tuotetta etenkin hikoilun, uinnin tai pyyhkimisen jälkeen. Luvattu suojateho saavutetaan, kun tuotetta käyttää 2mg/cm2 (noin 1/3 teelusikallista kasvoille ja kaulalle). Odota, että voide on imeytynyt kunnolla ihoon, ennen kuin pukeudut: tuotteesta saattaa jäädä tahroja vaatteisiin. Ravista hyvin ennen käyttöä.

Miten toimii?

Herkälle ja/tai ikääntyvälle iholle tarkoitettu sävyttävä aurinkosuojasta löytyy vain yksi sävyvaihtoehto, joka on itselleni liian tumma. Sävy toimisi ehkä, jos kasvot olisivat ruskettuneet viikon etelässä. Muuten voide toimii kuin bb-voide, kevyt voide levittyy hyvin, peittää tarpeeksi ja jättää mattaisen lopputuloksen. Voiteen pitäisi olla veden- ja hikoilun kestävä, mutta kesäkuumassa tehdyn reippaan pyöräilylenkin jälkeen huomasin voiteen kerääntyneen kaulalle viiruiksi.

Saatavuus:

Korres.fi

Kiitämme:

Korkeaa SPF50 -aurinkosuojaa

Moitimme:

Sävyvaihtoehtojen puutetta

Arvosana: 7/10

Lue myös: Testasimme luonnonkosmetiikka seerumit – Katso testimenestyjät!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sävyttävä aurinkovoide kasvoille x 4 – miten luonnonkosmetiikka menestyi testissä? Lue kokemukset!

NN

Näistä olen kokeillut Algamariksen voidetta, jonka tuoksu ei kyllä häviä vaan varmasti jutun testaajan nenä on turtunut siihen nopeasti.

Sekä Madaran, joka jää riittävän reilusti levitettynä rasvaiseksi tällaisella kuivaihoisellakin. Ja tällöin sävy ei ole ’invisible’, tosin ei vähemmänkään annosteltuna ole ihan passeli vaalealle iholle.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.