Silmämeikinpoistoaine herkille silmille: Testasimme 3 tuotetta

Herkille silmille on omat tuotteet. Testasimme hellävaraiset silmämeikinpoistoaineet.

Silmänympärysiho on kasvojen muuta ihoa ohuempaa ja herkempää. Ominaisuus on otettu huomioon silmämeikinpoistoaineissa, jotka usein ovat hajusteettomia ja hoitavia. Niiden tarkoitus on puhdistaa silmämeikki tehokkaasti mutta samalla erittäin hellävaraisesti.

“On tärkeää poistaa silmänympärysiholta kaikki epäpuhtaudet, ilmansaasteet ja meikit”, sanoo SKY-CIDESCO-erikoiskosmetologi Ville Äikäs.

Entä jos ei jaksa ja kaatuu sänkyyn silmämeikit ja muutkin meikit naamalla?

Puhdistusaine valitaan meikin mukaan

”Satunnainen nukkuminen silmämeikeissä ei tee vahinkoa muulle kuin tyynyliinalle. Säännöllinen meikit päällä nukkuminen sen sijaan saattaa rypistää silmänympärysihoa ja aiheuttaa turvotusta ja silmien ärtymistä, jos meikkejä hieroo silmiin unissaan”, Äikäs sanoo.

Hän suosittelee, että silmämeikinpoistoaine valittaisiin meikin mukaan.

Jos sutii ripsiinsä vaikkapa vedenkestävää ripsiväriä, sen poistoon tarvitaan vähän tehokkaampi tuote. Vesiliukoiselle silmämeikille käy miedompi puhdistusaine. On myös ripsivärejä, jotka lähtevät pois lämpimällä vedellä.

Lue myösSilmien kuivuus voi johtua yllättävästä syystä – helpotus löytyy jääkaapistasi

Testasimme! Silmämeikinpoistoaine x 3

Kaikilla lähtee meikki hyvin, makuasia on sitten se, pitääkö enemmän öljyn kosteuttavasta tunteesta vai superpuhtaan olon jättävästä putsarista.

1. MOSSA Juicy Shake 2-phase Eye Makeup Remover, 100 ml 13,60 e

Mossa Juicy Shake silmämeikinpuhdistaja

Mossa Juicy Shake -silmämeikinpuhdistaja Kuva: Valmistaja

Luonnonkosmetiikkaa oleva puhdistusaine sisältää hyaluronihappoa ja tyrni- ja vadelmauutetta. Se lupaa poistaa vahvatkin vesi- ja öljyliukoiset meikit, kuten silmämeikin, huulimeikin ja meikkipohjan. Pulloa ravistetaan hyvin, jotta osat sekoittuvat, kaadetaan vanulapulle ja pyyhitään meikki.

Jämäkkä ripsiväri lähtee vaivatta, kun vanulappua pitää hetken silmän ja ripsien päällä. Tuote ei kirvele silmissä eikä ärsytä. Iholle jää miellyttävä tunne. Tuotteessa on hyvin mieto tuoksu. Toimiva tuote!

2. Nivea Daily Essentials Double Effect, 125 ml 6 e

Nivea Double Effect -silmämeikinpoistoaine

Nivea Double Effect -silmämeikinpoistoaine Kuva: Valmistaja

Puhdistusaine poistaa tehok­kaasti vedenkestävän silmämeikin, ripsivärin ja huulipunan ilman hankausta. Muovipullo on näppärän kokoinen ja korkki aukeaa ja menee kiinni ­helposti.

Aineessa ei ole häiritsevää tuoksua, mutta tarvitsin kaksi pyyhintäkertaa, ennen kuin ripsiväri lähti. Miellyttävän tuntuinen, ei kirvellyt. Hyvä hinta-laatusuhde. Helppo ostaa marketista kauppareissulla.

3. ACO Micellar Cleansing ­Water 3-in-1, 200 ml 13,30 e

ACO Micellar Cleansing Water 3 in 1

ACO Micellar Cleansing Water 3 in 1 Kuva: Valmistaja

Tuotteen luvataan poistavan kasvo- ja silmämeikin tehokkaasti ihoa kuivattamatta. Mukana on rauhoittavaa B5-vitamiinia ja kosteuttavaa hyaluronihappoa. Ohjeessa neuvotaan suihkuttamaan puhdistusvettä vanulapulle ja pyyhkimään kasvot sillä. Itse suihkutan vettä runsaasti suoraan kasvoilleni, annan vaikuttaa hetken ja pyyhin sen pois vanulapulla.

Hajusteettomuus miellyttää. Silmä- ja kasvomeikki lähtevät helposti. Suihkutan puhdistusvettä kasvoilleni vielä toisen kerran ja viimeistelen puhdistuksen vanulapuilla. Puhdasta tulee! Vedellä ei tarvitse huuhdella ihoa. Loppukesästä, kun sisäilma ei vielä ole kuivaa, en tarvitse iltaisin kosteusvoidetta puhdistusvettä käytettyäni.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 19/20.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silmämeikinpoistoaine herkille silmille: Testasimme 3 tuotetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X