Suoravartaloisen Helenan, 50, tyyli selkeytyi muuttumisleikissä: ”Toiveeni uudesta tyylistä toteutui”

Helena Niemelän pitkäaikainen toive toteutui, kun hän pääsi Kotilieden muuttumisleikkiin mukaan. Hän toivoi uusia tuulia ja inspiraatiota tyyliinsä!

Helena NiemeläHelena aloitti työuransa parikymppisenä kesäkanttorina Hirvensalmen kirkossa. Musiikin- ja luokanopettajan työstä aukesi Helenalle ura, joka vaihtui hiljattain yrittäjyyteen.

”Vuorotteluvapaani aikana tyttäreni ei saanut kesätöitä ja alkoi toteuttaa leipomisharrastustaan. Olen aina halunnut kokeilla yrittämistä, ja viime vuonna avasin sitten Teesalonki Sylvian Hyvinkäälle. Tee on aina ollut minun juttuni”, Helena kertoo.

Uuteen elämänvaiheeseen sopii tyylinkin uudistaminen. Muuttumisleikki alkoi aamutuimaan kampaamo Mia Mooressa. Harmaa tyvikasvu sai häipyä.

Otavamedian studiolla stylisti Ainomari Setämaa esitteli valitsemiaan kuvausvaatteita:

”176-senttinen Helena on vartaloltaan suora, joten vyötärö ei erotu. Housut saavat olla suorat, kapeahkot ja hieman vajaamittaiset. Lantiolle ulottuvat jakut ja neuleet tasapainottavat lyhyttä yläosaa”, Ainomari neuvoi ja kehotti Helenaa pitämään jakut ja takit auki.

Farkkuihin kiintynyt Helena sai soviteltavaksi myös hameita ja mekkoja.

”Vaikka helman polvipituus pukee lähes kaikkia naisia, pitkälle Helenalle käy myös yli polven pohkeeseen asti ulottuva helma. Pukevin mekkomalli on suora tai kevyesti muotoonommeltu. Suoralinjaisen hameen ja kynähameen lisäksi suosittelen polvipituista tulppaanilinjaista helmaa”, Ainomari Setämaa opasti.

Suoravartaloisen hyvä ystävä on ohut vyö, joka luo illuusion vyötäröstä.

Helenan suosimiin väreihin saatiin hyvä lisä oliivinvihreästä. Se saa hänen uutta hiustenvärinsä hehkumaan.

Kolme ohjetta suoravartaloisen Helenan uuteen tyyliin:

  1. Helenalle sopii selkeä, riisuttu maskuliininen tyyli ilman ylimääräisiä hörhöjä ja röyhelöitä. Muotoon ommellut takit, jakut ja mekot antavat vaikutelman vyötäröstä. Takit ja jakut pidetään auki.
  2. Housujen paras malli on suora ja kapeahko lantiomalli. Vyötärön vaikutelmaa voi luoda pudottamalla vyötäröä hiukan alemmaksi tai nostamalla vähän ylemmäs. Muista myös boyfriend-farkut.
  3. Paras helma ulottuu monella polveen, mutta pitkäsääriselle Helenalle sopii myös polven ylittävä helma pohjepituuteen asti. Lantion seudun drapeeraus mekossa tuo muotoa suoraan vartaloon.

Takki herrain tyyliin

Suora kapealinjainen ja polvipituinen päällystakki sopii Helenalle parhaiten niin hameiden kuin kapeiden farkkujenkin kanssa.

Helena Niemelä, päällystakki suorilla housuilla

Kashmirvillainen päällystakki 159 e ja farkut 39,95e, Marks&Spencer. Samsøe & Samsøeneulepaita 149e, Stockmann. Paita 10 e, H&M. Trussardin pieni olkalaukku 119 e, Stockmann. Avokkaat 36 e, Mango.

Pitsiä ja nahkaa

Jos pitsi tuntuu liian romanttiselta materiaalilta, sitä voi tasapainottaa yhdistämällä pitsiin karheampia materiaaleja kuten nahkaa, farkkua tai pörröistä neuletta. Myös asusteiden railakkaammat värit ja kuosit toimivat pitsin vastavoimana.

Helena Niemelä, pitsiä ja nahkaa

Nudensävyinen pitsimekko 89,95 e, Marks&Spencer. Mangon biker-tyylinen nahkajakku 120 e. Laukku 30 e, Mango/Stockmann. Avokkaat 89, Other Stories.

Pukevat housut

Pitkäsäärisen Helenan housut ovat suorat ja kapeahkot ja joko hieman vajaamittaiset tai täyspitkät. Yläosan jakut ja neuleet pidetään auki. Ne ulottuvat lantiolle, ja hihat saavat olla vajaamittaiset. Omaan väriskaalaansa Helenan kannattaa lisätä häntä pukeva oliivinvihreä.

Helena Niemelä, pukevat pitkät housut

Andiatan kietaisupusero 189 e, Cut&Pretin printtihousut 49,90 e ja Gantin kello 209 e, Stockmann. Laukku 109 e, Marks&Spencer. Sandaletit 169 e, ja rannekoru 39,95 e, Massimo Dutti.

Huoletonta työpäivää

Farkkujen rinnalla Helenan kannattaa suosia myös mukavan huolettomia hameita ja joustavia neuleita. Materiaaleiksi kannattaa valita ohuita ja napakoita kankaita ja neuloksia.

Helena Niemelä, hame ja neule

Nanson lyhythihainen patenttineuletakki 99,95, Sokos. Escadan hame 119 e, Feminett. Comman printtipaita 60 e, Mangon reilu mokkalaukku 50 e, ja Wellington -kello 189 e, Stockmann. Kengät 79 e, Other Stories.

Tiedustelut:

Feminett 010 321 7792, H&M 09 343 4950, Mango 09 694 0274, Marks&Spencer 010 766 5120, Massimo Dutti 040 594 7564, Other Stories 020 322 164, Sokos 010 766 5100, Stockmann 09 1211

Hiukset: Davines/ Kampaamo Mia Moore, puh. 044 239 8818

Tyyli: Ainomari Setämaa

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 7/2017.

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Onko sinulla H-vartalo eli olet tasavartaloinen? Näin korostat vaatteilla vartalosi parhaita puolia

Onko sinulla O-vartalotyyppi eli omenavartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi

Onko sinulla A-vartalotyyppi eli päärynävartalo? Näin korostat vaatteilla parhaita puoliasi

Parhaat alusvaatteet ovat huomaamattomat ja tukevat – suosi ostosoppaan vinkkejä

Istuvat farkut vartalotyypin mukaan

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suoravartaloisen Helenan, 50, tyyli selkeytyi muuttumisleikissä: ”Toiveeni uudesta tyylistä toteutui”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X