Taskuliinan taittelu - ohjeet neljään eri tyyliin
Muoti ja kauneus

Taskuliinan taittelu x 4 – katso videolta helpot ohjeet tyyleihin juhlaan ja arkeen

Taskuliinan taittelu on helppoa hyvillä ohjeilla. Katso vaattureiden vastaukset yleisiin kysymyksiin ja ohjeet neljään yksinkertaiseen taittelutapaan.

Taskuliinan taittelu ei ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Taskuliinan voi taitella juuri niin kuin itse haluaa, sillä tarkkaa etikettiä ei ole.

”Ihmisten pitäisi ymmärtää, että taskuliinaa ei voi taitella väärin. Siinä saa olla niin rohkea kuin haluaa”, vaatturi Olli Kaartinen vintage ja second hand -liike Kaartinen ja Kuuselasta kertoo.

Taskuliinan taittelu onnistuu vaattureilta Simo Kuuselalta ja Olli Kaartiselta helposti.
Vaatturit Simo Kuusela ja Olli Kaartinen rohkaisevat käyttämään taskuliinoja niin juhlassa kuin arjessakin.

Joitakin vinkkejä taitteluun ja taskuliinan käyttöön kuitenkin liittyy. Olli Kaartinen ja hänen kollegansa, vaatturi Simo Kuusela neuvovat, missä tilanteessa taskuliinoja käytetään, mitä eroja taskuliinoilla on ja miten taskuliina taitellaan tyylikkääksi asusteeksi.

Lue myös: Paljonko kuohuviiniä per henkilö varataan juhliin? Päätä kaksi asiaa ja laskurimme neuvoo loput

Taskuliina – mihin tilanteisiin taskuliina sopii?

Taskuliinan käyttäminen puvun kanssa on täysin vapaaehtoista. Voit pitää taskuliinaa esimerkiksi hääjuhlissa, jos se tuntuu sinulle luontevalta ja mieluisalta asusteelta.

”Ei ole olemassa mitään kieltoja, eikä tarvitse pelätä, että olisi kravatin ja taskuliinan kanssa ylipukeutunut. Taskuliinaa saa käyttää, jos haluaa”, Kaartinen sanoo.

Taskuliinaa voi käyttää sekä kravatin kanssa että ilman kravattia. Pelkkä taskuliina luo rennomman vaikutelman kuin taskuliina ja kravatti yhdessä.

”Kravatin ja taskuliinan kanssa tyyli on puetumpi ja muodollisempi.”

Miten valitsen sopivan taskuliinan?

Taskuliina voi olla minkä tahansa värinen, kunhan väri sointuu puvun ja mahdollisen kravatin värin kanssa. Ainoa nyrkkisääntö on, etteivät kravatti ja taskuliina saa olla täsmälleen samaa kuviota. Molemmissa voi olla kuviota, mutta kuvioinnin täytyy olla erilaista.

”Koetan valita solmion ja taskuliinan niin, etteivät ne täysin mätsää, mutta kuitenkin sointuvat väreiltään yhteen”, Kuusela kertoo.

Myös puvun materiaalilla ja värityksellä on merkitystä taskuliinan valinnassa. Kuviollisen irtotakin kanssa taskuliinan ja kravatin kuviointia ja väritystä on syytä miettiä erityisen tarkkaan, ettei kokonaisuudesta tule liian sekava.

Jos puvuntakki on materiaaliltaan rennompi, se saattaa vaatia rennomman taskuliinan. Esimerkiksi tweed-takin kanssa sopii paremmin pellavainen kuin puuvillainen taskuliina.

Lue myös: Hautajaisvaatteet – katso vinkit hautajaisiin pukeutumiseen

Taskuliinan taittelu: 4 eri tyyliä

Taskuliinan taittelutapa riippuu lähinnä siitä, millainen liina on kyseessä. Puuvilla taipuu hyvin muodolliseksi suorakulmioksi tai kruunuksi. Pellava ja silkki solahtavat rennommaksi asusteeksi.

Valitse sinulle mieluinen taskuliina ja katso videolta ohjeet erilaisiin taittelutapoihin.

1. Kruunutaittelu – sopii joka tilanteeseen

Kruunutaittelu syntyy helpoiten puuvillataskuliinasta, koska se pysyy taiteltuna parhaiten muodossaan. Tyyli sopii joka tilanteeseen, ja valkoinen puuvilla on helppo yhdistää asuun kuin asuun.

Taskuliinan taittelu tiukkaan muotoon onnistuu parhaiten puuvillataskuliinalla.
Kruunutaittelu on tyylikäs klassikko, joka pysyy hyvin muodossaan.

2. Pellavataskuliina – rento ja kesäinen

Pellava on rypistyvää materiaalia ja siksi vähemmän muodollinen vaihtoehto puuvillalle. Pellavataskuliinan taittelu on helppoa: se ei vaadi taittelua lainkaan. Kangas asettuu kauniisti rentoon muotoon kuin itsestään.

Pellavataskuliina sopii minkä tahansa puvun kanssa ja mihin tahansa tilanteeseen. Pellava saatetaan liittää erityisesti kesään ja kesäiseen pikkutakkiin, mutta sitä voi käyttää ympäri vuoden.

Pellavataskuliina on rento, mutta tyylikäs vaihtoehto ympäri vuoden.
Pellavataskuliina on rento, mutta tyylikäs vaihtoehto ympäri vuoden.

3. Silkkitaskuliina – juhlavan rento

Muodikkaat silkkiset taskuliinat tuovat asuun juhlan tuntua. Silkkitaskuliinankaan käytössä ei ole tarkkaa taittelutapaa. Liinan saa asetella juuri niin vähäeleiseksi tai pöyhkeäksi kuin haluaa.

Taskuliinan taittelu ei ole niin tarkkaa silkkitaskuliinalla, joka asettuu luontevasti pöyhkeään muotoonsa.
Pöyhkeä silkkitaskuliina on juhlava, mutta rento asuste.

4. TV fold – muodollisiin tilaisuuksiin

TV fold on klassinen ja hyvin muodollinen taittelutapa, jota käytetään tilaisuuksissa, joissa on tiukka pukukoodi. Vähäeleinen suorakulmio sopii hautajaisiin mustan puvun ja kravatin kaveriksi. Lisäksi TV foldia käytetään aina frakin, smokin ja saketin kanssa.

TV fold on helpoin tehdä puuvillataskuliinasta, koska se pysyy taiteltuna parhaiten muodossaan.

Näin teet TV foldin:

  1. Taittele puuvillainen taskuuliina taskusi levyiseksi suorakulmioksi.
  2. Silitä taiteltu liina silitysraudalla, ettei se avaudu taskussa itsessään ja menetä muotoaan.
  3. Asettele taiteltu ja silitetty taskuliina rintataskuun niin, että näkyviin jää noin 1 cm.
TV fold on yksinkertainen suorakulmio, jota käytetään muodollisissa tilaisuuksissa.
TV fold on yksinkertainen suorakulmio, jota käytetään muodollisissa tilaisuuksissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taskuliinan taittelu x 4 – katso videolta helpot ohjeet tyyleihin juhlaan ja arkeen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.