Testasimme tukisukkahousut – testin voittajaksi kiiri yllättäjä!

Testasimme viidet tukisukkahousut eri hintaryhmistä. Miten pärjäsivät testissä 50 euron sukkahousut, entä miten kävi markettisukkikselle?

Vogue Lift Up Support 20: Tukisukkahousut ilman tukaluutta

Vogue

Vogue

Koot 36–46, 17,90 e, testaajan koko 4042

”Vaikka vedin tukisukkahousut jalkaan rivakasti, ne pysyivät ehjinä. Materiaali tuntui silkkiseltä ja mukavalta.

Paksu housuosa tuki hyvin vartaloa ja litisti vatsaa. Pakaroissa ja reisissä tuntui kohottava vaikutus. Tukimuotoilusta huolimatta olo tuntui mukavalta, eikä vyötärönauhakaan puristanut ruoan jälkeen. Voisin lähteä näissä illanistujaisiin.

Tukisukkahousut näyttävät luonnollisen näköisiltä eikä mieleen tule enää entisajan ’mummosukkahousut’. Pitkänkin seisoskelun jälkeen nilkat pysyivät virkeinä eikä niihin tullut turvotusta. Hyvä tuki sai jalat jaksamaan paremmin.”

Plussaa: Kevyet, kestävät ja kroppaa tukevat sukkahousut.
Miinusta: Sukkahousujen materiaali tuntui hieman paksulta.

Lue myös: Oletko pukenut sukkahousut aina väärin? Katso videolta, miten se kuuluu oikeasti tehdä!

House, Control Top, 20 den: Marketin tukisukkahousut yllättivät

sukkahousut

House

Koot 36–48, 6,95 e, testaajan koko 40–44

”En odottanut suuria edullisilta marketti­sukkahousuilta, mutta ne tuntuivatkin ja myös näyttivät hämmästyttävän hyviltä jalassa!

Materiaali vaikutti ohuelta ja hauraalta. Kun sain vedettyä sukkahousut varovasti jalkaani, ne tekivät sääristä sileät ja napakat. Puuteriväri toimi kuin meikkivoide ja antoi kalpeille säärilleni kauniin päivettyneen sävyn.

Sukkahousut olivat lähes huomaamattomat. Muotoileva housuosa tuntui ryhdikkäältä. Se kohotti pakaroita ja litisti vatsaa ja reisiä tasaisesti. Ei ahdistanut niin kuin muotoilevissa alushousuissa. Vyötärönauha ei puristanut vatsaa. Se lähti kuitenkin istuessa­ rullautumaan alaspäin. Housuosa piti haarakiilan paikoillaan.

Enimmäkseen sukkahousut sai unohtaa, eikä niitä tarvinnut nostella vyötäröltä tai kiskoa sääristä ylös. Mutta riisuminen oli haastavaa. Toinen sukkaosa tarttui kiinni kuivaan kantapäähän ja repeytyi.

Suosittelen näitä silti juhlaan, mutta osta kahdet, toiset varalle.”

Plussaa: Huomaamattomat mutta ryhdikkäät sukkahousut.
Miinusta: Sukkahousujen vyötärönauha rullasi istuessa alaspäin.

Lue myös: Tunnetko Footbic-jalkajumpan?

Falke Shape 20 den Transparent Matt: Napakat tukisukkahousut ylhäältä, mutta entä alaosa?

Falke

Falke

Koot S/M-XL, 26,90 e, testaajan koko M

”Tukisukkahousut tuntuivat jalassa silkkisen pehmeiltä ja rullautuivat helposti ylös. Parasta oli vatsanseudun vahvike. Se oli napakka ja litisti vatsaa.

Jos istuin pitkään, vyötärönauha kuitenkin valahti vatsamakkaran alle. Haarakiila ei valahtanut häiritsevästi.

Tukisukkahousut olivat yläosasta napakat ja muotoilivat vartaloa hyvin, mutta jalkojen osalta ne olivat turhan joustavat.

Sukkahousuissa ei ollut kärkivahviketta varpaiden ja kantapään kohdalla, joten materiaali olisi voinut olla sääristä ja nilkoista napakampi. Sukan terän sauma olisi myös pysynyt paremmin paikoillaan.”

Plussaa: Pehmeät ja vatsaa tukevat sukkahousut.
Miinusta: Sukkahousujen ohueen jalkaosaan tuli silmäpako.

Wolford Pure 30 Complete Support Tights: Muhkurat piiloon tukisukkahousuilla

Wolford

Wolford

Koot XS-XL, 50 e, testaajan koko S

”Tukisukkahousujen pukeminen tuntui aluksi hankalalta. Vahvasti muotoiltu housuosa oli järeämpi kuin muu sukkahousu eikä se juuri joustanut. Varpaat, kantapää ja sääret sujahtivat helposti paikoilleen, mutta paksu housuosa liikkui reisien ympärillä nihkeämmin.

Vaikka muotoilu tuki reisiä, takamusta ja vatsaa, sukkahousut eivät puristaneet, vaan tuntuivat sopivan ryhdikkäiltä ja istuvilta. Sukkahousut antoivat selvästi tukea ja litistivät humppakahvat ja muut muhkurat piiloon trikoomekon alla.

Makkarat eivät myöskään kasaantuneet siihen, mihin sukkahousun vyötärö loppuu. Vyötärönauha kuitenkin rullasi edestä, kun istuin, ja jouduin korjailemaan sitä.

Materiaali oli sileä ja hiukan kiiltävä ja melko luonnollisen näköinen. Nämä tuntuivat päällä erittäin miellyttäviltä, eivät todellakaan kutittaneet tai ärsyttäneet.

Tukisukkahousut vaikuttavat myös kestäviltä, vaikka kiskoin niitä aika voimakkaasti ylleni, ja pystyivät hyvin paikallaan. Erittäin vahva suositus.”

Plussaa: Sukkahousuissa hyvä istuvuus, tukee vatsaa ja takamusta.
Miinusta: Istuessa sukkahousujen vyötärö rullasi edestä.

Marks & Spencer Hosiery, Firm Support: Sukkisten vihaaja yllättyi tukisukkahousuista

sukkikset

Marks&Spencer

Koot S-XL, 11,95 e, testaajan koko XL

”Välttelen etenkin tavallisia sukkahousuja, koska ne tuntuvat inhottavilta ja hajoavat helposti. Jos ylipäätään käytän sukkahousuja, ostan useimmiten tukisukkahousut, koska ne kestävät käytössä.

Nämä sukkahousut tuntuvat jalassa jämäköiltä mutta pehmeiltä. Materiaa­li näyttää ja tuntuu 20 denieriä paksummalta. Housut on helppo vetää jalkaan, ja ne asettuvat ylle kuin toinen iho. Materiaalissa ei ole mitään moittimista. Vyötärönauha ei kiristä eikä rullaudu käytössä kasaan.

Pidän myös siitä, että vyötärö nousee tarpeeksi korkealle. Haarakiila ei vaikuta istuvuuteen, mutta koko haaraosa jää roikkumaan liian alas. Vaikka vyötärönauha pysyy paikallaan, sukkahousut tuntuvat roikkuvan päällä. Ehkä pienempi koko voisi ratkaista ongelman.

Tukisukkahousumaista tunnetta ei synny. Pidän siitä, että kantapää- ja varvasvahvikkeen ansiosta teräosa pysyy paikallaan eikä rullaudu. Kestivät peräti kaksi pesua.”

Plussaa: Positiivinen yllätys sukkahousujen vihaajalle.
Miinusta: Sukkahousujen haaraosa jäi roikkumaan.

Avainsanat

Keskustelu

Tukisukkahousuja useinkin käyttävänä olen näitä kokeillut useampaa merkkiä. parhaimmillaan tukisukkahousut silloin, kun aluksi tuntuu puristavan, mutta hetken päästä unohtuu koko sukkahousut. Tukikerrointa saa olla koko säären mitalla, ja kantavahvike myös plussaa. Voguen ja Housen tukisukkahousuja olen käyttänyt. Ja molemmat ihan OK. Ei minulla ainakaan kovin herkästi valuneet eikä vyötärönauha lähtenyt rullaantumaan. Pitkäkoipiselle tärkeää riittävä sääriosa ja korkea vyötärö myös. Falkea täytyy ehkä kokeilla, kun käytän saman merkin sukkahousuja muutenkin jatkuvasti.

Olisiko käsitteet ”muotoilevat- vs. tukisukkahousut menneet sekaisin? Tukisukkahousut tukevat jalkojen verenkiertoa (näitä ei ollut testissä) ja muotoilevat sh nimensä mukaisesti muotoilevat keskivartaloa vai olenko ymmärtänyt jotakin väärin?

Kommentoi juttua: Testasimme tukisukkahousut – testin voittajaksi kiiri yllättäjä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X