Miten rumista kynsistä saatiin sandaalikelpoiset – katso kuvat ennen ja jälkeen! Testissä Wilde Pedique -geelaus

Sandaaleissa tepastelu tai paljain jaloin kävely saattavat nolottaa, jos varpaankynnet ovat halkeilleet, kellertyneet tai mustuneet. Toimittajamme testasi, voiko vaurioituneista ja kynsisienen korventamista varpaankynsistä saada edustuskelpoiset.

Geelikynnet sormissa on jo aika tuttu näky, mutta myös varpaankynsien geelaus yleistyy. Geelatut kynnet ovat joustavat ja kestävät jonkin verran iskuja ja hankausta. Edes se, että kynsissä on epämuodostumia tai ne ovat halkeilleet tai jopa irronneet, ei estä geelauksen laittoa. Huonokuntoisiinkin kynsiin voi saada kauniinnäköiset kynnet esimerkiksi Wilde Pedique -geelauksella, jolla kynttä voidaan muotoilla ja korjailla.

Lue myös: Keltaiset kynnet tai mustia viivoja? Kynsien muutokset voivat paljastaa jopa syövän

Helsinkiläisen Hehku kauneuteen -kauneushoitolan kynsimuotoilija Leena Somero kertoo, että moni ottaa geelauksen peittämään esimerkiksi juoksemisesta mustuneita tai korkokengissä tai uusissa kengissä hapertuneita varpaankynsiä.

”Varpaankynsiä ei tarvitse hävetä. Päinvastoin kynsimuotoilijasta on eritäin mukava tehdä kaikenlaisia kynsiä,” Leena Somero sanoo.

Kynsimuotoilija tarkastelee kynsiä, varpaankynsien geelaus

Kynsimuotoilija Leena Somero helsinkiläisestä Hehku kauneuteen -hoitolasta on hoitanut kynsiä vuodesta 1997.

Saksalaisen kosmetiikkavalmistajan LCN:n Wilde Pedique -geeli on suunniteltu erityisesti varpaille. Se on joustava, kestävä, myrkytön ja hajuton.

Valmistajan mukaan geelillä voidaan korjata vahingoittuneita varpaankynsiä ja peittää värjäymiä, ja siitä voi olla apua myös esimerkiksi sisäänkasvaneiden kynsien hoidossa tai suojana uudelle kasvavalle kynnelle.

Miten varpaankynsien geelaus tehdään?

Ensin kynsi ja kynsinauha muotoillaan ja puhdistetaan viilaamalla ja hiomalla. Kynnen pitää olla täysin kuiva, joten esimerkiksi jalkahoito tehdään vasta geelauksen jälkeen. Ennen kynsistudioon tuloa omille kynsille ei tarvitse tehdä mitään.

Puhtaaseen ja kuivana kynteen sivellään pohjageeli, joka kuivataan uv-laitteella. Kuivaus kestää noin minuutin.

Geelin levitystä varpaalle, varpaankynsien geelaus

Leena Somero muotoilee kynttä uudestaan Wilde Pedique -geelillä.

Seuraavaksi kynnelle levitetään LCN Wilde Pedique -geeli. Tällä geelillä kynttä voi muotoilla ja kasvattaakin. Geeli kuivataan jälleen uv-laitteella.

Kuiva kynsi viilataan oikeaan ja lopulliseen muotoonsa, ja siihen laitetaan toivottu lakkaus, esimerkiksi luonnollisen värinen, täysiväri- tai ranskalainen lakkaus.

Lopuksi kynsi viimeistellään viimeistelygeelillä ja kuivataan.

Varpaankynsien geelaus kestää noin tunnin. Wilde Pedique -geelaus maksaa 70–80 euroa.

Kynnen kuivaus UV-laitteessa

Uv-laite kuivaa kynnen minuutissa.

Kuinka kauan kynnet pysyvät, ja pitääkö niitä huoltaa?

Wilde Pedique -geelaus voi kestää varpaassa kaksikin kuukautta, minkä jälkeen laitetaan uudet. Huoltoa kynnet eivät tarvitse, mutta kynttä voi varovasti lyhentää viilaten.

Kun kynsi kasvaa, geelauksen päälle voi tarvittaessa laittaa tavallista kynsilakkaa. Lakan poistoon pitää käyttää asetonitonta kynsilakanpoistoainetta, sillä geelaus ei kestä asetonia.

Varpaankynsiä viilataan

Wilde Pediquellä geelatut kynnet viilataan kynsien laiton yhteydessä. Myöhemmin niitä voi lyhentää varovasti viilaten.

Kenelle Wilde Pedique-geelikynsi sopii?

Wilde Pedique -geelauksen voi laittaa, vaikka kynsi olisi kitukasvuinen tai siitä olisi jäljellä vain pieni tyvi. Jokin tarttumapinta kuitenkin tarvitaan, sillä pelkässä ihossa geeli ei pysy.

Geelauksella voi peittää kynsien värjäytymät, silottaa epätasaiset tai muhkuraiset kynnet tai muotoilla esimerkiksi sellaisia kynsiä, joista on irronnut pala tai joiden muodosta ei muuten pidä.

Vain täysin hoitamaton kynsisieni estää geelin laittamisen.  Jos sieni kuitenkin on hoidossa, kynsi voidaan laittaa, ja sitä voidaan samanaikaisesti hoitaa esimerkiksi LCN omalla kynsisienen hoitoaineella.

Sisäänpäinkääntyneet kynnet eivät estä kynsien laittamista ja Wilde Pediquesta voi olla jopa apua niiden hoidossa. Pahasti tulehtuneet varpaat on kuitenkin ensin hoidettava.

LCN:n sarja on myrkytön ja hajuton, eikä se jätä omaan kynteen jälkiä. Valmistajan mukaan oma kynsi saattaa jopa kasvaa paremmin geelin alla suojassa.

Mitä eroa on Wilde Pedique -geelauksella ja tavallisella geelauksella?

Molemmat pysyvät varpaankynsissä paljon paremmin ja pidempään kuin tavallinen kynsilakka. Rakennekynsiä ei varpaisiin edes voi laittaa, sillä ne eivät jousta tarpeeksi, vaan katkeilisivat tai kipeyttäisivät varpaat.

Laadukas geelilakkaus kestää varpaissa 5–6 viikkoa, jonka aikana tyveä voidaan kerran täyttää. Wilde Pedique -geelauksen pitäisi pysyä varpaissa yli kaksi kuukautta, minkä jälkeen sen voi uusia.

Wilde Pediquen etu on se, että se on vielätavallista geelilakkaa joustavampi, ja sillä voi peittää ja muotoilla uudelleen muhkuraisia ja haljenneita kynsiä ja jopa täydentää puuttuvia kynsiä. Värivaihtoehdot ovat nude, ranskalainen tai värillinen.

Keskustelu

Olen itse käyttänyt LCN Pedique tuotetta vuosia kun oli sieni isossa varpaassa sen jälkeen kun olin sen loukannut sekä todella on ollut avuksi sisään kääntyneissä kynsissä!
Kannattaa kokeilla! Laitoin myös olympia hiihtäjille kesäksi kynnet kun hän ei mielellään sandaaleja kesällä tai lomilla käyttänyt kun häpesi kynsiään!
Suosittelen ehdottomasti🤗

Kommentoi juttua: Miten rumista kynsistä saatiin sandaalikelpoiset – katso kuvat ennen ja jälkeen! Testissä Wilde Pedique -geelaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X