Vaivaako sinua tissihiki? Vähennä rintojen hikoilua 5+1 keinon avulla

Kesä pistää hikoilemaan yllättävistäkin paikoista. Tissihiki eli rintojen hikoilu kiusaa erityisesti naisia. Onneksi vaiva on helppo ehkäistä muutaman konstin avulla.

Hien torjunnassa keinot ovat monet. Kokeile, mikä näistä nikseistä eliminoi keskelle paitaa ilmestyvät hikiläikät parhaiten.

Lue myös: Vältä tissihiki ja hiertymät: Nämä niksit auttaa helteillä!

1. Talkki pelastaa monelta ongelmalta

Talkki tarjoaa avun moneen vaivaan hankaavista reisistä haiseviin kenkiin. Kosteutta imevä talkki pitää myös hikoilevat rinnat kuivina. Taputtele rintojen alle tavallista vauvatalkkia ennen rintaliivien laittamista.

2. Tissihiki talttuu dödöllä

Deodorantit ja antiperspirantit taistelevat hikeä vastaan samalla logiikalla, huolimatta siitä, minne päin ihoa niitä sipaisee. Rullaa tai suihkauta dödöä kainaloiden lisäksi myös rintojen alle ja anna kuivua ennen liivien pukemista.

Tissihiki vaivaa naisia kesällä

Jos haluat taata itsellesi hajuvapaan päivän, valitse deodorantti. Jos taas haluat ehkäistä hikeä, valitse antiperspirantti.

3. Lisää imukykyä

Tissihiki on universaali ongelma. Ulkomaiset verkkokaupat myyvät rintaliivien alle pujotettavia bra liner -nimellä kulkevia kangasvöitä, jotka imevät hien itseensä pitäen sinut ja paitasi kuivana.

Diy-henkinen voi kokeilla pikkuhousunsuojien teippaamista rintaliivien kuppien sisäpuolelle. Rintaliiveihin laitetut nenäliinat voivat tuoda myös hetkellisen avun.

4. Kosteuta ja kuivaa ihoa

Vauvoille tarkoitetut puhdistuspyyhkeet pitävät rintojen alueen puhtaana ja kuivana. Laukussa kulkevilla pyyhkeillä on helppo kuivata hiki kesken päivän samalla, kun asioit naisten huoneessa. Voit taputella ihon kuivaksi vielä vessapaperilla, jos  pyyhe jättää nihkeän jäljen.

Leivtä rintojen alle muutama tippa kookosöljyä tai arganöljyä kosteuttamaan hankauksesta ärtynyttä ihoa.

5. Valitse oikeat rintaliivit

Kesän ajaksi kannattaa unohtaa toppaukset. Mahdollisimman kevyet liivit antavat ihon hengittää parhaiten.

Varmista myös, että liivisi ovat oikeankokoiset. Huonosti istuvat rintaliivit hiertävät helteellä helposti, mikä voi aiheuttaa entistä tukalamman olon.

Ehkäise tissihikeä valitsemalla hyvät rintaliivit

Jos haluat kokeilla eloa ilman rintaliivejä, huomioi, että rintaliivit imevät hikeä ja ilman liivejä hiki voi päätyä suoraan paitaan. Testaus voi siis olla paikallaan, ennen kuin lähdet liivittömästi liikkeelle.

+1 Naamioi hikijäljet

Vaatetuksen avulla varmistat, etteivät paitaan ilmestyneet hikiläikät näy muille. Tissihien piilottamiseen pätevät saman lainalaisuudet kuin kainaloista puskevan hien piilottamisessa: Musta toimii väreistä parhaiten, myös kuosilliset ja kirjavat vaatteet ovat hyviä harhauttajia. Ilmavaan paitaan hiki ei tartu iholta niin helposti kuin tiukasti istuvaan yläosaan.

Lue myös:

Häiritsevätkö hankaavat reidet? Taltuta ongelma näillä 5+1 keinolla
Parhaat alusvaatteet ovat huomaamattomat ja tukevat – suosi ostosoppaan vinkkejä
Ehkäise ja poista paha haju kengistä – ota käyttöön nämä 13 kotikonstia
Ostajan opas – näin valitset muotoilevat alusvaatteet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vaivaako sinua tissihiki? Vähennä rintojen hikoilua 5+1 keinon avulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X