Brigitte Bardot ja verho-otsis eli verho-otsatukka

Verho-otsis on tämän hetken hittitukka, jonka leikkaavat kohta kaikki – katso inspiraatiokuvat!

Verho-otsis eli verho-otsatukka kehystää yhä useamman kasvoja. Kampaaja kertoo, kenelle otsahiukset sopivat ja millaisten kuvien kanssa kampaajalle mennään.

Verho-otsatukka ei ole uusi juttu. Kenties tunnetuin verho-otsis kautta aikain on ranskalaisella näyttelijä ja eläinoikeusaktivisti Brigitte Bardot’lla.

Uuteen nousuun otsatukka lähti vuoden 2020 lopulla. Yhtenä innoittajana pidetään syksyllä esiteltyä Pradan kevät 2021 -mallistoa, jossa malleille oli leikattu palkkimaisempi versio verho-otsiksesta. Samoihin aikoihin trendi alkoi näkyä myös kampaamoissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Prada (@prada) jakama julkaisu

”Verho-otsahiuksia on leikattu meillä jo viime vuoden aikana paljon”, Maria Niemi QHairista sanoo.

Niemi kertoo, että julkkiksen kuvia, joita katsellaan ja tuodaan kampaajalle otsiksen inspiraatioksi ovat esimerkiksi näyttelijät Dakota Johnsson, Jessica Alba ja Kaley Cuoco sekä malli Hailey Bieber ja laulaja Jennifer Lopez.

Lue myös: Otsatukka vai ei? Kampaaja kertoo, miten voit päätellä, sopiiko sinulle otsis 

Dakota Johnsson ja verho-otsis

Dakota Johnsson Kuva: AFP / Lehtikuva

Jessica Alba ja verho-otsis

Jessica Alba Kuva: Reuters / Lehtikuva

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kaley Cuoco (@kaleycuoco) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Panos Papandrianos (@panosphair) jakama julkaisu

Jennifer Lopez ja verho-otsatukka

Jennifer Lopez Kuva: Mavrix Photo / Lehtikuva

Kuten kuvista saattaa huomata, kaikki verho-otsatukat eivät ole samasta muotista.

”Periaatteessa pitkähkö otsis levittyy verhomaisesti kasvojen sivuille. Haitari on kuitenkin iso. Osalla pituus tulee kulmakarvoihin, osalla nenänpäähän.”

Lue myös Anna.fi:stä: Hiustrendit 2021: kerrostaminen ysärityyliin, niskaponnari, keskijakaus rennolla kädellä ja kiharoiden monta ilmettä

Verho-otsis eli verho-otsatukka sopii kaikille

Verho-otsis kehystää kasvoja kauniisti. Sillä voi häivyttää korkeaa otsaa ja tuoda pehmeyttä ja keveyttä kasvoille, Niemi kertoo. Etuhiukset korostavat ilmettä, vaikka osa tai kaikki hiukset olisivat kiinni.

Verho-otsatukka sopii monenlaiseen hiuslaatuun: suorasta taipuisaan ja jopa kiharaan. Suomalaisilla on usein hennot hiukset, ja etuhiukset ovat hennoimpia. Verhoilu on hyvä ohuisiin hiuksiin, jos hiuksia ei riitä paksuun tai suoraan otsatukkaan.

Otsatukan voi stailata eri tavoilla. Nyt suositaan keskijakausta, mutta verho-otsis ei ole vain suorien jakausten juttu.

”Verho-otsatukka on leikattu niin kevyesti, että se toimii melkein joka paikassa. Jakauksen paikkaa voi muuttaa, eivätkä pyörteetkään estä leikkaamista. Hiukset voidaan leikata pyörteiden mukaan.”

Lisäksi verho-otsis sopii aiemmin leikattujen otsahiusten kasvatusvaiheeseen. Se häivyttää ja yhdistää otsahiukset muun pituuden joukkoon, joten otsalla ei pompi ylikasvanut irtonainen palkki.

”Otsatukasta haaveilevalle pitkähiuksiselle verho-otsis on matalan kynnyksen kokeilu. Verhon pituudella pystyy kikkailemaan, ja se kasvaa nopeasti pois.”

Teoriassa verho-otsatukan voi leikata itsekin, jos kampaajalle ei pääse.

”Kannattaa leikata varovasti ensin kasvoja kehystäviä hiuksia ennen kuin alkaa leikata koko otsista. Itse leikattuna otsatukasta voi tulla vääränkokoinen, ja huonoilla saksilla on vaikea saada verho-otsikseen kuuluvaa pehmeyttä aikaiseksi. Suosittelisin menemään kampaajalle, koska verho-otsis kasvaa kauniisti pois ja kestää aikaa, vaikka kampaajalle ei pitkään aikaan pääsisikään.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön QHair (@qhairq) jakama julkaisu

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Verho-otsis on tämän hetken hittitukka, jonka leikkaavat kohta kaikki – katso inspiraatiokuvat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X