Ihmiset

Musta Barbaari, Juho Räty ja Hanni Hyvärinen saivat Kotiliesi-palkinnon

Kiusaamisen ehkäisemiseksi tehty työ toi James Nikanderille eli rap-artisti Mustalle Barbaarille ja nuorisojärjestöaktiivi Juho Rädylle Kotiliesi-palkinnot tänä vuonna. Kolmas palkittu on Hanni Hyvärinen, jonka aloitteesta itäukrainalaisille pakolaisille on toimitettu Suomesta apua.

James Nikanderia itseään on kiusattu lapsena ja hän on myös itse kiusannut. Nyt hän puhuu voimakkaasti kiusaamista vastaan, ja teki Salil eka, salil vika -biisillään pilaa maahanmuuttajiin kohdistuvista ennakkoluuloista.

Juho Räty tuli tunnetuksi, kun hän bussipysäkillä puuttui nuorten väliseen kiusaamistilanteeseen ja kertoi siitä Facebookissa. Räty on toiminut nuorisojärjestöissä viitisen vuotta. Katso videolta, millaisia vinkkejä Nikanderilla ja Rädyllä on kiusaamisen ehkäisemiseen.

Kotiliesipalkinto


James Nikander eli Musta barbaari ja Juho Räty vastustavat kiusaamista.

Hanni Hyvärinen halusi auttaa pakolaisleirin asukkaita

Hanni Hyvärisen hyväntekeväisyyskampanja alkoi syksyllä, kun hän huolestui tuttavansa Sergein perheen kohtalosta, kun tilanne Itä-Ukrainassa oli kärjistynyt. Sergei löytyi Vynnykyn pakolaisleiriltä, mihin hän oli paennut perheensä kanssa. Hyvärinen perusti Facebookiin Avustuskuorma itäukrainalaisille pakolaisille -ryhmän, ja keräys tuotti kaksi kontillista apua Vynnykyn leirille. Nyt Hyvärinen on jälleen mukana uudessa hyväntekeväisyystempauksessa. Katso videolta, mitä asioita Hanni Hyvärinen on näiden projektien myötä oivaltanut.

HanniHyvarinen


Hanni Hyvärinen järjesti keräyksen pakolaisleirin asukkaiden auttamiseksi.

Lue palkittujen haastattelut Kotiliedestä 27/14, joka ilmestyy 17.12.

Tiedote Kotiliesi-palkinnoista Otavamedian sivuilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Musta Barbaari, Juho Räty ja Hanni Hyvärinen saivat Kotiliesi-palkinnon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.