Ihmiset Tilaajille

Muusikko Iiro Rantalan neuvo parisuhteeseen: Hyväksy toisen huonotkin puolet

Iiro Rantala tietää, että rakkaus ei pysy yllä vain hääpäivän ihanuudella. <br>

”Lähes 30 vuoden liiton kokemuksella sanoisin, että rakkaudessa tärkeintä on luottamus. En tarkoita sitä, ettei toinen valehtelisi tai juoksisi vieraissa, vaan luottamusta siihen, että saan olla oma itseni. Vaikka minusta tulisi vuosien kuluessa esille huonoja puolia, tiedän, että vaimoni rakastaa minua silti.

Joillekin ihmisille on tärkeää, että aamut alkavat kukkapuskalla tai imelillä sanoilla, mutta meillä rakkauden teot ovat sitä, että yhteinen sokkeli pitää.

Toki rakkaus vaatii pitkässä parisuhteessa jatkuvaa työtä. En usko, että yksikään avioliitto elää hääpäivän ihanuudella.

Lue myös: Näyttelijä Sari Havas oivalsi parisuhteesta: ”Älä vajoa mökötykseen”

Alkuvuosina rahaa ei tuntunut riittävän mihinkään ja lapsia alkoi tulla. Alussa oli kyllä ihan totisia paikkoja. Muutimme vielä Sipooseen kauas kaikesta, joten siellä sumpussa tuli opittua, että vaikeudet on pakko selvittää puhumalla.

Minä olen ollut hyvä avoimuudessa rasittavuuteen asti, mutta olen joutunut opettelemaan rauhoittumista. Olen nopea, menen koko ajan nollasta sataan. Vaimo on saanut minut rauhoittumaan sadoissa tilanteissa ja lisännyt huomattavasti empatiaani muita ihmisiä kohtaan.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.