Ihmiset

Muuttumisleikki toi Tertun vaatteisiin uuden väriskaalan – katso upeat kuvat!

Terttu Komsa halusi nähdä ja kuulla, miten ammattilainen asustaa hänet. Mustalle lempivärille löytyi vaihtoehtoja.

Hoikka ja lihaksikas Terttu Komsa, 62, työskentelee fysioterapeuttina ja harrastaa aktiivisesti.

Terttu Komsa
In Wearin neulosmekko 99,95 e, Aleksi 13. Lindexin huivi 12 e. Höglin avokkaat 149 e, Stockmann. Pieni käärmekuosilaukku 145 e, Unisa. Korvakorut 115 e, Kalevala Koru. Rauskunnahkarannekorut 139 e, Balmuir

”Golfaan, metsästän, kalastan, hoidan puutarhaa, hiihdän, pyöräilen, lenkkeilen ja käyn talvella kuntosalilla,” Terttu Komsa kertoo.

”Sirolla Tertulla on lähes täydellinen X-vartalo. Vaatteilla ei siis tarvitse tasapainottaa vartaloa lukuun ottamatta treenin ja hierojan työn vahvistamia voimakkaita hauiksia. Unohtaa sopii siis lyhyet hihat. Pitkät ja kapeat tai ¾-mittaiset hihat taas keventävät ilmettä,” stylisti Ainomari Setämaa tiivistää.

Oranssi tukka on Tertun tyylin avain

Tertun tavaramerkki on hehkuvan oranssiksi hennattu pitkä tukka. Se sai stylistin miettimään värejä.

”Tertun väriskaala on hyvin rajallinen, mustaa ripauksella harmaata ja valkoista. Hiusten väri asettaa esteitä useille väreille, mutta kova musta ei sovi hänelle. Suosittelen tilalle tummaa indigonsinistä, vahvuudeltaan mustan kaltaista mutta ilmeeltään ystävällisempää.

Se sopii tukan väriin ja antaa kasvoille pehmeyttä. Tukan voimavärin takia muut vahvat värit voi unohtaa. Tumma laivastonsininen ja grafiitinharmaa ovat hyviä, samoin konjakinruskea joka ei riitele tukan kanssa. Vaalea hiekka ja helmenharmaa sopivat myös Tertulle”, stylisti Ainomari Setämaa opastaa.

Kolme pukeutusmisvinkkiä Tertulle

1. Vaatelinja kannattaa pitää pelkistettynä, mutta vaihtaa kova musta pukevampaan ja tukan väriin sopivaan indigonsiniseen.

2. Tertun omaksi tehosteväriksi sopii kaunis tumma laivastonsininen.

3. Tertun kannattaa valita kaikki värinsä mustalla eikä keltaisella taitettuina. Lämpimät perusvärit voi siis unohtaa.

Terttu Komsa
Villakangastakki, 339 e ja hame 115 e, Marc O’Polo. Pantterikuosipusero 19,95 e. Cupus. Högl-kengät 179 e, ja Mangon vyö 16 e, Stockmann. Laukku 40 e, H&M. Rannekoru 31,90 e, Edblad. Kello 159 Derberg/Kern.

Joustavaa materiaalia kannattaa suosia

Liikunnalliselle Tertulle sopivat sporttityyliset joustavat neuleet ja trikoot. Kun hiukset nostetaan ylös, poolot, huivit ja pyöreät kaula-aukot sopivat hyvin V-aukkoja suosivalle muuttujallemme.

Terttu Komsa
Jakku 89,95 e ja hame 49,95 e, Opus. Poolo 50 e, Selected ja Unisa-nilkkurit 179 e, kaikki Stockmann. Laukku 110 e, & Other Stories. Ranneke 13 e, Mango.

Farkut kannattaa valita vapaalle

Tertun suosimille superkapeille skinny- ja legginshousuille vaihtoehdoksi sopiii suora tai kevyt trumpettimalli. Kun lahkeensuu on väljä, vajaamittainen lahje keventää liian raskasta vaikutelmaa. Jalkaan nilkkurit tai korkeat avokkaat.

Terttu Komsa
Weekendin vajaamittaiset farkut 139 e. Lindexin neulepusero 40 e. Cupuksen poolopaita 19,95 e. Vagabondin mokkanilkkurit 139 e, Nilson. Marimekon printtilaukku 165 e, Sokos. Kello 149 e, Dyrberng/Kern. Rannekoru 99 e, Tommy Hilfiger.

Toimiva kokonaisuus on ajattoman kaunis

Hameidenkin linjat ovat suoria ja selkeitä. Niihin voi yhdistää erilaisia yläosia vyötärönauhan alla tai päällä pidettäviksi. Suorat aukipidettävät jakut ja neuleet ulottuvat ylälantiolta hameenhelman pituuteen asti.

Terttu Komsa
Helmenharmaa collagepusero 115 e, Marc O’Polo. Gantin suora ruudullinen hame 149,90 e. Matalavartiset nilkkurit 120 e, Tamaris, ja Gustavin reilu mokkainen olkalaukku 139,95 e. Helmet 49,90 e, Andiata. Rannekoru 31,90 e, Edblad.

Tyyli: Ainomari Setämaa

Juttu on julkaistu Kotiliesi 20/2017 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muuttumisleikki toi Tertun vaatteisiin uuden väriskaalan – katso upeat kuvat!

Jaana

Kyllä vaatteet muuttaa ulkonäön. Pääsisnpä mukaan muuttumaan, päärynälle vain äitiyspuseroita tarjolla. Ikuiset farkut….

Marleena ruuska

Miten ihmeessä pääsee tuohon muuttumisleikkiin? Olen hyvin kiinnostunut asiasta,kuka kertoisi?

Marleena ruuska

Oli tosi ihana vaatemallisto ja miten hyvin ne sopivatkaan muuttujalle.

Aini

Olisi ollut hyvä tietää minkä mittainen Terttu on!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.