Ihmiset Tilaajille

Nasima Razmyar: ”En koe huonoa omaatuntoa siitä, että muut hoitavat lastani”

Jo äitiyslomalla Nasima Razmyar tiesi, että ei pystyisi jäämään vuosiksi kotiin lapsen kanssa. ”Minulle on tärkeää, että minua tarvitaan myös muualla ja voin tehdä muitakin asioita. Voin silti olla myös hyvä äiti”, hän sanoo.

Puhelimeen kilahtaa viesti kesken työpäivän. Se on päiväkodista: yksivuotias Jonas kävelee! ”Ei voi olla totta!” Nasima Razmyar hihkaisee.

Nasiman silmät säihkyvät ja kasvoille leviää hymy. Ensireaktion jälkeen sydäntä kuitenkin puristaa. Pienen miehen iso kehitysaskel jäi häneltä näkemättä. Äidin ja isän sijasta sitä todistivat päiväkodin hoitajat.

Toisaalta Nasiman mielen täyttää onni ja ylpeys. Ja kyllä poika vielä varmasti tumpsahtelee maahankin ja Nasima voi olla auttamassa häntä pystyyn. Niin ainakin vakuuttelee Nasiman mies ja Jonaksen isä Johan Fager, kun Nasima soittaa hänelle ja kertoo tapahtuneesta.

”Moni Jonaksen ensimmäinen juttu tapahtuu niin, että en ole paikalla näkemässä sitä. Sen kanssa on vain pakko elää, vaikka se ei aina ole helppoa”, Nasima sanoo.

Nasima Razmyar
Kun Nasima ikävöi Jonasta päivän aikana, hän selaa kännykästään pojan kuvia. ”Olen tsempannut siinä, että en esittele hänen kuviaan koko ajan jokaiselle.”

Takaisin työelämään

Kuluneen puolen vuoden aikana Nasima on joutunut käsittelemään usein ristiriitaisia tunteita. Hän palasi osittain kansanedustajan työhönsä viime keväänä kunnalisvaalien aikaan, kun Jonas oli kahdeksan kuukauden ikäinen. Tuolloin Nasiman äiti Kamela hoiti poikaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.