Ihmiset

Näyttelijä Anu Sinisalo ujoudestaan Annassa: "Esiintyminen on minulle myös itseni haastamista"

Näyttelijä Anu Sinisalo kertoo Anna-lehden haastattelussa tarvitsevansa melun ja hälyn keskellä hiljaisuutta ja paljastaa väsyvänsä, jos joutuu olemaan pitkään ihmisjoukossa. Kuultuaan aikanaan termin erityisherkkä hän sai työkaluja käsitellä ominaisuuksiaan.

”Näyttelijäksi päädyin ehkä siksi, että olen pohjimmiltani hyvinkin ujo ja tarkkailija, se, joka ei ole keskipisteenä. Sen vuoksi esiintyminen on minulle myös itseni haastamista ja tapa tulla näkyväksi ehkä hieman kummallisella tavalla. Parisuhteessa jokainen kaipaa ihailua, ja ainakin meillä tarve vaihtelee kausittain,” Anu Sinisalo toteaa Annan haastattelussa.

”Totta kai nautin kehuista ja ihailusta, mutta en koe olevani huomionhakuinen. Mielestäni se ei ole naisille ominainen piirre, vaan tuttavapiirissäni on miehiä, jotka peittoavat tässä asiassa naiset mennen tullen.”

Kotonaan Anu paljastaa kaipaavansa omaa tilaa ja rauhaa, eikä hänelle riitä mikään kodinhoitohuone tai ompelunurkkaus.

”Meillä on Antin (Reini) kanssa erilliset asunnot, vaikka olemmekin tekemisissä miltei päivittäin. Kummankin koti on hyvin omannäköisensä, ja kunnioitamme toistemme makua ja yksityisyyttä, ” Anu kertoo.

Näyttelijäpariskunta Antti Reini ja Anu Sinisalo.

Yksin omaan kotiin

Näyttelijäpariskunta tekee nyt yhteistä näytelmää Järvenpäässä, mutta useinmiten Anu ajaa illalla yksin omaan kotiinsa.

”Vien koiran ulos, hengitän raitista ilmaa ja sen jälkeen palaan omaan rauhaan, jossa minun ei tarvitse olla yhtään sosiaalinen eikä jutella kenenkään kanssa,” hän kertoo.

Pariskunta elää luontevasti omannäköistä arkeaan milloin kummankin luona. Tavarat kulkevat edestakaisin, mutta joitakin perustavaroita on tietysti kummassakin kodissa.

”En vanno mitään tulevasta, mutta tällä hetkellä omat kodit ovat meille molemmille paras ratkaisu.”

Menneisyyden valta ja voima

Anu Sinisalo myöntää olevansa kova analysoimaan ja pilkkomaan tunteitaan sekä yksin että hyvien ystäviensä kanssa.

”Minulla on aina ollut suppea ystäväpiiri, ja viihdyn parhaiten pienessä porukassa. Lapsesta asti olen ollut paljon itsekseni, koska minulla ei ollut ikäisiäni sisaruksia.”

Anu kertoo olleensa ”varmasti ärsyttävyyteen asti” pikkuvanha, sillä aikuisten seura oli lapsena hänelle parasta.

”Olen kärsivällinen ja ymmärtäväinen ystävieni suhteen, mutta omalla kohdallani turhaudun nopeasti. Aika sisukas minä kuitenkin olen. Rakastan ja vihaan omaa tunnemöyhintääni ja mietin paljon ratkaisujani. Menneisyys on hyvä peili ja suuri opettaja. Olen päässyt vaikeiden asioiden yli puhumalla ja pohtimalla.”

”Olen aina ollut selviytyjä, ja minulla on välillä vaikeuksia näyttää heikkouttani ja pyytää apua. Yritän siis opetella olemaan myös hoivattava,” Anu paljastaa.

Lue Annan juttu: 

Uniin ja intuitioon uskova Anu Sinisalo: ”Erosin parisuhteestani unen perusteella”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näyttelijä Anu Sinisalo ujoudestaan Annassa: "Esiintyminen on minulle myös itseni haastamista"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.