Ihmiset

Kolmatta lastaan odottava näyttelijä Maria Ylipää paljastaa Anna-lehdessä pitkän liiton salaisuuden: ”Muutaman kerran olemme miettineet Matin kanssa, eroammeko vai haluammeko jatkaa yhdessä”

Maria Ylipää, 41, odottaa kolmatta lastaan puolisonsa Matin kanssa. Näyttelijä ja laulaja kertoo Annassa parisuhteen vaativan työtä ja tahtomista.

Maria Ylipää on saanut kokea raskauden kolmella eri vuosikymmenenä. Esikoisen syntyessä Maria oli 26-vuotias ja toisen tyttärensä hän sai 32 vuoden iässä. Nyt Maria odottaa kolmatta lastaan 41-vuotiaana. Maria antoi haastattelun Anna-lehdelle.

”On hienoa päästä aitiopaikalle näkemään maailmaa kolmen eri-ikäisen lapsen silmin”, Maria sanoo Annassa.

Maria ja hänen puolisonsa Matti Pentikäinen ovat aina haaveilleet isosta perheestä. Kolmatta lasta he kuitenkin pohtivat monta vuotta. Pikkulapsiarjen ja työn yhdistäminen ei ole ihan helppo juttu. Lisäksi Maria pohti, onko itsekästä saattaa jälleen yksi lapsi maapallolle, jonka kantokyky on koetuksella kaikesta kuluttamisesta.

”Silti ajatus, että en ole vielä saanut kyllikseni lapsista, ei suostunut väistymään minusta. Nautin tyttärieni seurasta aivan järjettömästi!”

”Uskon, että ikäni vaikutti päätökseemme yrittää vielä yhtä raskautta. Jos halusimme edetä asiassa, sen aika oli nyt”, Maria sanoo Annassa.

Lue myös: Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää iloitsee nelikymppisyydestä Anna-lehdessä: ”On ihanaa olla tässä iässä”

Pitkään parisuhteeseen on mahtunut ylä- ja alamäkiä

Maria oli 25-vuotias, kun hän meni naimisiin Matin kanssa. Pari on onnistunut vuosien varrella kasvamaan yhdessä. Heillä on ollut samanlaisia unelmia liittyen perheeseen, kulttuuriin ja taiteeseen. Tärkeää on ollut myös keskinäinen kommunikaatio, toisen tukeminen työssä ja taiteilijuudessa ja molemminpuolinen kunnioitus.

”Parisuhde on kuitenkin vaativa laji. Kun kaksi ihmistä tulee yhteen, siinä tuodaan yhteiseen pöytään myös molempien siihenastiset elämänhistoriat. Se vaatii työtä ja tahtomista”, Maria sanoo Annassa.

Vaikeina aikoina pari on hakenut apua, jos siihen on ollut tarvetta. Terapia on ollut Marialle itsensä huoltamista siinä missä kuntosalissa tai hieronnassa käyminen.

”Kaikki on lopulta valintaa. Muutaman kerran olemme puolisoni kanssa miettineet, eroammeko vai haluammeko jatkaa yhdessä. Voi olla, että näin jatkuu koko loppuelämän ajan. En usko siihen, että elämä muuttuisi yhtäkkiä yksioikoiseksi tai helpoksi.”

Lue myös Annan juttu: Kolmatta lastaan odottavalla Maria Ylipäällä on pitkä liitto puolisonsa kanssa: ”Olemme aina hakeneet yhdessä apua, jos siihen on ollut tarvetta”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmatta lastaan odottava näyttelijä Maria Ylipää paljastaa Anna-lehdessä pitkän liiton salaisuuden: ”Muutaman kerran olemme miettineet Matin kanssa, eroammeko vai haluammeko jatkaa yhdessä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.