Nostalgia Tilaajille

Vanhat joulukortit tuovat muistoja mieleen – ja kertovat nostalgisen tarinan siitä, millainen on ihanteellinen suomalainen joulu

Vanhat kortit tuovat hyvän joulun toivotuksen aikojen takaa. Nostalgisissa kuvissa kiteytyy idyllinen joulu valkeine hankineen ja iloisine tonttuineen.

Paperinen joulukortti pitää pintansa digi­talisoituvassa maailmassa, eikä ­ihme, niin olennaisesti se kuuluu jouluun. Postin tuoma kortti luo lämpimän tunteen: joku ajatteli minua.

Nostalgia tiivistyy, kun saa käsiinsä suvun vanhat kortit. Oi, tässä on äitini tittelinä koululainen! Kauan sitten tavatut tuttavat palautuvat mieleen, ja kuvat vievät menneiden joulujen tunnelmiin.

Tutuimpia ovat Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun kortit

Tutuimmat joulukorttityylit ovat tuotteliaiden taiteilijoiden käsialaa. Kortit ovat paitsi kertoneet joulusta, myös muovanneet mielikuvaa siitä. Varsinkin Martta Wendelinin (1893–1986) suloiset kuvat ovat rakentaneet käsitystä ihanteellisesta suomalaisesta joulusta.

Aluksi, 1920-luvulla, Wendelinin joulukorteissa oli tonttu- ja kaupunkiaiheita. 1930-40-luvulla yleistyivät hartaammat joulukirkko- ja aattoiltaaiheet sekä maalaisjoulut, luonnehditaan Martta Wendelin Seura ry:n nettisivuilla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.