Nostalgia Tilaajille

Muistatko vielä vihreän veivattavan lankapuhelimen?

Vanhalla Ericsson Dialogilla puhelinnumeroita sai todella veivata. Puhelun aikana kuulokejohdon silmukoita pyöriteltiin sormissa niin, että piuha meni solmuun.

Voi, kuinka kömpelöltä se nyt näyttääkään! Kun lankapuhelimen pitäminen alkoi 2000-luvulla tuntua turhalta ja kalliilta, päätin jättää kesämökin seinälle vihreän Ericsson Dialogimme ja napata johdon vain irti seinästä. Siihen se jäi, muistoksi menneistä ajoista.

Juuri tämä puhelinmalli oli aikoinaan pop lähes jokaisessa suomalaisessa ja ruotsalaisessa kodissa. Sitä myytiin vuodesta 1965 lähtien miljoonia kappaleita.

Ericsson Dialog oli aikansa suosituin puhelin. Vuonna 1986 Ericsson jopa teetti kuningas Kaarle XVI Kustaalle 40-vuotissyntymäpäivälahjaksi käsintehdyn Dialog-puhelimen.

Harmaa väri oli suosituin. Puhelimesta tehtiin tarkoituksella kevyt ja yksinkertainen, se oli helppo avata ja sen osia saattoi itse vaihtaa.

Sisäosissa oli valonlähteitä, jotta hyönteiset eivät tekisi sinne pesää ja päällä pieni kahva, jotta laitteen mukana kanniskeleminen olisi helpompaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.