Nostalgia

Pääsiäisruokia vuonna 1935

Vuonna 1935 pääsiäislounaalla syötiin muun muassa taikinoituja munia ja kalavanukasta.

Taikinoidut munat

Taikinassa pyöritellyt munat kieritetään korppujauhelmassa ja keitetään rasvassa.

Kovaksi keitettyjä munia, korppujauhelmaa. Taikina: 3dl maitoa, 1 muna, 0,5 dl sulatettua margariinia, 1tl suolaa, 2,5 dl vehnäjauhoja. Keittämiseen: rasvaa

Kuoritut munat kastellaan ensin taikinaan, jotta se peittää niiden pinnan, ja sitten korppujauhelmaan. Sitten ne keitetään rasvassa ruskeiksi, leikataan viipaleiksi, joiden päälle kaadetaan voisulaa ja ripotellaan hienonnettua persiljaa. Tarjotaan lämpiminä (kylminä ilman voisulaa).

Appelsiinimunat

Appelsiinimunat ovat hauskannäköinen, pääsiäisvärinen munaruoka.

Appelsiiniviipaleita, kovaksi keitettyjä munia, sakeata, hapanta kermaa, sokeria, suolaa, appelsiinimehua, vähän sinappia. Koristeeksi: Keitettyjä porkkanasuikaleita, hillottuja marjoja tms.

Kovaksi keitetyt munat kuoritaan ja leikataan poikkipäin kahtia. Munanpuolisko asetetaan vadille appelsiiniviipaleelle ja koristetaan pursottamalla maustettua kermaa munan huippuun ja lisäksi jollain värikkäällä, esim. muutamalla porkkanasuikaleella.

Kalavanukas

Tähteeksi jääneitä, paistettuja kalaviipaleita pannaan voideltuun vuokaan. Päälle kaadetaan suolalla ja valkopippurilla maustettua munamaitoa (1 muna, 2dl maitoa, 0,5rkl vehnäjauhoja. Ruoka paistetaan miedossa uunilämmössä, kunnes muna hyytyy ja pinta ruskistuu.

Teksti: Hilja Huttunen, Kotiliesi 8/1935.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisruokia vuonna 1935

Mikrotason kokki

Tuulahdus menneisyydestä, ihana lukea. Ja tuo vanhahtava kielenkäyttö viehättää.

annihelenaatsalea

Hei ja kiitos uutiskirjeestä! Eikö olisi mukava että vanhoissa ajoissakin mentäisiin vuodenajan mukaan ja nyt olisi joulujuttuja ja reseptejä!?

Limsat52

Kaipaisin monenlaisia suklaakakkureseptejä.

luumukräämi

On ihana lukea noista kauan sitten laitetuista ruuista! Nyky aika tarjoaa vain hyvin helppoja ruokia,kyllästymiseen asti.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.