Nostalgia Tilaajille

Tiesitkö tämän lemmikkien historiasta? Kissat ovat opettaneet suomalaisille, miten eläimille osoitetaan hellyyttä 

Peni on suomen kielen vanhimpia sanoja, ja cattikin on mainittu jo 1600-luvulla. Nyt lemmikit ovat valtakunnan julkkiksia siinä missä niiden omistajatkin.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön Lennu-koiran tunnistavat kaikki. Moni muistaa myös, kuinka Venäjän silloinen presidentti Dmitri Medvedev lahjoitti metsäkissan presidentti Tarja Haloselle. Kissa sai nimen Maggi.

Presidenttien lemmikit ovat kansalaisille tuttuja jo viime vuosisadan alkupuolelle. ”Tusse tänne”, huuteli todennäköisesti K. J. Ståhlberg koiralleen. Suomen ensimmäisen presidentin pystykorva oli nimeltään Tusse. 

Mutta lemmikkien historia kannattaa sittenkin aloittaa Pessistä, joka on kissa. Instagramin valokuvassa se napottaa rivissä äärimmäisenä ja katsoo tiukasti kameraan. Ainoana kissana se erottuu muista, siis kuudesta koirasta, joista pienimmät ovat sitä pienempiä.

Kuva kerää tykkäyksiä ja sydämiä. Reissukissa-Pessi on eläinmaailman julkkis, jolla on oma blogi, Facebook-sivu ja tämä Instagram-tili.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.