Ihmiset

Nykyajan liinavaatteet

”Vanhaan hyvään aikaan” oli täysinäinen, monia tusinoita samaa lajia käsittävä liinavaatekaappi jokaisen perheeenemännän hartain halu ja suurin ylpeys.

Mutta mielipiteet ja ajatustavat muuttuvat.

Tuskinpa vain yksikään nykyajan nuorista morsiamista tahtoisi varustautua liinavaatteilla kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Hän päinvastoin tyytyy pienempään varastoon voidakseen seurata aikaansa ja useammin lisätä siihen uusia muodikkaita vaatekappaleita.

Kaikkivoipa ”muoti” on nimittäin rajattomassa itsevaltaisuudessaan viime vuosina entistä useammin ruvennut vaihtamaan liinavaatteidenkin kuoseja.

Nykyajan alusvaateompelussa vallitseva hienostunut maku, joka ulkomailta on kulkeutunut meidänkin maahamme, on kehittänyt ja nostanut tämän ompelualan aivan ihmeelliseen kauneuteen ja ylellisyyteen, jopa suorastaan taiteellisuutta tavoittelemaan; mainitaksemme vain tuhlailevan tavan ommella paidat, housut, yöpaidat ja monet mitä ihmellisimmät ”kombinationit” hurmaavista silkkikankaista ja silkkitrikoista, joiden värit vaihtelevat hempeästä omenenkukanväristä, vaaleaan sinipunervaan ja kirkkaaseen taivaansiniseen asti.

Puhumattakaan ihanista aito valencienne-pitseistä, monilukisista nauharuusukkeita kiinnitettyinä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin ja ilmavista tyllikankaista, joita koristamiseen käytetään.

Teksti: Evi-Maija Jarva, Kotiliesi 18/1923

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nykyajan liinavaatteet

eveliina

Isoäidin ja äidin nimikoimien lakanoiden nimikointiosat elävät nyt elo sohvatyynyen päällä. Kauniita katsella.

Muutoin liinavaatekaapissani on hieman liikaakin tavaraa: en edes uskalla ajatella kokonaismäärää…

kerkai

Eikö ollut kuvatarjontaa?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.