Ihmiset

Onko musta luottovärisi? Ei kannattaisi olla, todistaa Kotilieden muuttumisleikki – katso Tuijan upeat ennen ja jälkeen -kuvat

Mustiin pukeutuva Tuija Karinen sai uuden värin tukkaansa ja kiitosta poseeraustaidoistaan. Syksyn värit sopivat nuoren naisen uuteen hiusväriin. Katso ennen ja jälkeen kuvat!

Kotilieden muuttumisleikkiin osallistuneen lahtelaisen Tuija Karisen, 40, vaatekaapista löytyy monien suomalaisten tavoin lähinnä mustaa. Tuijan hiukset olivat vaaleat ja ohuet ja meikki kevyttä.

Lue myös: Harmaistakin hiuksista saa kiiltävät – näin upea ilmestys Kaijasta, 58, kuoriutui muuttumisleikissä – katso ennen ja jälkeen kuvat!

Uudet räiskyvän punaiset hiukset, viimeistellyt asut ja sinisilmiä korostava meikki toivat Tuijasta hetkessä esille parhaat piirteet. Katso mielettömät kuvat!

Älä pelkää korostaa vartaloa

”Vaatekaapissani on pelkkää mustaa”, Tuija kertoi. Stylisti Ainomari Setämaan mielessä oli kuitenkin mustan vaatekaapin vallankumous.

”Kaunisvartaloinen mutta lyhyt Tuija saisi huomiota värikkäämmillä vaatteilla. Täydellinen X-vartalo on helppo pukea”, hän sanoi.

Näihin stylisti kiinnitti huomiota Tuijaa pukiessaan:

1. Räätälöityä ja linjakasta. Selkeiden sileiden asujen materiaalit ovat ohuita, joustavia ja ryhdikkäitä. Vältä kireitä asuja. Linjakkaat takit ja mekot mukailevat kevyesti vartaloa pystysuuntaisin leikkauksin ja sisäänotoin.

Pitkähihainen, helmasta kauniisti kelloontuva neulemekko 159,95 e, ja samanvärinen pallohuivi 69,95 e, Part Two. Pitkä liituruutujakku 70 e, Mango. Höglin kiiltonahka-avokkaat 159 e, Sokos. Hopeinen lehtikaulakoru 75 e, Snö.

2. Oikeat mittasuhteet. Polvipituiset A-linjaiset hameet joko keveästi viistottuina, helmassa kelloja tai vekattuina. Suora ja kapea on myös hyvä hamemalli. Pitkäsäärisellä helma voi ylittää polvet. Yläosaan lyhyt jakku, paitapusero tai istuva neule. Pitkäsäärisellä hameenhelma voi ylittää polvet.

Pikkuruudullinen laskoshame 59,95 e, ja krokovyö 25,95 e, Zara. Gantin kukallinen poolopusero 109 e, Stockmann. Avokkaat 159 e, Högl, Sokos. Laukku 99 e, Paul’s Boutique. Kalevala Korun messinkiset korvanapit 125 e, ja hopeinen rannekoru 320 e.

3. Lisää näyttävyyttä. Värit antavat ilmettä. Vaikka musta on varma ja tyylikäs, voi punainen olla mielenkiintoinen ja hauska. Väreistä epävarma valitsee tummia jalokivisävyjä eikä vaaleita pastellisävyjä. Aloita värinkäyttö pienesti, vaikka asusteissa.

4. Korosta X-vartaloa. Vyö tuo esiin kapean vyötärön tai luo illuusion siitä. Kokoa suoran vaatteen väljyys vyötärölle vyöllä. Leveiden lahkeiden vaikutelma kevenee, kun ne ovat hieman lyhyemmät. Jalkaan sirot nilkkurit tai avokkaat.

Gosterin hillitty printtimekko 129 e. Vagabondin varsinilkkurit 120 e, Stockmann. Hattu 15 e, Gina Tricot. Edbladin kullanvärinen kaulaketju 59,90 e ja ranneke 55,90 e, Dots. Tähtikoru kuvausrekvisiittaa. Pieni olkalaukku 13 e, H&M.

5. Tasapainota. Kun alaosa on runsas – leveä hame tai housut – yläosa on sileä ja niukka. Pieni alaosa – väljempi yläosa. Jos mekko on lyhyt, siinä pitää olla väljyyttä. Vartalo ei saa hukkua kankaaseen, mutta liian kireäkään asu ei näytä hyvältä.

Miten sinisilmiä voi korostaa?

Vaaleahiuksisen Tuijan iho viittaa punatukkaisuuteen. Siitä tulikin hänen uusi hiusvärinsä. Meikissä korostettiin suuria ja kirkkaita vaaleansinisiä silmiä.

Lue lisää: Suoravartaloisen Helenan, 50, tyyli selkeytyi muuttumisleikissä: ”Toiveeni uudesta tyylistä toteutui”

”Tuijan tukka oli valju, väritön ja ohut. Valitsin uuden hiusvärin hänen ihonsa ja silmiensä värin ja tietysti myös persoonallisuuden mukaan. Uudella hiusvärillä pyrin tuomaan Tuijan ihon eläväisemmäksi ja pirteämmäksi. Halusin myös korostaa kauniinvärisiä silmiä”, kampaaja Heidi Kainamo kampaamo Puresta kertoo.

”Luodakseni illuusion tukan paksuudesta lyhensin hiuksia aika reippaasti juuri siihen mittaan, jossa hiukset ovat vahvimmillaan. Tukan takaosaan leikkasin pienen porrastuksen, joka tuo tukkaan kauniin muodon, eikä hiuksia tarvitse arkena muotoilla paljonkaan. Kotihoitoon suosittelen tuuheuttavia mutta kevyitä tuotteita.”

Alta näet, kuinka uusi, rohkean punainen hiusväri saa Tuijan hehkumaan! Liikuta kuvaa play-merkkien kohdalta nuolella tai sormella vasemmalle ja oikealle.

Meikillä parhaat piirteet esiin

Tuijan iho on kaunis, kuulas ja hyväkuntoinen, jossa on hieman pintakuivuutta ja couperosaa poskilla. Ihon kosteutus joka päivä on tärkeää. Kannattaa myös muistaa, että meikkivoide suojaa ihoa sekä kylmältä että auringolta.

”Tuijan silmät ovat upean isot ja silmäluomet selkeät, eikä niitä tarvitse nostaa meikillä. Käytin silmämeikissä koko luomelle L’Oréal Color Queen -luomivärin pronssista sävyä 18 Superior, joka korostaa Tuijan kirkkaita vaaleansinisiä silmiä. Silmänurkkaa korostin vielä tummalla sävyllä 34 Gilded. Rajaukseen käytin L’Oréal Paris Le Khol -kynän sävyä 102 Pure Espresso, joka käy myös kajaliksi”, meikkaaja Ia Luhtanen kertoo.

Tuija käyttää mieluummin huulikiiltoa kuin huulipunaa. Nyt huulille siveltiin kuitenkin kiiltoa pysyvämpää huulipunaa. Koska meikin painopiste oli silmissä, huulille Ia valitsi läpikuultavan lämpimän nudesävyn.

Meikki: Ia Luhtanen, 0500 503466/ L’Oréal Paris. 
Hiukset: Heidi Kainamo, kampaamo Pure Hairdressing, 09 694 6169, pure.fi/ L’Oréal Professionnel. 
Tyyli: Ainomari Setämaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko musta luottovärisi? Ei kannattaisi olla, todistaa Kotilieden muuttumisleikki – katso Tuijan upeat ennen ja jälkeen -kuvat

Maire

Artikkeli tyylin muutoksesta oli hyvä. Musta ei aina ole paras vaihtoehto, sen osoitti tämä kuvasarja.
Kävi silmään yhdessä kuvassa maininta ”Kalevala Korun messinkiset korvanapit”. Ei kai messinkiä?? Ehkä pronssia?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.