Ihmiset Tilaajille

Päivi Lipponen muutti elämänsä eduskunnasta kanalaan

<strong>Kun Päivi Lipponen putosi eduskunnasta, hän joutui miettimään tulevaisuutensa uusiksi. Hän ei päätynytkään järjestöjohtajaksi tai vetämään perheyritystä, vaan kirjoitti romaanin.</strong>

Aamulla kanat tulevat punaisen uusvanhan talon portaille kotkottamaan. Ne haluavat ruokaa ja seuraa.

”Kanat tunnistavat, kuka ovesta tulee ulos. Ne pitävät erityisesti kaurapuurosta”, Päivi Lipponen, 51, sanoo.

Lauman turvallisuutta vartioi korea Aleksanteri-kukko. Suurin kana, Katariina Suuri, on niin innokas emo, että aiheuttaa huolta emännälleen.

Päivi Lipponen kanalassa.
Päivin kanalauman villikko on pieni Scarlett O´Hara. Se tekee tyhmyyksiä kuten Tuulen viemää -elokuvan esikuvansa, mutta palaa aina reissuiltaan Päivin helpotukseksi kotiin.

”Kanat eivät tykänneet siitä, että otin niiden munat, ne jopa murisivat minulle. Lopulta kaksi kanaa teki jonnekin salapesän ja ne marssivat takaisin kanalaan kymmenen tipun kanssa. Minulla oli yhtäkkiä 17 kanaa!”

Aluksi kanalan emännyys ei ottanut sujuakseen. Kanat söivät ja söivät ja lihoivat valtaviksi, mutta eivät munineet munan munaa.

Kävi ilmi, että aloittelija oli ruokkinut alati kerjääviä otuksia liikaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.