Paula Koivuniemi: ”Keitän puuroa ja kahvia”

Laulaja Paula Koivuniemi matkustelee paljon, mutta arvostaa kotimaataan. Omassa kodissaan hän elelee rennosti ja harrastaa öisin erikoisia asioita.

Paula Koivuniemi, kuva: Pekka Holmström, Otavamedia

Kun tulen kotiin, puran heti laukkuni, vaikka olisi aamuyö. Jos olen ollut keikalla, purettavaa ei ole paljon, mutta pitkiltä ulkomaan reissuilta saavun yleensä kahden ison laukun kanssa. Pyrin aina pääsemään keikoilta yöksi kotiin Helsinkiin, aina Kuopion korkeudelta saakka.

Keittiössäni ei tuoksu yleensä miltään. En juuri kokkaile, paitsi puuroa ja joskus munakasta tai keittoja. Käyn noutamassa valmista ruokaa läheisistä ravintoloista. Välillä tosin yllätän. Siskoni opetti minut tekemään munakasta ja olen tullut siinä hyväksi. Minulla on ollut aina sellaisia miehiä, jotka ovat kokanneet.

Jääkaapissani on aina marjoja ja maitoa. Ruokapöytäni ympärillä on neljä tuolia. Syön siinä aamupuuroa. Jouluna pöydän äärellä on ollut porukkaa syömässä, mutta silloinkin muut ovat tehneet ruoat.

Meillä ei koskaan sanota ei koskaan. Mieli voi aina muuttua, ja elämä vie. En myöskään koskaan muuttaisi kokonaan pois Suomesta. Olen aika vähän kotona. Talvella käyn usein Floridassa. Siellä asuu ystäviäni ja sukulaisiani. Viime talvena olin New Yorkissa viisi kuukautta. Maailmalla sitä ymmärtää oman maansa tärkeyden ja hienouden. Isänmaallisuuteni tulee kotoa, isäni oli aikoinaan sodassa.

Kun maailma murjoo, ostan lentolipun ihan minne vain ulkomaille. Onneksi elämä ei vielä ole kovasti murjonut. Aina olen selvinnyt ystävien ja läheisten avulla.

Lataudun työhöni keräämällä ennen keikkamatkaa kaikki tarvittavat asut ja tavarat kassiin. Jos tulossa on isompi keikka, latautuminen alkaa jo aamulla. En lähde koko päivänä välttämättä minnekään, saatan vain tehdä pienen kävelylenkin.

Olen säilyttänyt kaikki saamani fanikirjeet. Ne ovat varastossa laatikoissa. En henno heittää niitä pois. Ihmiset lähettävät postia hyvällä sydämellä. Joukossa on myös liikuttavia piirroksia lapsilta. Kultalevyni ovat työhuoneeni seinällä.

Ikkunastani näkyy kaunis puistomaisema. Se on minulle tärkeä. Seuraan aina kesäkaudella parvekkeeltani puiston tapahtumia, elämää ja ihmisiä.

Kinastelen monista pikkuasioista managerini Laura Vuorisen ja yritykseni logistiikkapäällikön Harrin kanssa. Joskus pääsee ärräpäitä, jos olen luvannut liikaa. Työni on niin kivaa, että helposti tulee luvattua lähteä mukaan projekteihin, jotka ovatkin sitten yllättävän työläitä.

Rentoudun sauvakävelemällä metsässä ja silittelemällä kissaani Oliveria. Minusta on myös kiva järjestellä kuitteja. Äitini oli kirjanpitäjä ja isäni muusikko.

Hemmottelen itseäni kosmetologilla. Pidän erityisesti kasvohoidoista.

Juhlin kotona harvoin. Syntymäpäiviäni olen joskus juhlinut: 50-vuotispäiviäni vietin läheisten kanssa kotona. 60-vuotisjuhlissa olin ystävieni Merja Larivaaran ja Raili Hulkkosen kanssa Pariisissa. Kun ystävät saattoivat minut kotiin, täällä oli yllätysjuhlat ja paljon tuttuja odottamassa.

Jännitin nuorena menestystäni, mutta nyt vain nautin tästä työstä. En enää seuraa soittolistoja. On kiva saada tehdä erilaisia konsertteja, kokeilla eri tyylilajeja ja olla mukana monenlaisissa tapahtumissa. Kierrän nyt syksyllä konserttisaleja kapellimestari Mikko Franckin kanssa. Laulut on iskelmällisesti sovitettu, taustalla soittavat eri kaupunginorkesterit.

Vaatekaapissani on paljon korkokenkiä. Rakastan myös koruja. Stylisti Annette Tamminen loi minulle nuorekkaan farkkutyylin 2001 Senaatintorille. Sitä ennen käytin paljon jakkupukuja. Nykyään pukeudun aika rennosti. Vanhoja vaatteita tuttuni ovat myyneet puolestani kirpputoreilla. Minulla ei ole tunnesiteitä tavaraan.

Sängyssäni katson usein tennistä. Olen illan kukkuja ja intohimoinen tenniksen seuraaja. Tiedän kaikki pelaajat ja kilpailut. Tennis on hieno laji ja mukava katsoa yöllä, koska se on niin rauhallista. Saatan katsoa aamuyöllä turnausta ja käydä sitten uudelleen nukkumaan. En itse pelaa, mutta managerini Laura pelaa. Voin antaa hänelle vinkkejä!

Artikkeli on julkaistu Kotiliesidessä 25/14.

Teksti: Else Turunen
Kuvat: Pekka Holmström, Otavamedia

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paula Koivuniemi: ”Keitän puuroa ja kahvia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X