Ihmiset

Anna: Pekka Haaviston Antonio-puoliso heitti kalsarinsa Linnan juhlissa vessan roskikseen

Pekka Haavisto ja Antonio Flores ovat pitäneet yhtä jo 25 vuotta. Matkaan on mahtunut monenlaisia sattumuksia. Yksi niistä tapahtui Linnan juhlissa.

Pekka Haaviston ja Antonio Floresin suhteen alkuaikoina eräs Pekan tuttava veikkasi, että parin suhde ei kestäisi muutamaa kuukautta pidempään. Toisin kävi, ja Pekka ja Antonio ovat olleet yhdessä jo 25 vuotta. Uudessa Anna-lehdessä pari muistelee suhteensa alkuvaiheita. 

Pekka ja Antonio tutustuivat vuonna 1997, kun Pekka oli reppureissaamassa Kolumbian Bogotassa, missä Antonio työskenteli parturina. Antoniolla ei ollut mitään käsitystä Pekan ammatista. Pekka oli pukeutunut farkkuihin ja t-paitaan. Hän ei yhtään vastannut Antonion käsitystä ministeristä.

”Kotipaikaksikin kuulin ensin ’Philadelphia’. Suomen sijainti piti sittemmin tarkistaa kartasta. Vieraillessani täällä ensimmäistä kertaa katsoimme uutisia, ja Pekka ilmestyi tv-ruutuun. Silloin vasta kysyin, että mitä sinä oikein teet työksesi”, Antonio Flores sanoo Annassa.

Pekka kertoo Antonion tulevan erityisen hyvin ihmisten kanssa toimeen. 

”Eduskunnan avajaisissa Antonio istui presidentti Tarja Halosen vieressä, ja heilläkin juttu luisti. Myöhemmin kysyin, mistä he puhuivat. Kuulemma Halosen kissoista”, Pekka kertoo Annassa

”Myös edesmenneen äitini kanssa hänellä oli lämpimät välit. Heillä oli samanlainen huumorintaju.”

Antonio Flores tunki kalsarit Linnan juhlissa vessan roskikseen

Antonio kertoo, että monet luulevat, että hän vain elelee kotonaan ja pyyhkii pölyjä kirjahyllystä. Antonio on kuitenkin Suomessa olonsa aikana opiskellut, työskennellyt ja maksanut veroja koko ajan.

”Minulle on tosi tärkeätä tienata omat rahani”, Antonio sanoo Annan jutussa. 

Ministerin puolisona Antonio on osallistunut Pekan rinnalla joihinkin tilaisuuksiin. Lapsena hänelle opetettiin peruskäytöstavat, mutta protokollan sisäistäminen vei häneltä jonkin aikaa.

Annan jutussa Antonio kertoo, että ensimmäiset Linnan juhlat jännittivät häntä paljon. Pekka oli etukäteen kertonut, kuinka kuuma Linnassa on. Antonio palelee helposti, joten hän oli pukenut päälleen frakin alle t-paidan ja pitkät kalsarit.

”Olin sitten ihan hiessä jo alkuillasta ja kävin vessassa riisumassa alusvaatteet. Kun en muuta keksinyt, tungin ne roskakoriin. Mahtoi siinä olla siivoojalla ihmettelemistä”, Antonio kertoo Annassa.

Estetiikka on aina ollut Antoniolle tärkeää ja hän on myös yrittänyt stailata Pekkaa. Heidän lähtiessään ulos hän katsoo Pekan asun ja välillä on jopa passittanut hänet vaihtamaan vaatteet.

”Meni pitkään, että sain trimmata hänen kulmakarvansa. Pekan mielestä tuuheissa kulmakarvoissa ei ollut mitään vikaa, olihan Einsteinillakin sellaiset. Leikkasin ne sitten kerran hänen nukkuessaan. Hän on niin hyväuninen, ettei herännyt”, Antonio Flores kertoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Pekka Haavisto ja Antonio Flores – yli 25 vuotta yhdessä: ”Tutustuessamme Antonio oli kuumaverinen latino”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Pekka Haaviston Antonio-puoliso heitti kalsarinsa Linnan juhlissa vessan roskikseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.