Ihmiset

Mikä on rakkain muisto isästäsi? Kotilieden toimitus kertoo kallisarvoisimmat muistot omista isistään

Isien sanat ovat kannustaneet ja heidän esimerkkinsä on innostanut. Millaiset asiat isistä ovat painuneet Kotilieden toimituksen jäsenten mieliin?

Rakkaat isät, iskät, isit ja isukit! Kuinka montaa kultaista isään liittyvää muistoa lapsi vaalikaan! Isät ovat jääneet Kotilieden toimituksen mieliin muun muassa hauskojen leikkien, laulutaidottomuuden, rauhallisuuden, rakkauden, ystävällisyyden ja viisauden ansiosta. Lue hauskat ja hellyyttävät muistot!

Lue myös: 10 ideaa isänpäiväaskarteluun – näillä lahjoilla ilahdutat isää!

1. Kiltti ja hauska isä

”Isä oli mies, josta koko kerrostalon lapset pitivät. Tullessaan töistä kotiin isä kysyi harva se päivä pihaan pakkautuneilta tytöiltä, että kenes poikia te olette? Sain kuulla usein, että sulla on tosi kiva isä.”

2. Vankka rakkaus

”Isä rakastaa ehdoitta. Yhdessä on puuhailtu: on kaivettu ojaa, kerätty mustikoita ja hiihdetty. Hauskin leikki oli nimeltään sikaa säkissä: isä istutti siskoni ja minut pressulle, teki siitä säkin ja pyöritti ilmassa.”

3. Tärkeät sanat

”Kun olin isän mielestä tehnyt jotain oikein tai onnistunut jossain, hän kehui minua sanomalla, että olet sinä eri tyttö. Se tuli sydämestä ja on kantanut minua pitkälle.”

4. Isän sanojen paino

”Isän rauhallisuus ja tietoviisaus tekivät hänestä silmissäni suvereenin hahmon. Kipeänä halusin aina isän diagnoosin. Heti helpotti, vaikka isä ei ollut lääkäri vaan konttorihommissa.”

Lue myös Anna.fi: 3 x suklaakakku isänpäivään – täydellisessä kakussa on vahva suklaan maku, raikas täyte tai valuva sisus

5. Naiset kehuivat isää

”Olin koululaisena työharjoittelussa isän työpaikalla, jossa oli ollut naamiaiset. Ruokalassa kuuntelin, miten työpaikan naiset arvuuttelivat, oliko karhuksi pukeutunut ihana mies ollut isäni.”

6. Jouluisin on isää ikävä

”Lapsuuteni jouluate­rioilla isä kertoi koskettavan tarinan meitäkin köyhemmän perheen joulusta. Vanhuksena hän puoelstaan lauloi jouluisin parin viinilasillisen jälkeen It’s a Wonderful Worldia.”

7. Isä lauloi vaikkei osannut

”Kun olin ihan pieni, sain valita isältä nukkumaan mennessä joko sadun tuhmasta tytöstä, joka teki kaikkea ihanan kiellettyä, tai laulun Tulipunaruusut. Ja isäni lauloi, vaikka ei osunut edes nuottien liepeille.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä on rakkain muisto isästäsi? Kotilieden toimitus kertoo kallisarvoisimmat muistot omista isistään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.