Ihmiset

Viva: Juoksijalegenda Riitta Salinin, 73, avioliitto on kestänyt yli 50 vuotta – ”Annamme edelleen hyvänyön suukot”

Juoksijalegenda Riitta Salin, 73, kertoo Viva-lehden haastattelussa, että hänelle riittää miehensä Arin kanssa rauhallinen elämä.

Juoksijalegenda Riitta Salin, 73, kertoo Viva-lehden haastattelussa pitkästä liitostaan miehensä Ari Salinin kanssa. Yhteistä taivalta on takana jo 53 vuotta. Riitta kertoo, että suhdetta on kannatellut luottamus ja arvostus.

Kilpaurheilu-uran jälkeen Riitta teki pitkän työuran Fordin tiedotusjohtajana.

”Ari ei mukissut, vaikka työ vei minua ulkomaanmatkoille, ja vietin paljon aikaa miesvoittoisissa tiimeissä. Yhtä lailla minä olen antanut hänen toteuttaa itseään”, Riitta kertoo Vivassa.

Pitkä suhde on pitänyt sisällään monenlaisia vaiheita. Riitta ajattelee, että ihmiset eroavat nykyään ehkä liian helposti. Hän kertoo, ettei parin suhde ole aina ollut auvoinen, mutta vaikeudet on voitettu kerta toisensa jälkeen. Hän ja Ari ovat kokeneet, että yhdessä on hyvä olla.

”Totta kai pitkässä liitossa suhde muuttuu enemmän sydänystävyydeksi. Mutta kyllä me edelleen annamme toisillemme hyvänyön suukot ja välillä suukotamme päivälläkin”, Riitta kertoo Vivassa.

Lue myös: Fatim Diarra paljastaa hauskan kuvan kihlapäivältään – ”Ilman puolisoani en pystyisi tekemään kaikkea sitä, mitä teen”

Rauhallinen elämä riittää

Riitasta tuli neljä vuotta sitten mummi. Hän oli jo ehtinyt luopua toiveesta tulla mummiksi, kunnes eräänä päivänä hänen poikansa puolisoineen kutsui hänet ja Arin kylään. Juho-poika ja hänen vaimonsa Outi kaatoivat vieraille kuohuvaa lasiin ja kaivoivat esiin ultraäänikuvan.

”Olihan se ihanaa. Kyllä siinä alkoi rouvaa itkettää”, Riitta kertoo Vivassa.

Nelivuotiaan Jenny-Evan vanhemmat ovat jo toivoneet, että mummi veisi lapsenlapsen urheilukentälle juoksemaan. Riitta kertoo nauttivansa isovanhemmuudesta suunnattomasti.

”Olen kuitenkin sanonut, että voisin mielelläni olla viisitoista vuotta nuorempi. En ole vielä edes päässyt lattialle, kun Jenny-Eva on jo noussut ylös ja touhuaa muuta”, Riitta kertoo Vivassa.

Ikääntyminen on kehon krempoista huolimatta tuonut Riittaan rentoutta ja levollisuutta. Hän kertoo Vivassa olevansa murehtijatyyppi, joka on tavannut kantaa muiden murheita omanaan. Iän myötä hän on oppinut, että jokaisella on elämä elettävänään eikä murehtiminen muuta asioita.

Elämäänsä hän sanoo olevansa tyytyväinen. Kaikista eniten hän toivoo onnellista arkea sekä hyvää terveyttä itselle ja läheisille.

”En tarvitse mitään isoja maailmaa syleileviä juttuja. Meille riittää Arin kanssa rauhallinen elämä”, hän kertoo Vivassa.

Lue Vivan juttu Anna.fistä: Juoksijalegenda Riitta Salin halusi pitkään mummiksi – nyt perheessä on nelivuotias ”prinsessa”, jonka perässä on vaikea pysyä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viva: Juoksijalegenda Riitta Salinin, 73, avioliitto on kestänyt yli 50 vuotta – ”Annamme edelleen hyvänyön suukot”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.