Ihmiset

Seura: Riitta Väisänen kertoo, että uutisointi hänen talousvaikeuksistaan on vahingoittanut hänen mainettaan – työkeikkoja on peruttu

Riitta Väisänen on jo useiden vuosien ajan noussut otsikoihin talousvaikeuksiensa takia. Hän kertoo Seurassa, että alentuvaan sävyyn kirjoitetut lehtijutut ovat satuttanut häntä.

Tv-juontaja Riitta Väisänen kertoo Seurassa, että uutisointi hänen talousvaikeuksistaan on aiheuttanut hänelle mainehaittaa. 

Riitan rahavaikeudet alkoivat säännöllisten tulojen loppumiseen. Vuonna 2005 MTV3-kanavalla Riitan juontama Kymppitonni lakkautettiin.

Sensaatiohakuisissa otsikoissa Riitan on sanottu viruvan velkavankeudessa ja elävän velkahelvetissä. Julkisuudessa puidut ongelmat ovat hänen mielestään olleet pahempaa kuin itse talousongelmat.

”Vielä sitä yksin kotona miettisi ja surisi ongelmiaan, mutta ne satatuhatkertaistuvat, kun niistä kirjoitetaan inhottavaan ja alentuvaan sävyyn. Se on raastavaa”, Riitta sanoo Seurassa.

Riitta kertoo, että uutisointi on saanut aikaan sen, että jo melkein täysin sovittuja työkeikkoja onkin peruttu lehtijuttujen ilmestyttyä. 

”Mainehaitta on ilmeinen. Ei kai kukaan halua keikalle riutuvaa, ontuvaa, eräpäivänsä ohittanutta missiä”, Riitta pohtii Seuran jutussa. 

Riitan on monta kertaa tehnyt mieli kääntyä kaupan ovella ympäri ja poistua vieraiden ihmisten tuijotuksilta ja uteluilta. Ruokaa hänen on silti saatava ja kaupassa seistävä kassajonossa lehtitelineiden vieressä.

”Miten menee -kyselijöille vastaan, että helvetin hyvin. Pitäisi kai sanoa, että lukekaa lehdistä. Kirjoitukset eivät ihan pidä paikkaansa, mutta ehkä ne viihdyttävät”, Riitta sanoo Seurassa.

Suorassa lähetyksessä tapahtui jotain yllättävää

Alkuvuodesta Riitta vieraili Yle Perjantai -ohjelmassa. Hän oli luvannut mennä jaksoon puhumaan, miten hänestä on rahan lisäksi koetettu ulosmitata ihmisarvo. Esiintyminen kirvoitti vilkkaan keskustelun siitä, onko Riitalla kaikki hyvin. 

”Se meni suoraan sanoen persiilleen”, Riitta sanoo Seurassa.

Harjoitukset sujuivat niin kuin pitikin. 20. tammikuuta kun suoran lähetyksen kamerat pyörähtivät käyntiin, tapahtui jotain odottamatonta. Riitta alkoi puhua asioita, joista hänen ei pitänyt puhua, ne eivät liittyneet lainkaan aiheeseen.

Ohjelman jälkeen keskustelupalstoilla näkyi kannanottoja, joissa epäiltiin Riitan esiintyneen ohjelmassa juovuksissa ja päihteiden vaikutuksessa.

”En käytä alkoholia ja vielä vähemmän huumeita.”

Riitta pohtii oman käytöksensä johtuneen viime tingassa tapahtuneesta vaatteiden vaihdosta sekä jännityksestä.

”Olin ylivirittynyt. Panikoin, koska aikaa oli varattu vain kymmenen minuuttia”, Riitta sanoo Seurassa.

Ohjelman juontaja Sean Ricks kehui Riittaa ja kommentoi noussutta kohua. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, mutta ainakin kohtaamisesta tuli mieleenpainuva.

Lue myös Seuran juttu: Ulosottovelat toivat Riitta Väisäselle mainehaitan ja löivät leiman myös työuraan – ”Tuntuu kuin kaikki saavutukseni olisi mitätöity”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Riitta Väisänen kertoo, että uutisointi hänen talousvaikeuksistaan on vahingoittanut hänen mainettaan – työkeikkoja on peruttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.