Ihmiset

Seura: Seela Sellan 16-vuotias tyttärenpoika asuu puolet ajastaan isoäidin luona: ”Olen ollut Jonatanin kanssa enemmän kuin omien lasteni”

Näyttelijä Seela Sella on ollut mukana tyttärenpoikansa Jonatanin elämässä tämän syntymästä saakka. Jonatan kertoo Seurassa, että bobe on rento isoäiti.

Näyttelijälegenda Seela Sella, 82, on ollut läsnä 16-vuotiaan tyttärenpoikansa Jonatanin elämässä aina, kertoo Seura. Vaikka Jonatanin virallinen koti on Ilana-äidin luona Espoossa, käytännössä hän asuu isoäitinsä luona puolet ajastaan. Sieltä matka kouluun, Etu-Töölön lukioon, on puolet lyhyempi.

Lue lisää: Seela Sella: ”Haluan olla nainen loppuun asti”

”Olen ollut Jonatanin kanssa enemmän kuin omien lasteni”, Seela toteaa Seuran jutussa.

Seela Sella ei ole tyypillinen isoäiti

Jonatania naurattaa verrata tyypillistä mielikuvaa isoäideistä omaansa.

”Usein isoäiti asuu jossain kaukana mökissään, ja häntä tapaamaan matkustetaan pari kertaa vuodessa. Isoäiti tuoksuu vastapaistetulle pullalle ja hän on laittanut valmiiksi valtavan määrän ruokaa”, Jonatan sanoo Seurassa.

Sellainen Seela Sella ei ole.

”Bobe on vastakohta, tekee valtavasti töitä, ei laita ruokaa, ei leivo ja asuu kerrostalossa.”

Jonatan kutsuu Seelaa bobeksi, joka tarkoittaa isoäitiä jiddišin kielellä.

”Mutta ihmisenä hän on ihana, mahtava tuki ja turva. Ja minulle erittäin tärkeä.”

Isoäidin luona asumisessa on myös muita hyviä puolia, kertoo Seura. Seela on kasvattajana huomattavasti Jonatanin äitiä sallivampi.

”Jos sanon lähteväni kaverin kanssa ulos syömään, bobe kysyy, tarvitsenko rahaa. Äiti sen sijaan kehottaa syömään kotona”, Jonatan sanoo Seurassa.

Seelan suhtautuminen kotiintuloaikoihinkin on melko vapaamielistä. Usein hän ei ole niitä vahtimassakaan, sillä työt vievät näyttelijää yhä ympäri Suomea. Se on Jonatanista ainoastaan hyvä asia.

”Olen oppinut ottamaan vastuun itsestäni. Kotona äiti laittaa ruoan, mutta Seelan luona valmistan sen usein itse.”

Äiti ja isoäiti

Seela on ollut mukana Jonatanin elämässä jo synnytyksestä asti, kertoo Seura.

”Olen kuitenkin yrittänyt pitää erillään roolini äitinä ja isoäitinä. Olen kummallekin tukikohta, mutta eri tavalla.”

Se vaatii kuitenkin tasapainottelua.

”Olen ollut mukana heidän elämässään koko ajan, mutta en ole halunnut olla siellä liikaa.”

Koska Jonatanin isä ei ole juurikaan ollut pojan elämässä läsnä, Seelan rooli Jonatanin kasvatuksessa on ollut iso. Kasvatuksen pääperiaatteista ei ole ollut erimielisyyttä Ilanan kanssa, Seura kertoo.

”Olemme pyrkineet luomaan rehellisen ja turvallisen ilmapiirin Jonatanin ympärille. Hänen kanssaan on keskusteltu kaikesta mahdollisesta”, Seela sanoo Seurassa.

Kahden naisen kasvattama

Kahden vahvan naisen huomassa kasvaminen ei ole ongelmatonta. Seela onkin ollut huolissaan siitä, ettei Jonatanilla ole ollut läheistä miehen mallia.

”Olemme yrittäneet antaa hänen kasvaa pojaksi ja mieheksi ilman, että liikaa määräämme hänen elämäänsä. Aika näyttää, miten hyvin olemme onnistuneet.”

Isästä ja hänen ratkaisustaan on keskusteltu Jonatanin kanssa aina avoimesti.

”Olen sanonut, että siitä seurasi yksi hyvä asia: Jonatan ei ole koskaan kuullut äitinsä ja isänsä riitelevän”, Seela sanoo.

Lue myös Seuran juttu: Seela Sella on ollut aina läsnä ilman isää kasvaneen tyttärenpoikansa elämässä – Isoäiti on hyvin tärkeä myös Jonatanille: ”Bobe on ihana tuki ja turva”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Seela Sellan 16-vuotias tyttärenpoika asuu puolet ajastaan isoäidin luona: ”Olen ollut Jonatanin kanssa enemmän kuin omien lasteni”

Minni

Pitääkö tuollaisestakin asiasta tehdä lehtikirjoitus? Todella tyhmää tulla tuolla tavalla esille ! Eikö Seela Sellalla ole muuta tekemistä ? Eikä aina tarvitse sanoa, että ratkaisu on ollut vain toisen vanhemman ratkaisu. Tietäisipä poika oikean tilanteen !

Mikki

Kuka sitä vanhempien tilannetta tietää. Vain vanhemmat itse.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.