Ihmiset Tilaajille

Kun Sikke Sumari suuttuu, hän on kuin samppanjapullo: ”Oman tunnetilan ilmaisu vaatii välillä huutamista”

Kärsimätön luonne saa ravintoloitsija Sikke Sumarin tunteet ryöpsähtämään herkästi. Joskus hän on itsekin järkyttynyt raivostaan. 

Vanha ranskalaisrouva jaaritteli kuulumisiaan. Teki selontekoa yöunista ja kolotuksista. Provencessa lomailemassa ollut Sikke Sumari oli jonottamassa aamupalapatonkia tutusta leipomosta. Hän tunsi, miten kiukku alkoi hiljalleen kihistä. Levottomuus kasvoi, ja paino siirtyi jalalta toiselle yhä tiuhempaan tahtiin.

Taas kerran kestäisi ikuisuuden ennen kuin hänellä olisi tuore leipä hyppysissään, myyjä näet lörpötteli pitkään jokaisen asiakkaan kanssa. Ja hitaat ihmiset sekä asioiden sujumattomuus – ne ovat aina olleet Sikelle vastenmielisiä.

Mutta tällä kertaa hän pysähtyi hetkeksi. Katseli ympärillään jonottavia vanhuksia, joille rupattelutuokio leipomon pitäjän kanssa saattoi olla päivän ainoa tärkeä kohtaaminen. Mikä hän oli siitä närkästymään, lomalainen. ­Mitä sitten, jos patongin saamiseen kuluisi minuutin sijaan viisi?

Jos haluan kuvailla itseäni positiivisesti, sanon olevani pirskahteleva. Mutta todenmukainen vastaus on räjähtävä.

Juuri tuolloin, viitisen vuotta sitten jonossa seistessään Sikke huokasi ­syvään ja teki päätöksen: jatkossa hän yrittäisi opetella sietämään hitautta ja malttamaan ­mielensä. ­Ja uskoa, että usein on parempi, jos asiat tapahtuvat rauhallisesti ilman hätäilyä.

”Se oli hetki, jolloin käsitin, miten typerää on olla kärsimätön tilanteissa, joissa se ei auta mitään eikä nopeuta asioiden etenemistä.”

Päätöksen jälkeen Sikke on yrittänyt hillitä pinnaansa paremmin kuin ennen. Joskus se onnistuu. Toisinaan ei.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.