Ihmiset Tilaajille

Sikke Sumari meni kihloihin viikon seurustelun jälkeen – yhdessä jo 36 vuotta

Juontaja, yrittäjä ja keittokirjailija Sikke Sumari, 65, luottaa intuitioon. Sen avulla hän on valinnut niin työnsä, puolisonsa kuin kotinsakin. Nyt hän on opiskellut itselleen uuden ammatin.

Kaulimet käyvät. Joukko opiskelijoita valmistaa taikinoitua pateeta koulutuskeittiössä. Sikke Sumari näyttää tuotoksensa opettajalle. Opettaja nyökkää: Hyvin menee.

Kyse ei ole tv-ohjelman kuvauksista tai kuvitteellisesta tilanteesta, vaan todellisesta elämästä. Sikke on opiskellut viime ajat Ravintolakoulu Perhossa. Hän valmistuu tänä keväänä kokiksi.

”Pyrin Perhoon, koska halusin lisää tietoa ruoanvalmistuksesta. Kun valmistun, olen yhä pätevämpi tekemään reseptejä ja ruokaohjelmia,” Sikke perustelee.

Lue myös Anna.fi: Menestysravintolan perustanut Sikke Sumari: ”En kaipaa helppoa elämää – mitä minä sillä tekisin?”

Kokkisotaa 1999–2004 juontanut Sikke on nyt televisioon palaavan ohjelman keulahahmo. Uralle mahtuu koko joukko muitakin kokkausohjelmia: Master Chef Suomesta Haasta Hanssiin ja omaan ruokaohjelmaan Sikke – Ruokaa rakkaudella.

Tähän saakka Sikke on kieltäytynyt pitämästä kokin asua, sillä se on merkki oppiarvosta.

”Sitten kun olen itse kokki, voin esiintyä ammattiasussa.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.