Silakka – mistä tuntee tuoreen?

Tuore silakka on kaunis, siitä ihan säteilee valoa ja hohdetta, mutta niin pian kuin se vanhenee, sen pinta tummenee ja himmenee. Tuore kala on jäykkä, ei vetelä ja pehmeä.

Silakkapihvit

1 kg silakoita, suolaa, &12; teel. valkopipuria, 5 rkl. hienonn. tuor. dilliä tai 1 rkl kuivattua. Voitelemiseen: 1 muna, 3 rkl ruisjauhoa tai korppujauhelmaa.

Paistamiseen voita tai margariinia.

Silakat perataan ja huuhdotaan, pää, selkäruoto ja pyrstö paistetaan. Kalat pannaan laudalle lihapuoli ylöspäin ja tälle sirotellaan mausteita. Silakat paistetaan kaksitellen vastakkain nahkapuoli ulospäin. Tämä voidellaan munalla ja ruisjauhoja seulotaan päälle. Pihvit paistetaan voissa kauniin ruskeiksi, asetetaan vadille ja tarjotaan kuumina aamiais- tai päivällisruokana perunain, perunasoseen tai porkkanamuhennoksen kera.

Kotiliesi 10/1929

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silakka – mistä tuntee tuoreen?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X