Ihmiset

Seura: Sirkka-Liisa Anttilasta tuli eläkepäivillä Risto-puolison omaishoitaja: ”Tärkeintä on saada olla yhdessä”

Puoliso kannusti aikanaan Sirkka-Liisa Anttilaa poliittiselle uralle ja hoiti kotitilan. Anoppi puolestaan hoiti lapset. Nyt Sirkka-Liisa on Riston omaishoitaja. Pari kertoo Seurassa, miten eläkepäivien suunnitelmat menivät äkisti uusiksi.

Kolme vuotta sitten kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila järjesti Forssan torilla läksiäiskahvit. Oli alkamassa uusi elämänvaihe, jossa hän ajatteli voivansa viettää enemmän aikaa puolisonsa Risto Anttilan ja lastenlastensa kanssa. Sirkka-Liisa kertoo Seurassa haaveilleensa esimerkiksi, että veisi Riston Japaniin, jossa oli käynyt työmatkalla.

Eläkepäivien suunnitelmiin tuli kuitenkin tänä vuonna muutos, kun Riston vasen jalka ei enää pitänyt ja mies alkoi kaatuilla. Ristiselän hermopinne on tehnyt liikkumisesta hankalaa, ja sen vuoksi Risto kulkee nyt rollaattorilla.

Sirkka-Liisa on nyt virallisesti tunnustettu omaishoitaja.

”Päivä rakentuu siten, mitä haluamme tehdä yhdessä. Tärkeintä on saada olla yhdessä. Me keskustelemme, katsomme valokuvia, muistelemme menneitä”, Sirkka-Liisa sanoo Seurassa.

Lue myös: Sirkka-Liisa Anttila on rakastunut eläkeläinen: ”Ilman Ristoa en olisi pystynyt yhdistämään työtä ja uraa”

Risto kannusti Sirkka-Liisa Anttilaa poliitikon uralle

Vuonna 1963 Sirkka-Liisa Anttila lähti ystävänsä Annin houkuttelemana tansseihin, jotka järjestettiin Kosken Nuorisotuvalla. Siellä Sirkka-Liisa tapasi pitkän, vaalean Riston ja rakastui ensisilmäyksellä.

Pari perusti kodin Siparilan tilalle Forssaan ja sai kaksi tytärtä. Työnjako oli selvä: Sirkka-Liisa lähti töihin, Risto hoiti tilan ja anoppi hoiti lapset.

”Risto sanoi viisaasti: Mene sinä vaimo töihin. Jos kaikki olemme hellan ympärillä, meillä ei kohta kenelläkään ole hyvä olla”, Sirkka-Liisa kertoo Seurassa.

Sirkka-Liisa aloitti poliittisen uransa perheen kuopuksen ollessa vasta yhdeksänvuotias. Tytär vaati saada istua joka aamu puoli tuntia äitinsä sylissä. Sirkka-Liisalla riitti hoppua kansanedustajana, eduskunnan varapuhemiehenä, ministerinä ja Suomen ensimmäisenä europarlamentikkona.

”Näin vaimoani enemmän televisiosta. Kotona hän kävi uskollisesti”, Risto muistelee Seurassa.

”Riston kannustusta on kiittäminen urastani”, Sirkka-Liisa Anttila sanoo.

Nyt Risto tarvitsee Sirkka-Liisaa avuksi arjen askareisiin. Onnekseen Sirkka-Liisa on eläkkeellä ja voi olla kotona puolisonsa apuna.

”Nyt saan olla emäntä ja laittaa ruokaa”, Sirkka-Liisa iloitsee Seuran jutussa.

Lue myös Seuran juttu: Konkaripoliitikosta omaishoitaja – Sirkka-Liisa Anttila huolehtii nyt Risto-puolisostaan: ”Tärkeintä on saada olla yhdessä”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Sirkka-Liisa Anttilasta tuli eläkepäivillä Risto-puolison omaishoitaja: ”Tärkeintä on saada olla yhdessä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.