Ihmiset

Suomalainen Emma Hagman suunnitteli Ikean kangasuutuudet – mikä näistä kukkakuoseista on sinun suosikkisi?

Suomalainen Emma Hagman suunnittelee tekstiilejä sisustusjätti Ikealle. Emman uudet kukkakuosit ovat nyt saapuneet myymälöihin.

Ikean kevään kangasuutuuksissa on useitä värikkäitä kukkakuoseja sekä pienten kukkakuosien ystäville että niille jotka nauttivat isoista ja rehevistä kukista.

Painotekstiileihin erikoistuneen suomalaisen suunnittelijan Emma Hagmanin uudet, retrohenkiset kukkakuosit ovat juuri tulleet myyntiin Ikea-tavarataloihin ympäri maailman.

Emma on osa Studio Kelkka -kollektiivia, ja hän on suunnitellut sen kautta Ikealle tekstiileitä jo lähes kymmenen vuotta.

Lue myös, kuinka bloggaajamme Hanna päivitti olohuonettaan tekstiileillä: Uutta ilmettä sisustukseen tekstiileillä

Kukkakuosit_ Irmelin
Irmelin-kuosissa on voimakkaat värit ja näyttävä iso kukkakuvio.

”Sain vapaat kädet suunnitella omalla tyylilläni”

Ikea pyysi Emmaa suunnittelemaan kevään värikylläiseen mallistoonsa sopivia kesäisiä ja riemukkaita kuoseja. Syntyi sarja rohkeita ja värikylläisiä kukkakuoseja, joissa korostuvat oranssin, punaisen ja keltaisen sävyt yhdessä ryhdikkään mustan kanssa.

”Teemana oli yksilöllisyys ja yhteisöllisyys, ilo, rohkeus, runsaus, värikkyys ja epätäydellisyys. Sain vapaat kädet suunnitella omalla tyylilläni. Projekti oli hauska, koska siinä sai revitellä kunnolla. Sain maalata sekä yhdistellä eri elementtejä ja värejä”, Emma kertoo.

Irmelin_kukkakuosi
Irmelin kuosi on myytävänä metrikankaana.

Kukkakuosit syntyvät käsin maalaten

Kuosinsa Emma piirtää tai maalaa aina ensin käsin. Käsinmaalaminen on tärkeä osa prosessia ja silloin saattaa syntyä usein myös kiinnostavia ’vahinkoja’. Niiden mukanaan tuoma epätäydellisyys on usein lopulta juuri se, mikä tekee lopullisesta kuosista kiinnostavan ja omaleimaisen.

”Tässä projektissa lopputulos oli kuin kukkailotulitus, missä jokaisen kukan oma, erityinen persoona saa näkyä”, Emma sanoo.

Uudessa mallistossa Emman kädenjälki kuvittaa Sommaraster-pussilakanasettiä ja kangasta, jossa on retrotyylinen kukkakuosi sekä Irmelin-kangasta ja -verhoja, joiden kuviossa voi nähdä satujen ja kansantarujen pelkistettyä ja värikylläistä estetiikkaa.

Emma on tehnyt Ikean lisäksi kuosisuunnittelua myös Finlaysonille, Spiralle, Hemtexille, Eurokankaalle sekä japanilaisille yrityksille.

Kasviaiheinen Kajsamia-kuosi kuuluu Emman Ikealle suunnittelemiin aiempiin kangaskuoseihin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomalainen Emma Hagman suunnitteli Ikean kangasuutuudet – mikä näistä kukkakuoseista on sinun suosikkisi?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.