Ihmiset Tilaajille

Perhe pitää Suvi Teräsniskan jalat maassa

<strong>Suvi Teräsniska</strong> kohtasi keväällä 2017 elämänsä suurimman menetyksen, kun hänen 74-vuotias mummonsa kuoli yllättäen. Suvi haluaa olla äitinä samanlainen kuin mummo.

Viikkoa aiemmin kaikki oli hyvin. Suvi Teräsniska oli matkustanut Kolariin mummonsa luokse, sillä tämän suksienvoiteluohjeita ja hiihtotietoutta tarvittiin. Suville oli tärkeää, että niistä tulisi kappale Inka Nousiaisen kirjoittamaan lifestyle-teokseen Suvin talvi (Otava), joka julkaistiin syyskuussa.

Mutta vain viikkoa myöhemmin, maaliskuisena yönä Suvin mummo kuoli sydänkohtaukseen täysin yllättäen 74-vuotiaana – juuri kevään parhaiden hiihtokelien aikaan ja kesken kirjan kirjoittamisen.

”Olen onnellinen siitä, että hänen lähtönsä oli rauhallinen: mummo nukkui yöllä pois. Vielä viikkoa aiemmin hän oli energinen ja hyvinvoiva. Sokki oli valtava koko perheellemme.”

Mummo oli intohimoinen hiihtäjä, joka sivakoi helposti kymmeniä kilometrejä viikossa. Hiihtoharrastus oli Suvin ja mummon yhteinen intohimo, kuten myös laulaminen.

”Hautajaiset olivat elämäni hirvein päivä, mutta muistotilaisuus oli täynnä naurua. Jos muistotilaisuutta ei olisi pidetty seurakuntasalissa, olisimme laulaneet karaokea. Sekin oli mummon rakas harrastus.”

Suvi muistaa mummonsa ihmisenä, joka kantoi huolta läheisistään.

”Mummo oli minulle esimerkki huolehtivasta äitihahmosta. Hän oli äärimmäisen elämänmyönteinen ja iloinen, liikkuva ja pirteä ihminen.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.