Ihmiset Tilaajille

Syöminen helpottaa Satu Silvon oloa: ”Tästä taudista kärsivät lihovat helposti”

Näytteleminen on <strong>Satu Silvon</strong> suuri rakkaus ja päätyö. Silti hän on pyörittänyt sen ohessa omaa kasvisravintolaa jo 19 vuotta. Nyt Satu on tienhaarassa: onko loppu edessä?

Aamu alkaa vehnänorasmehulla. Sitten näyttelijä Satu Silvo, 55, hyppää kotipihassaan Helsingissä sähköpyöränsä selkään ja polkee muutaman kilometrin matkan ravintola Silvopleehen Hakaniemeen. Vasta omassa kasvisravintolassaan hän nauttii aamiaisen, joka voi olla vaikkapa chiansiemenpuuroa tai aurinkotyrnipirtelöä.

Lue myös: Laulamaan ryhtynyt Satu Silvo Annassa: ”Tuntuu hienolta, että keskeneräisenäkin uskallan tehdä sitä, mitä haluan”

Yhä useampi asiakaskin syö aamiaisensa ravintolassa, se on yksi viime vuosien uusia trendejä.

Aamiaisen jälkeen Satu työskentelee päivästä riippuen joko ravintolassa tai lähtee näytelmäharjoituksiin, mutta ennen töitä on tunti yiengar-joogaa tai muuta kehonhuoltoa. Töiden jälkeen seuraa lounas Silvopleessä. Ravintolasta kasatun eväspaketin hän nauttii teatterilla ennen illan esitystä.

Satu Silvo pyöräilee.
Satu Silvon jokainen arkiaamu alkaa aamupalalla hänen omassa ravintolassaan, jonne näyttelijä hurauttaa sähköpyörällä. Vuodessa pyörän mittariin kertyy 3000 kilometriä.

Näytöksen jälkeen hän pääsee vihdoin kotiin, jossa jääkaappi on usein lähes tyhjä. Ainakin niinä päivinä, kun puoliso, näyttelijä-kirjailija Reidar Palmgren on Tampereella.

”Teen iltapalan avokadoista, sitruunasta ja kylmäpuristetusta oliiviöljystä tai sekoitan smoothien Ilomantsista poimituista pakastetuista puolukoista. Yöllä saatan katsoa televisiosta pöhköä Ridiculousness-amatöörivideo-ohjelmaa. Näin pää tyhjenee esityksestä”, Satu kertoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.