Ihmiset

Täältä löydät Tallinnan muotiputiikit

Tallinnan monet muotiputiikit myyvät trendikkäitä vaatteita ja asusteita. Kaupungissa on muotisuunnittelijoita,  joiden studiolle kannattaa tehdä löytöretki. Osassa liikkeitä voi myös teettää vaatteita.

 

Baltika kvartal, muotikatu & outlet

IMG_20160209_144440405

Virolaiset muotibrändit Baltman, Ivo Nikkolo, Mosaic, Monton ja Bastion löytyvät saman katon alta suuresta ja valoisasta liikkeestä. Täällä on myös outlet, josta voi tehdä löytöjä alennettuun hintaan.

Tarjolla on muotia, vaatteita miehille ja naisille sekä asusteita kummallekin. Baltmanilla voi myös teettää itselleen vaikka puvun.

Plussat

+ monta tuotemerkkiä samassa tilassa

+ väljät tilat

+ hauskat sovituskopit

Miinukset

– vähän syrjässä

– outlet voisi olla isompi

Osoite: Veerenni 24, baltikagroup.com

 

Ivo Nikkolo

IMG_20160209_151723579

Suomalaisille tutun tuotemerkki Ivo Nikkolon liike löytyy myös Tallinnan Vanhasta kaupungista.  Suunnittelusta vastaavat nykyisin pääsuunnittelija Eve Hanson ja designer Britta Laumetsa. He jatkavat Ivo Nikkolon aloittamaa ajatonta ja laatutietoista linjaa. Tällä hetkellä tarjolla on ainoastaan naisten mallistoja.

Plussat

+ luotettu tuotemerkki

+ laadukkaat materiaalit

+ kiinnostavat leikkaukset

Miinukset

– vaatteet sopivat parhaiten hoikille

– valikoima on aika pieni

Osoite: Suur-Karja 14, ivonikkolo.andmorefashion.com

 

Armanda

IMG_20160209_161751841

Vanhassa kaupungissa sijaitseva muotiliike Armanda myy muun muassa tanskalaisia, ruotsalaisia ja suomalaisia tuotemerkkejä Choise, LauRie, Loft Fashion, Molly-Jo, Skovhuus ja niin edelleen. Valikoima on suuri, vaikka kauppa itsessään toimii kahdessa huoneessa.

Armandasta vaatteita löytävät nekin, joiden koko on L:stä isompi. Esimerkiksi farkkuja oli tarjolla 56-kokoisillekin.

Kauppa palvelee muullakin tavalla. Jos täältä ostamassasi takissa esimerkiksi on liian pitkät hihat, ne lyhennetään edulliseen hintaan.

Plussat

+ monipuolinen valikoima

+ isojakin kokoja

+ myyjät palvelevat

Miinukset

– vaatteet ahtaalla tangoissa

– pienehköt tilat

Müürivahe 23, armanda.ee

 

Pille Lukksepp PL Design

IMG_20160209_142224490

Muotisuunnittelija Pille Lukkseppin studio on lähellä keskustaa. Vasta vähän aikaa sitten oman liikkeen perustanut Pille on virolaisten naisten keskuudessa jo tunnettu. Hänen työhuoneellaan on mallinuken päällä sovitusta odottava juhlapuku, joka tullaan näkemään Viron itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla 24. helmikuuta.

Pillen tyyli on leikkisä, mikä näkyy muun muassa kangasvalinnoissa sekä leikkauksissa. Vaatetangoissa olevat valmiit vaatteet, takit, mekot, hameet, housut, puserot, ovat myynnissä ja niitä voi mennä katsomaan ja sovittamaan. Vaatteet ovat yksilöllisiä ja hinnat maltillisia.

Jos haluat käydä Pillen studiolla, sovi käynnistä hänen kanssaan sitä ennen.

Osoite: Tatari 54, facebook-osoite facebook.com/pille.lukksepp?fref=ts

Puhelin: +372 56 49 3311.

 

Nettikauppa Liina Viira

Ruotsissa syntynyt ja opiskellut, mutta vuonna 2006 virolaisille juurilleen palannut muotisuunnittelija Liina Viira suunnittelee neuleasuja. Hänen virolainen taustansa näkyy esimerkiksi tavassa,  jolla hän yhdistelee värejä toisiinsa. Värien ohella kuviot ovat hänen tavaramerkkinsä.

Nettisivulla näkyvät tuotteet: pusakat, puserot, leggingsit, hameet  ja asusteet. Tuotteet ovat myynnissä ainoastaan nettikaupassa.

liinaviira.com

 

Kangaskauppa Trendtekstiil

muotiputiikit Tallinnassa

Käsitöitä tekevän tavaratalon Karnaluksin ohella Tallinnassa on muitakin kangaskauppoja. Yksi niistä, Aivar Aasamäen 25 vuotta pitämä Trendtextiil sijaitsee Vanhassa kaupungissa.

”Olin ensin 14 vuotta räätälinä ja valmistin vaatteita”, Aivar Aasamäe sanoo.

Trendtextiilin alakerrassa toimii ompelimo, josta valmistuneita juhlapukuja tullaan näkemään Viron itsenäisyyspäivän vastaanotolla 24. helmikuuta. Liikkeessä voi siis myös teettää vaatteita. Siellä voi valita kankaan, päättää mallin ja ammattilaiset ottavat mitat. Seuraavaksi vaatetta pääsee sovittamaan.

Väike-Karja 3, facebook.com/Trendtekstiil122928837780379/

Lisää vinkkejä Tallinnaan:

Matkavinkit Tallinnaan – näillä tärpeillä täyttyy niin utelias mieli, nälkäinen vatsa kuin ostoskassikin Vietä hemmottelupäivä Tallinnassa: testasimme kuusi hyvän olon helmeä Tallinnan Telliskivi on kulinaristin unelmakohde – katso tästä 10 ravintolavinkkiä Koe toisenlainen Tallinna: Boheemi ja trendikäs Kalamaja Päiväksi Tallinnaan – näin hyödynnät päiväristeilyn parhaiten

Kommentoi

Kommentoi juttua: Täältä löydät Tallinnan muotiputiikit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.