Talous

Kiinnostaako lisätienesti? Katso 10 tapaa saada lisätuloja helposti – numero 4 ei vaadi edes kotoa poistumista!

Lisätienesti tulee tarpeeseen, kun rahat eivät tunnu riittävän. Onneksi lisätuloja on mahdollista hankkia useammalla tavalla. Mikä näistä 10 keinosta sopii sinulle?

Listasimme 10 tapaa hankkia lisätuloja. Osa keinoista ei vaadi edes kotoa poistumista, toiset tarvitsevat enemmän ponnisteluja. Lisätienesti voi olla jotain muutamista kympeistä useisiin satoihin euroihin riippuen omasta aktiivisuudesta ja vaivannäöstä. Kaikkia lisätuloja voi hankkia työn ohessa. Katso erilaiset keinot hankkia lisätienestiä!

Lue myös: Miten säästää rahaa? Lukijat paljastavat 50 vinkkiä!

1. Yllättävä lisätienesti: Huonekasvien pistokkaiden myyminen

Huonekasveja katsellessa harva tulee ajatelleeksi tienaamisen mahdollisuutta. Huonekasvien pistokkaissa piilee kuitenkin potentiaalinen lisätienestin lähde. Etenkin erään huonekasvin pistokkaista maksetaan jopa kaksinumeroisia summia.

Lue myös: Kasvaako kotonasi rahasampo? Pistokkaiden myyminen on tuottoisa bisnes, ja tästä kasvista maksetaan kaksinumeroisia summia!

2. Marjojen, sienien ja villiyrttien poimiminen

Marjojen ja sienien lisäksi myös villiyrttien poimimisella voi tienata rahaa. Tapa voi olla työläs ja vaatii perehtymistä oikeiden lajikkeiden tunnistamiseen, mutta keräillessä voi viettää aikaa ulkona, ja samalla saa hyötyliikuntaa.

Lue myös: Nokkosten myynti yleistyy, ja myyjistä on nyt pulaa – Mitä villiyrteillä tienaa?

3. Kirpputorilla myyminen

Kaapeissasi voi roikkua lisätienesti. Etenkin käyttämättömät ja vähälle käytölle jääneet vaatteet ja tavarat kannattaa myydä pois kirpputorilla. Saat samalla lisää tilaa. Jos et halua poistua kotoasi, netissä ja Facebookissa toimivat kirpputorit ovat valintasi.

Lue myös: Miten tienata kirpputorilla? – 3 vinkkiä, joiden avulla teet rahaa kirppistelyllä

4. Tutkimuksiin osallistuminen – helppo lisätienesti!

Kyselyihin ja tutkimuksiin osallistumalla ja vastaamalla voi tienata, sillä jotkin yritykset ovat valmiita maksamaan kuullaksesi mielipiteesi. Maksettuja tutkimuksia tarjoavien palveluiden kyselyt lähetetään sähköpostitse tai niihin osallistutaan nettisivustolla.

5. Lapsien ja eläinten hoitaminen ja vahtiminen

Laita sana kiirimään naapurustossa ja tuttavapiirissä, laita ilmoitus kaupan ilmoitustaululle, Facebok-ryhmään tai kokeile erilaisia työnvälityssivustoja, halusit sitten vahtia lapsia muutaman tunnin viikossa, ulkoiluttaa koiraa tai ottaa kissan hoitoosi omistajan lähtiessä lomalle.

6. Omien käsitöiden ja leivonnaisten myyminen

Käsistään kätevä voi laittaa käsitöitään myyntiin esimerkiksi Etsyyn. Tuotteiden myymistä varten voi jopa perustaa oman verkkokaupan.

Juhlia on aina, mutta kaikki eivät halua leipoa, vaan osa ostaa makeat ja suolaiset mieluummin valmiina. Esimerkiksi kauniisti tai persoonallisesti koristelluille kakuille voi olla tilausta juhlasesonkeina ja lasten syntymäpäiväjuhlissa.

7. Oman osaamisen myyminen

Nurmikoiden leikkaaminen, auton peseminen, maalaaminen, imurointi, vaatteiden silittäminen, ikkunoiden peseminen… löytyy loputon lista isompia ja pienempiä askareita, joiden tekemisestä välttyäkseen ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Harrastuneisuudenkin voi muuttaa rahaksi. Hyödynnä taitojasi ja tarjoa apuasi tietokoneiden kanssa tuskaileville, opeta tuttuasi ompelukoneen käytössä tai ehdota juhlien ikuistamista kamerallasi.

8. Asunnon ja auton vuokraaminen

Onko kotonasi huone tyhjänä tai seisooko autosi useimmiten parkissa kuin on liikenteessä? Huoneen, asunnon tai vaikka kesämökin voi laittaa vuokralle esimerkiksi Airbnb:n kautta. Myös auton voi laittaa vuokralle samantapaisella periaatteella toimivien sivustojen kautta. Tai ryhdy itse Uber-kuskiksi.

9. Verkostomarkkinoinnin aloittaminen

Tupperware, Oriflame, Partylite… erilaisia verkostomarkkinointiyrityksiä on paljon, ja toiminnalla on Suomessa pitkät perinteet. Löydä yritysten joukosta itsellesi sopivin, suosittele tuotteita muille, ja saat tilauksista palkkion.

10. Mainosmalliksi ryhtyminen

Etkö ole ”mallinmitoissa”? Ei haittaa, kunhan viihdyt kameran edessä. Mainosmalleiksi etsitään kaikenkokoisia ja -näköisiä ihmisiä. Mainosmalliksi voi päästä myös ilman aiempaa kuvauskokemusta. Kuvauspalkkio on kiva lisätiebesti!

Puuttuuko listalta jokin hyvä keino ansaita lisätienestiä? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kiinnostaako lisätienesti? Katso 10 tapaa saada lisätuloja helposti – numero 4 ei vaadi edes kotoa poistumista!

jetset

Nettikyselyihin vastaaminen on kylläkin ajanhukkaa: bniistä luvataan äärimmäisen vähän maksua ja sekin menee jollekin oudolle tilille, josta sen voit (ehä) siirtää omalle tilillesi annettuasi henkilökohtaisia tietojasi jollekulle epämääräiselle taholle. En suosittele!

monessa mukana

Ei niistä hirveästi tienaa, mutta useasta paikasta rahat saa lahjakortteina, vaihtoehtoina on useita, mistä valita. Muutamassa on vaihtoehtona paypal-tilille maksu, yksikään ei ole pankkitilille maksua antanut vaihtoehdoksi. Osassa taas osallistuu lahjakorttien yms arvontaan, niistä harvemmin saa mitään itselleen. Aika moneen kyselyyn saa osallitua saadakseen kympin yhdestä tai toisesta paikasta.

Hehhee

4:sta ei voi edes läpällä väittää lisätienesteiksi. Ja entä muut ehdotukset? Hauskoja vitsejä lähinnä: kulut suuret, tulos pieni ja osasta pitäisi verotkin maksaa. Nro 10 on kaikkein hauskin: itse olen malli menneiltä vuosikymmeniltä (kyllä: kansikuvassakin ollut), enpä enää kelpaa kenellekään, vaikka olen yhä hoikka ja näytän 10-15 vuotta nuoremmalta.

Kuluttajapaneeli-fi

Maksetuissa kyselyissä on monia erilaisia toimijoita, mutta esimerkiksi Kuluttajapaneeli.fi kuin monet muutkin paneelit toimii yhden maailman suurimpiin kuuluvan tutkimisyhtiö Cint Ab:n kanssa. Palkkio vastatusta kyselystä on yleensä kymmenistä senteistä muutamaan euroon. Rahat saa nostettua Paypal-lompakkoon, kun on tehnyt 10 euroa. Paypalista ne saa siirrettyä suoraan omalle pankkitilille. Toinen vaihtoehto on ottaa rahat gogift-lahjakorttina, mikä käy monessa paikkaa maksuvälineenä.

mara 2

Nuo tienestit on veronalaista tuloa. siksi niitä ei makseta suoraan vastaajan pankkitilille. näin kiertävät maksajana veronpidätyskuviot.

Kaikella ystävyydellä

Verkostomarkkinointia ei rehellisesti voi väittää hyväksi mahdollisuudeksi saada lisätuloja, ihan tutkimustenkin mukaan ainoastaan 1% mukaan lähtijöistä tienaa siinä. Moni varmaan muistaa vieläkin ternimaitokusetuksen, Wincapitan ja monet muut verkostoveivaukset. Nykyisin meno joissain verkostomarkkinointiyrityksissä on mennyt niin härskiksi että omat jäsenet joutuvat maksamaan kun menevät firmansa tilaisuuksiin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.