Ihmiset

Tangokuningatar Saana Sassali Seurassa: "Äidin sairastaminen teki minusta kiltin tytön"

Saana Sassali oli 15 vuotta, kun hänen isoäitinsä sanoi hänelle, että hänestä tulee tähti. Silloin Saana päätti, että hän saavuttaa jotakin suurta ennen kuin täyttää 30 vuotta. "Täpärälle se meni", nauraa tuore tangokuningatar uudessa Seurassa.

Vuoden 2018 tangonkuningatar Saana Sassali, 29, kertoo uudessa Seurassa, että äidin vakava sairastuminen on vaikuttanut huomattavasti siihen, millaiseksi hän on kasvanut.

”Kun olin ala-asteella, äitini sairasti aivokalvontulehduksen kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla hän vajosi koomaan, toisellakin kerralla hengenlähtö oli lähellä. Äidin sairastaminen teki minusta kiltin tytön. Yritin olla mahdollisimman reipas ja tunnollinen, etten aiheuttaisi perheelle lisää huolta”, Saana pohtii Seurassa.

16-vuotiaana kuitenkin iski murrosiän kapina. Myöhemminkään Saana ei ole epäröiny tkauhistuttaa äitiään elämänvalinnoillaan.

Niin kävi esimerkiksi silloin, kun hän päätti lopettaa musiikkipedagogin opinnot Kuopion Savioniassa ja muuttaa Helsinkiin vailla tietoa tulevasta.

Lue myös: Äidin sairaudet opettivat Raija Tapion ottamaan vastuuta: ”Elämänvaihe opetti, että sairaudet ovat osa elämää”

Vuokravelvollisuutena balettimestarin kissojen hoitamista

Päätös Helsinkiin lähtemisestä syntyi nopeasti. Saanan ystävä ja kämppäkaveri Anna-Riikka Vehviläinen kertoi omasta muuttosuunnitelmastaan ja houkutteli myös Saanan mukaan.

”Menin kesätöihin Helsinkiin Marian sairaalaan laitoshuoltajaksi. Asuimme Anna-Riikan kanssa vuokralla balettimestari Joseph Kerwinin asunnossa, jossa vuokrasopimukseen kuului huolehtia hänen kissoistaan”, Saana muistelee.

Lapsesta asti muusikon urasta haaveillut Saana päätti kouluttautua varmuuden vuoksi johonkin perinteiseen ammattiin, joka mahdollistaisi laskujen maksamisen silloinkin, kun keikkoja ei olisi.

Saana Sassali, tangokuningatar, 2018, sairaanhoitaja, ammatti, mies, Marko

”Pyrin ja pääsin Laureaan Vantaan Tikkurilaan sairaanhoitajalinjalle, josta valmistuin kolmessa vuodessa. Sen jälkeen työskentelin muun muassa päivystyksessä ja psykiatrian puolella. Viimeisin työpaikkani oli Espoon Leppävaaran Terveystalossa.”

Kun Saana sai kuulla pääseensä tangomarkkinoiden finaaliin, hän sanoi itsensä irti työpaikastaan.

”Nyt haluan satsata täysillä musiikkiin.”

Lue myös: Katso video: Aivoinfarktista toipunut Aira Samulin tanssii taas!

Saana Sassali löysi muusikkomiehensä pubista

Musiikki yhdistää myös Saanaa ja tämän avomiestä, Markoa. Pari on ollut yhdessä kahdeksan vuotta.

”Tapasin Markon Kuopiossa, missä molemmat opiskelimme: Marko insinööriksi ja minä musiikkipedagogiksi. Olin Henry’s Pubissa kaverini kanssa, kun Marko kiinnitti huomioni. Hän näytti ihan muusikolta pitkine hiuksineen, partoineen ja korvakoruineen. Ja minähän tein rohkeasti aloitteen.”

Saanan vaisto ei pettänyt. Marko paljastui musiikki-ihmiseksi.

”Marko tykkää erittäin raskaasta musasta, mutta minäkin kuuntelen mielelläni heviä iskelmien vastapainoksi. Hänellä on oma Musta Härkä -bändinsä, mutta musiikki on silti harrastus eikä päätyö”, Saana sanoo Seurassa.

Pari on asunut saman katon alla neljä vuotta, ja Saana kertoo Markon kannustaneen häntä aina täysillä.

”Hän musiikkimiehenä ymmärtää sen työn, minkä oman unelmansa eteen joutuu tekemään. Ainoa huoli on ollut siitä, mistä koiralle saa hoitajan, koska molemmat ovat jatkossa paljon menossa.”

Lue myös Seuran juttu: Vuoden 2018 tangokuningatar Sanna Sassali, 29: ”Äidin sairastaminen teki minusta kiltin tytön”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tangokuningatar Saana Sassali Seurassa: "Äidin sairastaminen teki minusta kiltin tytön"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.