Ihmiset Tilaajille

Tarja Halonen samastui lapsena Peppi Pitkätossuun – nämä kirjat ovat hänelle kaikkein rakkaimpia

Presidentti Tarja Halosen äiti ei töiltään ehtinyt tarttua kirjoihin, mutta isäpuoli antoi mallin lukemiselle. Erityisesti yksi teos oli perheelle tärkeä synninpäästö.

Sodan jälkeen Helsingissä ja eritoten Kallion työläiskaupunginosassa oli pula kaikesta. Niukkuudesta huolimatta presidentti Tarja Halosen lapsuuden­kodissa oli kirjahyllyn virkaa toimittava matala kirjakaappi.

Pieni Tarja rakasti satuja niin paljon, että oli vähällä oppia lukemaan jo ennen kouluikää. Siihen äiti ­Lyyli puuttui tiukasti ja esti oppimisen. 1940-luvun lopulla varhaista lukutaitoa pidettiin vahingollisena: lukeva lapsi ei seuraisi koulussa opetusta.

Sittemmin Tarja Halonen on lukenut monenlaista ja paljon. Kirjat ovat hänen mielestään kuin hyviä ystäviä, joiden luo voi aina palata.

Lyyli opetti tyttärelleen, että ystäviä kannattaa hankkia koko ajan lisää, koska hyvätkin ystävät voivat kuolla kesken kaiken. Tarja Halonen on päätynyt siihen, että oppi pätee myös kirjoihin. Koko ajan kannattaa etsiä uusia kirjaystäviä.

Kadonneet isät 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.