Ihmiset Tilaajille

Tv-meteorologi Anniina Valtonen yllättyi, miten paljon yksi asia voi kuohuttaa katsojia

Onko tv-meteorologi uskottava, jos hänen olemuksensa loistaa iloa eikä hän puhu vaikeaa ammattikieltä? Anniina Valtonen on haastanut asiantuntijan roolin, ja toisia se ärsyttää.

Paljastanko muille, mitä oikeasti haluan? En, päätti Anniina Valtonen, 31, yläkoulun tunnilla, jolla piti piirtää kuva haaveammatista. Hän oli päättänyt jo kahdeksanvuotiaana ryhtyä isona meteorologiksi, kun oli nähnyt näyttävän ukkospilven lentokoneen ikkunasta.

Haaveen paljastaminen koulukavereille olisi herättänyt huomio­ta, sillä muut tuskin tiesivät meteorologin työstä mitään. Eikä huomiota kannattanut herättää, sillä koulussa harjoitettiin järjestelmällistä kiusaamista. Uhri vaihtui sitä mukaa, kun kiusaajat kyllästyivät edelliseen.

Hiljainen ja arka Anniina selviytyi muuttumalla näkymättömäksi, sulautumalla seinään. Hänen seuransa kelpasi, jos joku kiusaajista oli unohtanut tehdä läksyt tai kun ryhmätyöhön tarvittiin tunnollista oppilasta, joka teki työt muidenkin puolesta.

”Se oli sellaista nuoralla tanssimista. Kun annoin kopioida läksyt, kiusaajilla ei ollut oikeutta käydä minun kimppuuni”, Anniina sanoo.

Niinpä hän piirsi paperille tuomarin. Se oli turvallinen valinta, sillä juristi oli useimpien luokkakavereiden mielestä uskottava ammatti.

Lue myös: Minna Kauppi on samanlainen kuin isänsä Hannu.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.