Ihmiset Tilaajille

Ujo ja estynyt kirjailija Kari Hotakainen: ”Ehtoni tv-ohjelmaan menolle oli, ettei minun tarvitse olla spontaani”

Kirjailija Kari Hotakainen on estynyt ja hauska mies samassa persoonassa. Seurauksena on kokemus ulkopuolisuudesta, mutta sen kanssa Kari on oppinut tulemaan toimeen.

Tiedätte tilanteen, jossa vissypullo vatkautuu helteisenä päivänä auton lattialla, ja kun sen avaa, sisältö suihkuaa naamalle. Näin kävi Kari Hotakaiselle tammikuussa Gran Canarialla Espanjassa, jossa hän oli kahden viikon loma- ja työmatkalla.

Tai siis kuvaannollisesti kävi.

Kirjailijan läppärille alkoi syöksyä lauseita valtavalla vauhdilla. Hänen sormenpäänsä nakuttivat erilaisia hahmoja: Ammatikseen laihduttava Rita Niuku. Mukasuvaitsevainen Caj Rahic. Eläinten brändäykseen erikoistunut Muumipeikko.

Kari lähetti Kanariansaarilta kustantajalle 150 sivua tekstiä.

”Kun sanoin tyttärelleni, että lähetin viime yönä romaanin ensimmäisen vedon, tytär vastasi, että oletko sinä kirjoittanut täällä jossain vaiheessa noin paljon”, Kari Hotakainen kertoo.

Oli hän. Vihannesten pilkkomisen ja seurustelun lomassa Airbnb-lomahuoneiston keittiön pöydän ääressä. Aikaisin aamulla sekä iltayöstä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.